Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2018 20:52 - Плевнелиев с нова атака срещу Радев и с бясна защита на Истанбулската конвенция
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1096 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ако не ратифицираме Конвенцията, се приравняваме със страните от Третия свят, предупреди Плевнелиев
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СТРАНА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ ЛИ Е?

 

В България ще бъде направен опит да бъде инсталирана президентска република, убеден е бившият държавен глава

 

 

Президентът (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев избълва нова порция атаки срещу президента Румен Радев и бясно защити Истанбулската конвенция. Той бе гост в предаването "Още от деня" по БНТ.

 

"За да се върнат българите в България трябва българските интитуции да работят. Генерално най-голямото притеснение на българските граждани е това, че милиони напуснаха България", каза Росен Плевнелиев.

И като пълен абсурд - обвърза връщането на сънародниците ни с ратификацията на Истанбулската конвенция.

"За да се върнат българите от чужбина в България, трябва да се европеизираме. Къде отидоха онези милиони българи? На Запад, където повечето страни вече са приели Истанбулската конвенция. Това ще се случи, когато има добре платени работни места и нашите институции работят", бе становището на Росен Плевнелиев.

 

Той предупреди, че ако не ратифицираме Конвенцията, се приравняваме със страните от Третия свят

 

Истанбулската конвенция не е за третия пол, заяви категорично той, като заяви: "Истанбулската конвенция не е за трети пол, не е и за да си упражняваме популизма. Аз съм сигурен, че тя ще бъде приета. Но ако не я приемем, ние отиваме в редиците на държави от Третия свят!"

 

Плевнелиев обаче се обърка, след като водещата Поли Златарева го попита нима Великобритания, която не е ратифицирала Конвенцията, е държава от Третия свят. "Нека да чуем дебат по същество, опита се да излезе от конфуза Плевнелиев. И продължи с клишето: "Обществото няма да е разединено, ако институциите си свършат работата."

 

Росен Плевнелиев на няколко пъти натърти, че президентът Румен Радев не е изразил мнение по Истанбулската конвенция и го посъветва да излезе и да си каже позицията, което не отговаря на истината.

"Президентът вместо да отлага дебата, да излезе и да си каже позицията", каза той. И добави: "Президентската институция е важна, но тя е важна и за това, когато има проблем, да излезе с позиция!"

 

Плевнелиев на практика игнорира подсказването на водещата, че Румен Радев е заявил какво мисли за спорния документ. Златарева припомни, че според изследване на "Барометър" 60% от гражданите не одобряват ратификацията на конвенцията.

"Неприемането на Истанбулската конвенция ще се отрази тежко на България", не се отказа от позицията си в защита на спорния документ Плевнелиев.

"В България ще бъде направен опит да бъде инсталирана президентска република", бе друга абсурдна теза, която Росен Плевнелиев изрази в предаването.

Такива опити винаги е имало и ще има, смята той. "Ботев и Левски не са ни завещали президентска република. Тя е руски модел. Слагат един човек отпред и се превръщаме в президентска република. Почва за нея има, но това не е добре за демокрацията на България", продължи бившият държавен глава.

И отново се върна към Радев. "Видях двоен стандарт при Румен Радев. Отива в Европа говори едно, връща се у нас – друго. Той отсъства, не е обединител", избълва Плевнелиев. И се застрахова, че говори като активен гражданин, а не като активен политик. Няма да се върна в активната политика, зарече се той.

Плевнелиев все пак одобри ветото на държавния глава върху антикорупционния закон. И дори призна, че и  той би наложил вето, но с други аргументи.

 

Очаквайте подробности

image



ЖАЛКА КАРТИНКА






Гласувай:
3



1. reader - sara
31.01.2018 21:09
Редакцията, искате да си загубите читателите ли? С каква точно цел пишете шизофреничните нелепости на това горе? Да си ходи по моловете с десито, да си седи на диванчето на Гала, защо сте ни го праснали това ? Пробвате ни резистентността към предизвикващи повръщане предмети ли? Добре, достигнахте я! Махайте го, или ше махнете нас!
цитирай
2. reader - OFFche Welle
31.01.2018 21:10
За тоя дебил няма род, родина и Господ. Фетиша пред който се прекланя тоя содомитите е гумения вибратор на Деси Банова.
цитирай
3. reader - OFFche Welle
31.01.2018 21:10
За тоя дебил няма род, родина и Господ. Фетиша пред който се прекланя тоя содомитите е гумения вибратор на Деси Банова.
Аман.
цитирай
4. reader - Васил Здравков
31.01.2018 21:11
Поли Златарева му задаваше много коректни насочващи въпроси, но копиленцето си изливаше логореята. Тя не го попита обаче дали когато е спял по паркингите в Германия за него не са работели негови съселяни от гоцеделчевските села. Не го попита и как се е чувствал като президентът, избран с най малко гласове и с най нисък рейтинг в новата история. А беше редно.
цитирай
5. reader - Elena Ivanova
31.01.2018 21:11
Ха ха хахо :)
цитирай
6. bojinkata - Този чехлю какво го коментирате!
01.02.2018 15:17
Този чехлю какво го коментирате!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4093894
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930