Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2020 08:33 - Скандал: Кланът Живкови вдигна къща в „Бояна” върху заграбен парцел!!! (Внучката на Тато, отдава под наем имота за 18 бона месечно)
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1010 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 25.05.2020 08:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Скандал: Кланът Живкови вдигна къща в „Бояна” върху заграбен парцел!!! (Внучката на Тато, отдава под наем имота за 18 бона месечно)


image

Евгения Живкова, внучка на комунистическия лидер Тодор Живков, приключи окончателно строителството на нова луксозна къща в тузарския столичен квартал „Бояна”, която усилено градеше през последните 2 години с инвестиционна цел. От няколко седмици бляскавият имот, построен върху парцел на знаковата за клана Живкови улица „Секвоя”, вече се предлага на пазара, потвърди пред „Уикенд” брокер от имотна агенция „Луксимо”.

Триетажната модерна и луксозна къща със застроена площ от 600 квадрата и с двор от близо 1,2 декара граничи с дома на Владимир Живков, синът на Бай Тошо. Наследниците на Тодор Живков разполагат и с още един граничещ с двете къщи парцел от почти 2 декара на улица „Секвоя”, върху който също планират да строят след време. На същата улица е и къщата, в която от години живее Евгения Живкова със семейството си. Според източник на „Уикенд”, новата изключително луксозна къща по документи се води на Жени, но дял в собствеността има и полубрат й Тодор Славков.
Новопостроената от Живкови къща на прочутата улица „Секвоя”

не се продава, а се отдава под наем.

Дизайнерката и бивша депутатка от БСП вече е отхвърлила няколко оферти за продажба на имота и е категорична, че единствената предлагана опция е къщата да бъде отдавана под наем. Цената обаче е непосилна за простосмъртните българи – 7 500 евро или 15 000 лева на месец и то без ДДС, което утежнява цената с 20%. Наемателят трябва да плати при нанасянето си авансово 2 наема, или 36 000 лева с включено ДДС. Разходите по поддръжка и режийните също са за сметка на наемателя. Друго неудобство пред бъдещите клиенти е, че те сами трябва да обзаведат сградата. Изцяло завършени и готови за експлоатация са единствено кухнята и четирите бани.
От публикуваната обява за отдаване под наем на новата къща на Живкови става известно, че имотът разполага с „четири слънчеви спални, две от които със самостоятелни бани”,

просторна тераса от 130 квадратни метра

на последния 3-и етаж с гледка към Витоша и София, сауна, билярд и цели 5 паркоместа. Брокерите акцентират, че сред най-големите предимства на къщата е дворът от 1150 квадратни метра с „много зеленина, аромат на бор и прекрасни места за отдих”.
Въпреки солената цена, брокерите вече са организирали два огледа на имота – все с представители на чуждестранни посолства. Особено заинтригуван бил дипломат от Русия, който е възможно да наеме имението за „представителни цели”.
„Най-вероятно къщата ще бъде наета за резиденция или вила на някое посолство, тъй като на „Секвоя” почти няма частни домове, а само дипломатически имоти”, пророкуват брокерите на недвижимо имущество. В непосредствена близост до отдаваната под наем къща от Евгения Живкова е правителствената резиденция „Бояна” и районът е строго охраняван от полиция и НСО.
Паметливи пък припомнят, че около земята на фамилия Живкови на престижната улица „Секвоя” в „Бояна” има много въпросителни. Към терена от около 5 декара, върху който днес къщи обитават Владко Живков и Жени Живкова, а трета се отдава под наем от внучката на Бай Тошо, претенции имаше пенсионерът Светлозар Толев. В зората на демокрацията той заведе

серия от дела срещу Живкови

с претенции за обезщетение. През 1948 г. парцелът на улица „Секвоя”, собственост на родителите му Велика и Добрин Толеви, бил отнет в „името на народа”, а комунистическата власт иззела и още декари селскостопанска земя в района на „Бояна”. Пет години по-късно, през пролетта на 1953 г., парцелът минал във владение на УБО и тогава започнал строежа на дома на Тодор Живков.
„Върху моя земя и с държавни пари Тодор Живков построи две къщи на „Секвоя”, които днес струват милиони. Водих няколко дела срещу наследниците Евгения Живкова и Владимир Живков, но не получих правосъдие. Съдът отказа да ми върне даже наследствена земя на „Секвоя”, която не е застроена….”, ожали се преди няколко години Светлозар Толев.

Тогава той показа и документи, според които през април 2004 г. тогавашния кмет на София Стефан Софиянски разрешава на Жени Живкова да купи на скандално ниска цена общински терен от 2 835 квадратни метра на ул. „Секвоя”, граничещ с вилата на дядо й Тодор Живков. За парцела внучката на Бай Тошо плаща 102 500 лева, което прави по 39 лева на квадратен метър. В същия период пазарната цена в района надхвърля 450 лева за квадрат. Живкова е допусната до лъхащата на корупция общинска процедура за покупка на терена, тъй като парцела граничи с този, върху който е построена вилата на дядо й. Подобна схема за легално заграбване на земя обаче не е предоставена на Владко Живков.
„Нямам никакъв спомен за такова искане”, коментира пред „Уикенд” Стефан Софиянски.

Източник/ци: Четете още на: http://www.budnaera.com/2008-01/2008-02-



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749084
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031