Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2015 20:23 - Почему, Аттака?...
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 7803 Коментари: 11 Гласове:
-2

Последна промяна: 24.03.2015 23:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ей сега ставам от масата, не можах да си доям кекса, като видях как любимата Алфа Тв отразява митинга на собстветата й партия ( то митинг ли беше, като митинг, ами почти  на сватба биеше,  или поне на македонско въстание...)  -  та върви си митинга покрай опашката на Коня, смях и забава на макс;  изтърпях това за империализъма,щото се свиква,  обаче първата троха падна от устата ми, когато съзрях половината от митингуващите да развяват руския флаг, а една чудесна коричка направо се изтърколи под масата, когато пред ентусиазираната до степен лай репортерка се изстъпи един младеж, да поясни със сладката си устичка, че ние не трябва да забравяме нашата история(демек Освобождението визираше), и как са действали (или съдействали?!)там българи и руси, под водителството на императора (империализъм в действие, види се, тоя младеж не познава руската история...)... 
Покъртих се, оставих кекса  и дойдох тук да коментирам.  Като си представя само, че от Атака ги влачат тия дЕца редовно на Шипка, за щяло и нещяло, и там да веят знамена... Тоя път български...И ги веят над черепите на българските и руските войници, и не само...Между другото, веят, вероятно вече само инстинктивно, (ако се съди от леещата се патетика...) само едно знаме - българското. Щото по принцип руските знамена са се вели у нас само по време на война. Сега във война ли сме, Аттака м?))
Иначе, знамената на българското Освобождение са  си по музеите. Аз  лично съм на мнение, че трябва Атака да командирова младите си кадри по поместните музеи, например в нашия. Има едно чудесно знаме там - зелено, сърмено, с извезани със златни конци букви. Да идат да видят, да прочетат младите хора. Има какво да се прочете по старите български бойни знамена, те и без това всичките са си у нас... 
Толкоз за знамената. 
Сега за паричния въпрос. Щото някой пари е давал за тия знамена, да се веят. Аз много внимателно слушам всяка вечер новините на Атака по Алфа Тв, обаче нито веднъж не чух водещия да си признае колко, аджеба, са му платили руснаците! Дърпат се, мънкат, цупят се, ей,  държат се като ощипани моми, че и по зле....Платили, платили, кажете поне колко, бе!!! (Те за такива  пари данък не се плаща, не бойте се, само се признава...)
Щото, ако наистина не са ви платили, много зле идва... Обидно някак....Чак за България е обидно, ей! 

Айде, аз пускам музиката, наздраве да е поне!))... 













Гласувай:
6



1. blackpredator - ВъоПще не съм фен на Сидеров, но съм голем на дедо Вазов
24.03.2015 22:06
Нали помниш как свършваше Под игото?
"Само един човек се мяркаше там, като един призрак.
Той беше Мунчо Сидеров.
Като позна главата на любимия си Русияна, той вторачи яростни, безумни очи в нея и изригна, в един дъжд от плюнки, една колосална попръжня против Мохамеда и султана.
Обесиха го на касапницата.
Тоя луд беше ЕДИНСТВЕНИЯТ човек, който се осмели да протестира."

Не ти ли се струва актуален дедо Вазов?
Но малко хора вече го четете...
цитирай
2. eloiz - Дядо Вазов - двадесет години по-късно...
24.03.2015 23:14
Чорбаджи Николаки възхваляваше турската сила и не отстъпваше. Бай Мичо му възразяваше силно, Мирончовият глас гърмеше далеко навън. Не по-малко дързост показваше и Хаджи Смион, който беше виждал русите на 48 лето в Букурещ. Даже и кафеджият остави сапунисаната глава на Хаджи Христа и изруга турското царство. Но и Николаки чорбаджи имаше здрави съюзници, от които най-яростен беше Иван Стамболлият, който беше посетил в Цариград Топхането. А също и ХаджиАтанасия, който от любов към гръцката псалтикия, не можеше да търпи възточния въпрос на Миронча. Но той се стресна тозчас да не би тоя разговор да докара някакво „разтреперване на въздуха“ и хвана благоразумно да въдворява мир. Но напразно. Бай Мичо Бейзадето беше извън себе си и всред общия вик и глъчка разпалено разгромяваше Туркия и чорбаджи Николакя и в увлечението си не съгледа, че вратата си отвори и онбашият влезна вътре и седна. Всичките мигом се спотаиха, като сториха темена на турчина. Изведнъж бай Мичо стана прав и запъхтян пред онбашия, когото гледаше кръвожадно.
— Та ще ти кажа, Мичо — извика високо Хаджи Атанасий всред гробната тишина, — че тъкмо три недели остават до малкия пост, хващам се с тебе на каквото искаш, не се препирай напразно.
— Да, да — потвърди досетливият Хаджи Смион, като си изу лявата калевра и погледна ласкаво онбашия.

