Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2020 20:34 - Български реотан
Автор: bdenkov Категория: История   
Прочетен: 424 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На времето, мисля към средата на 1990-те години Комитета за Българите в Чужбина (ако не ме лъже паметта) прави голяма кампания в Германия между Българи, живеещи там, главно така наречените "избягали" по времето на комунизма или преди 1944.
Рекламира се търг в България на фалирали държавни предприятия и офертите са много примамливи и условията на търга много приемливи.
Трябва само да приведеш на Първа Частна Банка 10,000 Дойч Марки (или Щатски долари, не мога да си спомня), които ако не спечелиш своя бид ти се връщат след търга.
Вдига се един Българин от Германия който след доста години там си бил поспестил малко пари и тъкмо си мислел да отвори малко предприятие, точно такова каквото се е предлагало в брошурата за този търг в България.
Привежда парите на Първа Частна Банка, качва се на самолета, пристига в София и всичко изглежда прекрасно.
Настаняват го в НюТани, всички са много любезни, вечери, коктейли и т.н.
Но на търга не печели и явно търга е бил предварително разигран и е било много наивно да се мисли, че може да има някакво честно наддаване.
Както и да е, казва си човека, поне видях България и роднините си отново и решава да си потърси парите от Първа Частна Банка.
НО ТОГАВА СЕ ОКАЗВА, ЧЕ ИМА НЕЩО КОЕТО НЕ Е БИЛО УПОМЕНАТО В БРОШУРАТА НА КОМИТЕТА ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА - ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО ТОГАВА В БЪЛГАРИЯ ЗАДЪЛЖАВА ВСИЧКИ ВЛОГОВЕ ДА СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВОВЕ И 10,000 ДОЙЧ МАРКИ (ИЛИ ДОЛАРИ) СА БИЛИ ОБМЕНЕНИ В БЪЛГАРСКИ ЛЕВОВЕ И СМЕТКАТА МУ В ПЪРВА ЧАСТНА БАНКА ИМА САМО БЪЛГАРСКИ ЛЕВОВЕ, КОИТО ПО ТОВА ВРЕМЕ НИКОЙ В ГЕРМАНИЯ ИЛИ КЪДЕТО И ДА БИЛО ПО СВЕТА НЕ ПРИЕМА.
В тогавашния момент Първа Частна Банка няма налична западна валута в Дойч марки (или долари) за да му продаде такива срещу Българските левове които са на негово име в банката и перспектива да има няма в скоро време.
След няколко дена бягане, разбира, че е измамен и няма как да си върне парите в Дойч марки (или долари) и трябва да пие една студена вода от чешмата. Положението е безнадеждно и няма смисъл да си губи повече времето в България.
Взема си куфара, взема такси до летището, защото било зимно време, сняг, студ и не искал да мръзне по рейсовете до летището.
Но някъде по пътя шофьора отклонява колата в страничен черен път, където ги чака една банда. Ограбват го напълно и даже му снемат дънките и маратонките и го оставят по долни гащи, чорапи и една фанелка на тъмен път на около 500 метра от пътя за летището.
Така бос, по долни гащи и зъзнещ през угарите и снега стига до пътя и започва да маха на преминаващите автомобили за помощ, но никой не спира, защото хората са уплашени от обирите по това време и смятат, че това е уловка да ги накара да спрат или той е някакъв извратен тип който си излага голотиите.
Най-накрая някой се е обадил на милицията.
Милиционерка кола идва и го арестува, защото се разхождал гол на общественно място и е бил при това без документи.
Прекарва няколко дена в ареста на един участък, докато най-сетне идват от Немското посолство да го приберат.
В Немското посолство му дават топли дрехи, нахранват го, издават му временни документи и билет до Германия и го откарват до летището с колата на посолството.
Не знам какво стана по-късно.
Мисля, че никога не можал да си вземе парите от ПЧБ, тъй като тя фалирала след време.
НО НЕ ВЯРВАМ ДА Е ПОМИРИСАЛ ДА СЕ ВРЪЩА В БЪЛГАРИЯ ОТНОВО.
КАТО СЪМ РАЗПРАВЯЛ ТАЗИ ИСТОРИЯ, КОЯТО БЕШЕ ПУБЛИКУВАНА НА ВРЕМЕТО В ГЕРМАНИЯ, НА БЪЛГАРИ СЕГА, ТЕ ВИКАТ:
"ТАКИВА НЕЩА ПОВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА!
ТО БЕШЕ НА ВРЕМЕТО!"
А дали е така кой ще ми каже, имаше една песен???

Комунистическия грабеж продължава и сега.КТБ е поредния случай. Дай на ченге пари и чакай да ти ги върне.Иска ми се разкажа история от наше село за това как едно ченге ограби англичанка , женена за българин.Тя горката си мислеше , че това е оня свят и беше решила по идея на мъжа си да инвестира в съдружие с ченге.Скоро разбра каква е истината , замина и повече не стъпи в България.Мъжа и има забрана за влизане в Англия.

Точно милиционер организира Опг от кметски наместник и синовете му да окрадат камиона ми защитавайки се с незаконна ловна пушка... Дсарските свини бяха покрити от мвр генерала гецов, окръжния бопаджия стамен белчев и цялата им им тоталитарна банда от правораздавателната система до ниво гоце ....

Сега измамите ги правят с лостовете на поръчковата система и държавна власт. Всеки частник който не се кланя на партии и групировки е мачкан чрез системата и криминалните им доноснически отрепки докато не бъде съсипан бизнеса и живота му. Това е реалноста в бг.....

В началото на 90 спахме с жена ми в мотел до Регенсбург,грък собственик..разправи подобен случай с брат от Солун..с 25 хил долара и нов Мерцедес пресича границата и го спират мними полицаи ограбват го..и даже го насилват..и три дни гол в гората и после години при психоаналитици..само със самолет над България заключи гърка..



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 356684
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031