Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2010 22:12 - ГЕРБ чисти ДАНС от агенти на червените
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1357 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 26.02.2010 22:14


  ДАНС се чисти от агенти на червените „ложи”?!

image
Тежки скандали назряват в „оперативната периферия” на ДАНС, категорични са източници от службата. Според тях възкресяването на казуса „Ахмед Емин” ще бъде използван от силните на деня в Агенцията, за да прочистят службата от тоталното доскоро проникване на лобистки кръгове, свързани с прословутите червени „масони”.

По-голямата част от това лоби, разбира се, няма нищо общо с влиятелни легитимни масонски ложи, но медийното му влияние го превърна в легендарно, твърдят действащи агенти пред наши информатори.

В момента в ДАНС се прави „преглед по реда на надзора” на всичко, което може да ни свърже с изключително неприятния скандал около инцидента с Ахмед Емин, докладват запознати. Според тяхната версия рови се дори по-назад от периода с „Опасните”. Лентата се връщала някъде около май-юни 2008 г. Преглеждат се всички знакови срещи на Сергей Станишев и Георги Първанов с техните протежета. Проследяват се контактите на посредници между Алексей Петров, Бойко Борисов и Петко Сертов.

В ДАНС в момента се говори, че кръгът около знакова фигура като Иван Драшков е получил нова информация от близки до Владимир Писанчев, уволнен на 26 септември 2008 г., след като се разрази скандала с Петър Драшков. Според тази информация Сертов има много по-дейно участие в тогавашното разчистване на сметки, отколкото се е смятало досега.

И наистина – източници от дипломатическите среди твърдят, че в момента всички играчи се опитват да прехвърлят цялата вина върху „оперативен посредник” като Алексей Петров. Тяхната версия гласи – гответе се за „смяна на караула” сред масонските лобита около тайните ви служби. Нищо чудно сътресенията около „ложите” в ДАНС скоро да се прехвърлят и в НРС, изказват остро предположение познавачите на тази спецтематика в двете най-важни посолства в София.

В същото време източници от „Позитано” 20 не изключват възможността Цвятко Цветков отново да се справи с тежката задкулисна ситуация около неговия лидер, заиграл се преди две години с влиятелни „ложи”, които уж щели да го спасяват от гнева на Брюксел. Вероятно по тази причина Цвятко Цветков е толкова предпазлив с коментарите по комбинациите около инцидента с Ахмед Емин, предполагат информаторите ни от „Позитано” 20. „Червените са в паника. Те искат тишина по случая и са готови да паднат по очи пред Бойко Борисов, но да не бъдат забърквани в сегашния скандал заради самоубийсвото на Ахмед Емин.”, категорични са влиятелни фигури от ГЕРБ.

Цвятко Цветков няма как да бъде полезен на лидера, ако не се справи с щетите от двете паралелни чистки, които текат в момента – на хората на Алексей Петров в ДАНС, и на кръговете около знаков инфоиграч като Любен Гоцев, твърди приближен на Петко Сертов, който е и активен участник в спецкръжеца, заформен от верни кадри на Георги Първанов. Само дето не е ясно – кой е лидерът: Първанов или Станишев, иронизира къртицата ни на „Позитано” 20.

Очевидно някой е решил да се възползва от горещия скандал около възкресяването на случая с Ахмед Емин и да ускори чистката в паралелните мрежи на червените. Обичайният заподозрян за задкулисните договорки с „отговорниците” в посолствата е Георги Първанов, разбира се. По тази причина масоните около Цвятко Цветков са се наточили да оцелеят и този път, запазвайки поне минималните си сегашни позиции в дебрите на „тайната власт”. Те се възхищават на ловкостта на шефа си, който преразпределил ресурса за генериране на послания на Георги Първанов и Сергей Станишев. Виртуозно бил подхвърлил на единия „досиетата на прехода”, а на другия позволил великодушно да доразвие идеята – „икономическите досиета на прехода”.

Неприятното за тези „червени ложи” предстои, забива остро предположение източник от средите на висшите магистрати. „Икономическите досиета на прехода” ще ударят и „Гоце” вещаят фенове на Иван Костов в ДАНС. Проблемът на „Гоце” не били само играчи като Стойков и като Николов, а и връзките му с „олигарсите”.

До дни се чака развихрянето на скандал около врътките на прословута ловна дружинка, обединила в редиците си знакови магистрати и спецбосове на „митничарската мафия”. Янките в София, подкрепящи Симеон Дянков, са надиплили горещи „заготовки”, твърди източник от ГД БОП, който е скептичен, че чистката в ДАНС ще създаде условия за реформиране на службата. „Тази служба е тотално неефективна. Тя обслужва политическите сводници на прехода. Американците почти са узрели да посъветват Бойко да я превърне в малка бутикова организация”, споделя един от най-приближените до шефа на ГД БОП, Станимир Флоров. Според него с такива като Гоцев и Цветков е свършено. Точно те щели да бъдат големите губещи от сюжета около Алексей Петров,  а не съратниците на Бойко Борисов.

Не сме съвсем сигурни, че Цвятко Цветков няма да успее за пореден път да използва ситуацията в своя полза, но в момента наистина протичат интересни процеси. Еманципирането на Бойко Борисов от „наставниците” продължава  - той няма друг ход. Иначе рискува „оперативното” заиграване от август 2008 г.(инфо за Петко Сертов и Сергей Станишев) с Алексей Петров срещу Иван Драшков чрез общинската атака по брат му, Петър Драшков, да му заформи ядове.

Малко горещо специнфо – вчера във Варна е проведена, научаваме, дискретна среща, която да нищи опциите за атака по Бойко Борисов. Анализирани били, разбираме, сюжети около остър арест на бивш охранител от „Ипон”, реализиран във Варна и лежал тук в ареста, и прословутото взривяване на зърнения бос Асен Николов, забелязан малко преди покушението на откриването на офиса на ГЕРБ във Варна на 4 август 2006 г. Ако местните спецове от ДАНС не се справят с тази спецтематика, чистката вероятно ще засегне и тях след метлосването в София, категорични са спецове от „Външно наблюдение”, обезпечавало някои от тайните срещи.

Очевидно мълчанието на Алексей Петров изнервя всички играчи – започват да търсят компромати чрез обичайните връзки в службите. Това явно ще ускори вторичната чистка в ДАНС, прогнозират запознати. А нагнетяването на напрежението около самоубийството на Ахмед Емин направо им идва в повече на задкулисниците около ДАНС.


/Любомир ЖИВКОВ    

http://www.versia.bg/

http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=9588&Itemid=1



Тагове:   ДАНС,


Гласувай:
1



1. анонимен - и мен ме изнервят...в тая криза
26.02.2010 22:30
ДАНС за какво ни харчи парите...а другарят Костов пък ги надзирава..
какъв им е бюджетът на тия хубавци
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14612896
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930