Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2013 23:33 - ЩЕ ИНЖЕКТИРАТ ДЕЦА С ОТРОВНА ВАКСИНА!
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1221 Коментари: 0 Гласове:
1



Автор: novkoment Категория: Политика

ГЕРБ внасят отровна ваксина, ще я поставят на момиченца



Автор: Магдалена ТАШЕВА


 
Схемата на Лъчо Мозъка застрашава живота и здравето на 30 хиляди български деца

 

На 7 декември парламентът гласува парите за здравеопазване за 2012 г. Улисани от скандалното орязване на бюджета с близо 244 милиона лв., не забелязахме как по терлици в Закона за бюджета на НЗОК се промъкна един друг гешефт на гербаджиите. Парламентарното мнозинство гласува да прехвърли 2 милиона лева от парите за имунизации на Министерството на здравеопазването към бюджета на НЗОК, която през 2012 г. с тези пари щяла да реимбурсира поставянето на ваксини против рака на шийката на матката на 12 годишни момиченца (т. 6 от приходната част в закона).

Става дума за оная скъпо струваща отрова на корпорациите "Мерк & Ко" (САЩ) и "ГлаксоСмитКлайн" (Британия), която причини умствено изоставане, паралич, автоимунни заболявания у над 20 000 жени, от които 17 500 само в САЩ и почти мигновена смърт на стотици други. Ваксината на "Мерк" носи търговската марка "Гардасил" (Gardasil), а в Европа се разпространява под името "Силгард" (Silguard). Патентованото изобретение на "ГлаксоСмитКлайн" пък е печално известно като "Церварикс" (Cervarix).

На 15 ноември т. г. в. "Атака" писа: "Ваксина срещу рак мори американски момиченца. "Гардасил"/"Силгард" причинява поражения на мозъка, лицев неврит и дори смърт." Разказахме как след редица смъртни случаи в Европа и САЩ властите прекратиха масовото инжектиране на деца с нея. В Британия например Националната здравна служба (NHS - аналог на нашата НЗОК) спря ваксинирането срещу HPV още през 2009 г., след като 14-годишната Натали Мортън умря един час след поставянето на инжекцията - както си стоеше на чина в класната стая. 

Сега "Мерк и Ко" и "ГлаксоСмитКлайн" са захапали "провинция" България - тук е територията на корупцията и невежеството, кой ще ти е чувал за "Гардасил"/"Силгард" и "Церварикс"?! Тук народът пасе трева. Тук от години шепа гешефтари, угоени с комисиони, рекламират по телевизията отровни ваксини уж срещу хепатит, птичи грип, свински грип и бизнесът върви с пълна пара.

Целта е ваксината срещу "полово предавания рак" (!?) да влезе в задължителните програми за имунизация, така че правителството да плати милиони на корпорацията производител и на вносителя. Комисионата на местните рекламни агенти е процент от стойността на сделката. И не че не знаят за осакатяващото й действие - знаят прекрасно! Но в условията на гарантирано беззаконие алчността на парвенюто, на облечения във власт простак, на самозабравилия се търгаш не знае граници. Нито срам.

Сещате ли се вече кой вкара в закона ваксинирането на 12-годишни деца с тази отрова? Кой, ако не Лъчо Мозъка?! Същият, който трябваше да бъде изхвърлен от законодателната власт и изправен пред съд още след аферата с митничаря Сергей Бранков. Или поне след гешефта с хонорарите му от "Евроинс" и "Секюрити Груп Алфа".

Поголовното имунизиране на момченца над 12 години (които според Лъчезар Иванов били 30 хиляди в България) бе вмъкнато в закона за бюджета на НЗОК между първо и второ четене. Винаги става така. Поръчковият закон се вкарва в НС без лобисткия текст, за да мине леко през комисиите и да влезе за първо четене. Поръчката се вмъква на второ четене, когато парламентът и обществото  нямат време да обмислят промяната и да реагират.

 

В Европа първите съобщения за осакатяващото действие на имунизацията срещу човешкия папиломен вирус HPV, който бил причината за рака на шийката на матката, се появиха веднага след като     на 24 септември 2007 г. Европейската комисия разреши за употреба ваксината на "ГлаксоСмитКлайн" във всичките 27 държави членки.