20 август, 1884 г. Сопот.
"Чичовци") Обожавам я тази повест на дядо Вазов. За съжаление я изучават като хумористична. Винаги съм смятала, че сопотненци имат особено чуство за хумор.
цитирай
3. podvodni - Сичкото ми стана ясно, само гдето не ...
25.03.2015 00:27
Сичкото ми стана ясно, само гдето не мажах да стопля от къде става ясно, че Атак, Алфа и отделни атакисти са фитатсирани от Русия?
Предполагам го знаеш от Бивол .бг. (хи-хи-хи) или от Сметната палата.
И като сме тръгнали да цитираме Вазов ще припомня "Опълченците на Шипка".
Или това да го квалифицираме към путиновска пропагнда?
цитирай
4. freeoldmen - Хубаво, зарязваме ги Атака като руски мекерета...
25.03.2015 00:43
Остават всички други действащи победили на изборите фракции, радваме се
на реформаторският им дух, обещаващ 1.5 процентно увеличение на благосъстоянието на българина след четири години, на неминуемото повишение на пенсионната възраст
до матусалемски висини, до удобното неглижиране на факта, че българи все по- малко се раждат на тази земя и са все по- необразовани и прости...
Че всички прерогативи на независима държава са иззети от посолствата на
далечни могъщи страни...
Важно е парите за тези прекрасни достижения на демокрацията да не идват от Русия!
Ако идват от друго място, добре е...
цитирай
5. ravramov - А на теб колко са ти платили, за да пишеш небивалици по форумите?
25.03.2015 10:16
Ако някой плащаше на Атака, тя отдавна да е взела властта, отдавна би тръгнала да купува гласове, да наема модерни офиси в страната и т.н. В действителност виждаме точно обратното - Атака не е била досега във властта, не купува гласове, има скромни офиси, които едва поддържа, телевизията й не обслужва олигархични интереси, не е зависима от каквито и да било реклами и пр. Атака е единствената партия, която на дело защитава българските национални интереси и това е факт.
цитирай
6. ko642 - Да обобщя цтатите от дядо Вазов
25.03.2015 15:56
... както аз ги разбирам :)
Българинът е голям на лафове и върти гъза накъдето му е изгодно (цитат Чичовци) и проявява смелост само когато не а на себе си .. може и в пияно състояние (цитат Под Игото) или е притиснат и няма място къде да се върти гъза (Опълченците на Шипка )
цитирай
7. podvodni - . . . както аз ги разбирам :) Бъл...
25.03.2015 16:41
ko642 написа:
... както аз ги разбирам :)
Българинът е голям на лафове и върти гъза накъдето му е изгодно (цитат Чичовци) и проявява смелост само когато не а на себе си .. може и в пияно състояние (цитат Под Игото) или е притиснат и няма място къде да се върти гъза (Опълченците на Шипка )


Българите можем да бъдем каквито си поискаме, но ти, вечно ще си останеш пълен идиот!
цитирай
8. asthfghl - ?
25.03.2015 17:11
А почему в титуле "атака" с двойном "Т"?
цитирай
9. ko642 - @7
25.03.2015 18:21
Тази глупост за патриотизъм ли я пробутваш?
цитирай
10. elizara - Защо ли не си доядете кекса ?
25.03.2015 18:50
И да си легнете спокойно!Вие така и така сте плюли на патриотизма.
цитирай
11. eloiz - ДрагаVи ми Елизар/а,
26.03.2015 12:09
и аз това си помислих - "Бедна, ми, бедна Елоиз, що не си дояде кекса..."Доядох го на следващия ден, да ти кажа. Бяха ми оставили, щото знаят, че много обичам))).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651287
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031