Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2020 08:57 - Федералният съдия постановява, че заповедите за коронавирус на Пенсилвания са противоконституционни
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 752 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.09.2020 08:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Федералният съдия постановява, че заповедите за коронавирус на Пенсилвания са противоконституционни

ОТ ДЖЪСТИН КОЛМАН - 14.09.20 14:47 EDT

image


Федерален съдия постанови в понеделник, че губернаторът на Пенсилвания Том ВълкРешенията на (D) за коронавирус, които затварят държавата, затварят бизнеса и ограничават срещи, са противоконституционни.

Американският окръжен съдия Уилям Стикман IV, назначен от Тръмп, заяви в своето мнение, че заповедите на COVID-19 от министъра на здравеопазването на Улф и Пенсилвания Рейчъл Ливайн са  нарушили и продължават да нарушават правото на първа поправка на свобода на събранията и надлежния процес и клаузите за равна защита от 14-та поправка.

Усилията за спиране на разпространението на коронавируса „бяха предприети с добро намерение да се преодолее спешна ситуация в областта на общественото здраве“, пише Стикман.

"Но дори и при извънредна ситуация, авторитетът на правителството не е безпрепятствен", добави той.

„Няма съмнение, че тази държава се е сблъсквала и ще се сблъска с извънредни ситуации от всякакъв вид“, пише той. „Но решението на национална криза никога не може да бъде заменено от ангажимента за лична свобода, който стои в основата на американския експеримент.“

Четири окръга Пенсилвания - Бътлър, Файет, Грийн и Вашингтон - заедно с представител Майк Кели(R-Pa.), Трима държавни представители и седем фирми и техните собственици оспориха заповедите на коронавируса на държавното правителство. Искът им беше подаден през май, когато тези окръзи бяха във „червената“ фаза, която изискваше жителите да останат вкъщи.

Линдсей Кенсингер, говорител на кабинета на губернатора, заяви, че администрацията е "разочарована" от решението и ще подаде жалба.

"Действията, предприети от администрацията, са отразени от губернатори в цялата страна и са спасени и продължават да спасяват животи при липса на федерални действия", каза тя в изявление. "Това решение е особено тревожно, тъй като Пенсилвания и останалата част от страната вероятно ще се изправят пред предизвикателно време с възможното възраждане на COVID-19 и грипа през есента и зимата."

Кенсингер поясни, че решението се отнася до заповедта за закриване на бизнеса, заповедите за престой у дома и ограниченията за събиране на закрито и на открито, а не другите заповеди, като например задължителната заповед за маска.

Предишни решения отхвърлиха няколко оспорвания на заповедите за коронавирус на Wolf. През юли Върховният съд на Пенсилвания реши, че законодателният орган на щата не може да прекрати спирането на коронавируса. 

Други управители в цялата страна предприеха подобни стъпки в началото на пандемията на коронавируса, като повечето държави изпълниха заповеди за престой вкъщи и затвориха бизнеса. 

 

Оттогава Пенсилвания премахна повечето от ограниченията за коронавирус, но все още ограничава събиранията на закрито до 25 души, събиранията на открито до 250 души и трапезата на закрито до 25 процента заетост. Капацитетът на трапезарията на закрито се очаква да се увеличи до 50 процента на 21 септември, според CBS Pittsburgh .

Пенсилвания е документирала 140 842 потвърдени случая на COVID-19 и 7 869 смъртни случая от началото на пандемията. "Ню Йорк Таймс" категоризира Пенсилвания като държава, в която случаите са "по-ниски и остават ниски", със седем дневни 676 нови случая на ден.

Актуализирано в 10:41 ч




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39928996
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930