Рекламата на производителя твърди, че ракът на шийката на матката и "други генитални новообразувания" при жени са заразни и се причиняват от 2 разновидности на вируса, HPV16 и HPV18, който с епредават по полов път. Негласно се предполага, че вашето дете ще започне да води безраборен полов живот веднага щом достигне полова зрелост. Вие трябва да извадите 800 лв. за 3 инжекции (толкова струват в България - виж в."Монитор" от 20 януари 2009 г.), състаляващи "първия курс на профилактика", още веднага щом вашето момиченце получи първия си мензис - затова е избрана и възрастта 12 години. И, силно препоръчително, още 800 лв., за да се ваксинира и майка му. Без всякакви основания, свидетелства и клинични данни се твърди, че тази ваксина, разработена едва преди 6-7 години в САЩ, щяла да ви пази от HPV цял живот, затова корпорациите производителки препоръчват на жените по света да си инжектира периодично Гардасил/Силгард или Церварикс чак до 49-годишна възраст, т.е. до предполагаемото настъпване на менопаузата. По старата рецепта на фармацевтичните мастодонти за трупане на огромни печалби хората биват облъчвани с агресивни заплахи от предстояща смърт. Например:

"Всеки ден една жена в България умира от рак на маточната шийка. Всеки 2 минути една жена в света умира от рак на маточнта шийка. Всеки 18 минути една жена в ЕС умира от рак на маточната шийка".

Текстът е взет от рекламния сайт на Церварикс в България. Няма никакви доказателства, че тази статистика отговаря на истината. Няма данни, че Гардасил или неговия аналог Силгард (името е получено от размяна на местата на сричките гарда-сил) на "Мерк & Ко" или Церварикс са предотвратили развитието на какъвто и да било рак. Обратно, доказано е, че не може да предотврати никакъв рак, затова след близо 20 хиляди убити и осакатени жени в САЩ и ЕС производителите свирят отбой - ваксината им била "ефективна" само срещу развитието ПРЕДРАКОВИ лезии! (виж карето). Трите инжекции, които съставляват първия курс на "профилактиката", в Британия струват над 400  паунда. В САЩ през 2006 г. са стрували 600 долара. В България - 800 лв. Това са безбожни цени, затова "Мерк" и "Глаксо" упражняват корупционен натиск върху правителствата да платят бюджетни пари за стотици хиляди ваксини наведнъж. Такъв е подходът им при всяка неужна отрова срещу измислена болест, която да им осигури пазарна ниша и печалби.

В края на 2009 г. бившият здравен министър Божидар Нанев и неговата съучастница Димитринка Николова, бивш директор на Дирекция "Бюджет и счетоводство" в МЗ, купиха 200 хиляди антивирусни препарата "Тамифлу" по време на истерията около "свинския грип", ощетявайки бюджета с 2.4 милиона лв. (медиите от 19 април 2010 г.) На 21 номври т.г. делото им бе отложено за пореден път - сега пък за 8 февруари 2012 г. Две години и половина делото не може да започне, понеже ту единият е болен, ту другият, ту някой от адвокатите им. И вероятно никога няма няма да бъдат осъдени ефективно.

Понеже светът видя, изпита и изстрада подобни многомилиардни гешефти на фармацевтичните корпорации с нагнетяването на психозата за задаваща се пандемия от измислените "птичи грип " и "свински грип", продажбите на ваксината срещу рака на шийката на матката не вървят. А е и безбожно скъпа. В такива случаи корпорациите си купуват министри и депутати, които вкарват закони за поголовна консумация на "лековете", които често се оказват отровни, понеже са ненужни - те лекуват несъществуващи болести. Случаят с Гардасил/Силгард и Церварикс е точно такъв - кабинетът "Борисов" трябва да бъде накаран да купи огромни количества от тази отрова, за да налее наведнъж няколко милиона лв. от оскъдния бюджет за здравеопазване в касите на "Мерк" и "Глаксо". Резидент на двете корпорации в нас е печално известният гешефтар Лъчезар Иванов - Мозъка, който сам казва за себе си, че е "бивш гинеколог".

На 16 ноември т.г. научихме, че Лъчезар Иванов е оневинен за конфликта на интереси в аферата с хонорарите му от "Евроинс" и "Секюрити груп Алфа". Той не си губи времето. Само 4 дни по-късно Лъчезар Иванов и неговото протеже Станимир Хасърджиев, шеф на лобистката организация "Национална пациентска организация" (виж карето на 9-а страница) предлагат в здравната комисия НЗОК да плаща ваксини срещу рак на шийката на матката. Лъчо Мозъка иска министерството на здравето да прехвърли на неговата близка Албена Златарева, зам-шефка на НЗОК,  цели 5 млн. лв. от парите за ваксини. "Иванов иска с тези 5 млн. лв. да се осигури ваксина за момичетата от набор 1999, които по негови данни били около 30 000. Така страната ни щяла да покаже, че действително има воля да започне превенция и война с рака", пише в. "Сега" от 21 ноември. Подходът на Иванов е странен, защото безплатните ваксини у нас се осигуряват от здравното министерство, а не от НЗОК. "Едва 9 европейски страни покриват ваксините срещу човешкия папилома вирус, за който се смята, че причинява рак на шийката на матката", добавя вестникът.

Лъчо е "подпрян" от своя приятел Хасърджиев, който встъпва като представител на "независимия", неправителствен сектор и приветства предложението.

На 7 декември НС гласува да отпусне на Лъчо Мозъка и неговата мрежа НЗОК-НПО "само" 2 милиона лева.

В т. 6. на Закона за бюджета на НЗОК четем: "Получени трансфери от МЗ за финансиране на разходите за ваксини по национални програми за профилактика на рак на маточната шийка за определена популация по чл. 82, ал. 2, т. 3 от Закона за здравето (+) - 2 милиона лв."

Посочените алинеи от закона за здравето гласят, че "всеки български гражданин има право да ползва ваксини за задължителни имунизации и реимунизации, ваксини по специални показания и при извънредни обстоятелства, специфични серуми, имуноглобулини и други биопродукти, свързани с профилактиката на заразните болести, както и техническите средства за прилагането им. Децата до 16-годишна възраст имат право на медицинска помощ извън обхвата на задължителното здравно осигуряване."

На 12 декмври Хасърджиев пусна по БТА специално поздравление до кабинета "Борисов"

"Националната пациентска организация изразява радостта и благодарността си към парламента и правителството, във връзка с взетото решение през 2012 г. на 12-годишните момичета да бъдат поставени ваксини за профилактика на рака на маточната шийка.

Предложението за реимбурсация на тези ваксини от НЗОК беше внесено от д-р Лъчезар Иванов".

Обстоятелството, че по света деца умират или остават за цял живот умствени и физически инвалиди, не стига до широката маса.

Навремето премиерът Борисов уволни д-р Божидар Нанев за сходна далавера. Защо сега не изгони Лъчо Мозъка от парламента, след като гешефтите на двамата са едни и същи и  дори размерът на щетата е сходен - около 2 милиона лева?

 

Внимание! Ваксината не е противоракова!

 

Първите информации за отровното действие на тези ваксини дойдоха от Великобритания през 2007 г., когато 3 девойки, съответно на 12, 19 и 22 години, получиха треска, обриви, паралич на лицевите нерви и накрая починаха от инфаркт. (Виж в. "Стандарт" от 3 ноември 2007 г.)

В САЩ, по данни на Федералната служба за дрогите и лекарствата около 17500 момичета и жени са получили усложнеия, някои от които осакатяващи. Същото твърди и американската гражданска организация за наблюдение на съдебната система "Джудишъл уоч". Това са 17,500 семейства, поразени от трагедии с имена като "синдром на Гилен-Баре" или "паралич на Бел". Има поне 103 доказани случая на смърт, настъпила часове след имунизацията.

В Интернет можете да намерите подробносто, например в каузата "Спрете Гардасила!" (Stor Gardasil!) във Фейсбук или на сайта "Истината за Гардасил" (The Truth about Gardasil). 

В Британия ваксинирането на момиченца беше отменено едва през 2009 г., когато в Ковънтри 14-годишнта Натали Мортън умря в училище, час след като е била имунизирана. Испания също се отказа от ваксинирането след поредица от фатални случаи.

Ваксинирането на деца уж с благородното намерение да бъдат предпазени от рак на половата система е агресивно рекламирано и в България. През януари 2009 г. във Варна се проведе Европейска седмица за предпазване от този вид рак, на която бе съобщено, че ваксинирането на едно дете или жена ще струва само някакви си ... 800 лв. (В. "Монитор" от 20 януари 2009 г.) Въпреки тревожните информации в чуждите издания у нас, под формата на поучителни телевизионни беседи в здравните предавания вносителите на тази отрова и платени от тях лекарки обясняват на българските семейства, че ако не се ваксинират срещу рак на шийката на матката, значи са изостанали и не могат да бъдат признати за истински европейци.

Малко след това списание MD (Медицински дайджест)  - специализирано издание за лекари и здравни професионалисти, брой 6, септември месец, 2008  г. потвърди, че Гардасил/ Силгард и Цержарикс изобщо не предпазват от рак. "Интервенцията с анти-HPV ваксина се използва за превенция на преканцерозните лезии, предизвикани от човешкия папиломен вирус (HPV) серотипове 16 и 18*, но не е доказано дали това понижава заболеваемостта от рак на шийката на матката. Корпорациите производителки бяха заставени да запишат този изключително важемн факт в рекламите си брошури. 

 

Мрежата НЗОК-НПО на „бившия гинеколог“ източва държавата 

 

Още в първите дни на мандата на ГЕРБ, на 7 август 2009 г., тогавашният зам.-председател на 41-то НС и шеф на здравната комисия Лъчезар Иванов заяви пред агенция "Фокус": "Обмисля се радикална промяна в НЗОК." Два месеца по-късно стана ясно каква реформа е намислил Лъчо Мозъка - да назначи интимната си приятелка и дългогодишна лична съветничка Албена Златарева като зам.-директор на НЗОК. (Виж жълтите седмичници от август-октомври 2009 г.)

Албена Златарева имала диплома за анестезиолог, но не е работила като такава. Подвизавала се е като водеща на предаването  "Време за здраве" по Нова ТВ. Цели 4 години е била пиар на вносители на лекарства като "Пфайзер", "Шеринг" и "Екофарм". (В. "Сега", 6 октомври 2009 г.) Според юристи, блондинката била назначена в разрез със закона, тъй като на датата, когато сяда в зам.-шефското кресло, все още се води акционер в здравноосигурителен фонд "Европа". Протежето на Лъчо Мозъка била толкова сигурна в ефективността на българското беззаконие, че отказала да покаже попълнена декларация за конфликт на интереси.

С това "реформата", замислена от герберския Мозък не свършва. През януари 2010 г.той си спретва своя лобистка организация с перверзното име "Национална пациентска организация". Тя не е национално представена, няма никаква дейност, но благодарение на чевръстия си шеф, Станислав Хасърджиев, може да плагиатства без притеснение. На 15 април 2010 г. научихме, че Лъчо Мозъка и Хасърджиев са организирали в парламента кръгла маса за правата на пациента. Останалите пациентски организации в България, които са национално представени, имат подписа на здравния министър като такива и затова се смятат легитимни, са известени за мероприятието 2 дни по-рано. И въпреки това идват,но се оказва, че не им дават думата - там говори само Хасърджиев - и напускат.

"Конфедерация "Защита на здравето" (КЗЗ) и Български пациентски форум напуснаха демонстративно дебата, след като на няколко пъти се опитваха да прекъснат изказванията на д-р Лъчезар Иванов, зам.-председател на парламента, и д-р Станимир Хасърджиев от НПО. Оказа се, че техни проекти са иззети и представени като свои от Националната пациентска организация, която не е национално представена", съобщи Би Би Ти на 15 април с.г.

"Всички инициативи на КЗЗ, Асоциацията за закрила пациентите и Български пациентски форум са иззети и представени от новосъздадената Национална пациентска организация, която със своето име от самото начало подвежда хората - тя не е национално представителна по смисъла на закона", заяви Веска Събева, която беше първият председател на КЗЗ. Пациентските организации бяха възмутени, че председателят на НПО Станимир Хасърджиев представил проекта Value+, който бил започнат от 2008 г. от КЗЗ и е приключен на 31 януари 2010 г. По същия начин бил представен и проект на Асоциацията за закрила на пациентите, председателствана от Пламен Таушанов.

Напусналите обвиниха Лъчезар Иванов, че работи с една единствена пациентска организация - НПО на Хасърджиев, а останалите, които представляват много повече пациенти, с много повече заболявания, са пред вратите на залата.

Председателят на КЗЗ Владимир Томов коментира, че не им харесва начинът, по който се налага една новосъздадена пациентска организация. "Тя е наложена в пространството, това не е всъщност легитимна организация. Има и други асоциации, които са с история, и те също имат своето място, но не може да бъде налагана по този начин една организация, създадена преди два дни. Така е застрашен нашият труд, а правата на пациентите не се защитават в тази степен, в която би трябвало", коментира Томов. В интервю за "Блиц" от 12 май 2010 г. той каза: "Шефът на НПО Станимир Хасърджиев е човек на Лъчезар Иванов. НПО е казионна структура, която не отговаря на морала на пациентските организации. Тя изпълнява държавни поръчки, тяхната функция е да служат на правителството. Хасърджиев се появи, когато ГЕРБ взе властта. Преди това беше само председател на организацията "Хепасист". Той и неговата група замъглиха решението на Позитивната комисия, с което бяха тотално ощетени и подложени на геноцид хората с остеопороза, паркинсон и глаукома. В този случай всяко едно плащане, което са принудени да правят пациентите, е недопустимо, тъй като тези хора са изключително засегнати и в тежко състояние. Някои от тях нямат и телефон, за да се обадят, и така ще си загинат вкъщи."

Кой е все пак Хасърджиев? Роден е на 17 октомври 1978 година в гр. Сливен. Завършва медицинското си образование през 2003 г., но и той като блондинката Албена не е напрягал мозъка си с болнична или клинична практика. Станал редактор на радио-предаването "Инвестиция за здраве" по Дарик и водещ на телевизионното реалити шоу по бТВ - "Реално". После снала мениджър в МЕД Комюникейшънс и запонал да пласира вносни медикаменти под формата на програми  с вкусни имена като "Протекция", "Високият холестерол убива!", рак на маточната шийка "Кажи на някой", "С няколко килограма по-млади!", "Лекувай остеопорозата!" и др.

През 2005 година основава Национално сдружение за борба с хепатита Хепасист, а през 2009 година е избран за председател на сдружението. Тази година, благодарение на препоръките на управляващите, стана член е на Управителния съвет на Европейската асоциация на пациентите с чернодробни заболявания. Известен е с това, че пласира тонове антихепатитни ваксини с една реклама, която трябваше да убеди всеки българин, че е болен от хепатит, но не знае за това. "В момента д-р Хасърджиев участва в новорегистрирана малка семейна фирма, която все още не извършва дейност, но има намерение да се занимава с оползотворяване на слънчева енергия", пише на сайта на НПО.

Този лекар с вид на рапър не е работил никога по специалността си, но може добре да танцува, както стана ясно от изпълненията му в "Байландо". Там той партнираше на опитната в лобизма Ширин Местан. Двамата набираха пари за "дарителския фонд за нуждаещи се пациенти" на НПО-то на Хасърджиев. Самата госпожа Местан не е чужда на доходоносното лобиране на правителството за внос на скъпи лекарства. Преди да стане председател на паразитната Агенция за закрила на детето при управлението на ДПС, тя е била заместник-председател на Обществения съвет на Център "Фонд за лечение на деца", който също набира пари, експлоатирайки образа на болното дете и после ги харчи по усмотрение на шефовете си.

Дотук Лъчо Мозъка държи с едната си ръка НЗОК, а с другата върти "независимата" лобистка организация НПО. И вижте сега каква "клатушка"  завърта от креслото си на обикновен депутат на ГЕРБ.

На 21 юни т.г. в."Труд" съобщи: "Фирмата "Секюрити груп Алфа", платила 121 000 лв. на Лъчезар Иванов, охранява здравната каса".

Тоест, приятелката на Лъчо, Албена Златарева, в качеството си на зам.-шеф на НЗОК , плаща стотици хиляди лева от нашите пари на охранителната форма да пази НЗОК, а последната отделя от тях 121 хиляди за онзи, който й е уредил поръчката - герберския депутат.

Той е получил и 10 000 лв. от застрахователната компания "Евроинс"- да я "консултира" по здравни застраховки. По времето, когато е течал договорът му с нея, Иванов пламенно се хвърля в защита на здравноосигурителните фондове, според стенограма от заседанието на комисията по здравеопазване, когато се разглеждат внесени от МС поправки в Закона за здравното осигуряване, пише "Труд".

Поредният случай с гешефтите на този депутат бе разгледан от някаква етична комисия на парламентарната му група. Което на свой ред е конфликт на интереси - мнозинството ГЕРБ е заинтересовано да крие търгашеските си практики, как тогава би могло да го обвини? Нали след него ще трябва да уличи в същото половината си депутати?




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704356
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031