Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2013 16:13 - Милионерът-президент и неговите приятели
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1027 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image  

За да тушира създалото се напрежение, вчера президентът Росен Плевнелиев обяви създаването на Обществен съвет към новото служебно правителство. Неговата функция  ще е консултативна и той ще има право да прави предложения, които да влизат в дневния ред на служебното правителство. Един такъв съвет не е лоша идея, със сигурност е по-добре от сегашното положение, но всичко зависи от претворяването на тази идея в действителността. Защото и най-добрата идея може да бъде опорочена от лоша реализация.

Та, в тази връзка на сайта на президентството беше обявен списък от 35 личности, които да участват в консултациите. Впоследствие беше допълнен още един човек като представител на служителите на МВР. След обявяването на този списък обаче почнаха да изскачат въпросите. Оказа се, че в списъка влизат доста съмнителни лица. Около 25 души, които пряко или косвено се облагодетелстват от статуквото, незнайно по какъв критерий са набутани там. Всъщност е ясно, но този критерий няма нищо общо с обективност и морал… И зад него прозират доста нечистоплътни намерения. Не знам как трезвомислещ човек може да очаква такива хора да направят промяна на принципите, каквато хората искат. Това е все едно да поискаш от престъпник да се самоосъди. Аналогията хич не е случайна. Зад каквито и организации да се крият, в този списък влизат същите стари муцуни,  които 23 години се гаврят с народа на България и богатеят на негов гръб, от неговите пари. Включително и Огнян Донев, станал известен със скандалите с НЗОК и бруталното й източване от негова страна. . На каква база в този списък влизат 4-5 човека, представители на едрия капитал, няма обяснение. Да не би в България всеки втори да е милионер? Разбираме, че милионерът-президент се движи в кръгове на такива като него, то затова му се струва, че всичко в страната е розово, докато хора се самозапалват по улиците, но все пак това не е среща на приятели и познати, уж. Ама като се замисля, дали пък не е?

Другото, което се набива на очи – над 10 представители на НПО-та. До болка познати НПО-та, които вече сума ти години дават акъл. Резултатите от техните съвети – 100 000 човека на улицата. Официална безработица – над 12 %, неофициална – още няколко процента отгоре. Най-бедната и най-корумпираната държава в България. Срамна позиция за държавата по отношение на свободата на словото. Безконтролни монополи, безумни концесии. И въпреки това, те отново се гласят, заедно с едрия бизнес, единствения бенефициент от тази потресаваща статистика, да седнат на масата и да задават дневния ред на правителството. Даже едно от тях, Център за либерални стратегии, има двама представители в този формат. Единият, Даниел Смилов, е обявен като преподавател в СУ, вероятно за да ни замажат очите, че във формата участва и академичната общност, но всъщност в свободното си време заработва и във въпросния Център и името му гордо стои в екипа им. Айде да не се лъжем така елементарно, а, г-н президент? А, да не забравя, до едно тези НПО-та получават пари от американски фондации… До едно, няма изключения! Чий точно интереси защитават и кого представляват според вас, драги читатели на Съпротива? Със сигурност не и обществения интерес… Като споменах академичната общност малко по-горе, тя има и други представители, все до един защитници на една и съща парадигма – парадигмата на олигархията. Не ви ли се струват меко казано странни тези общи знаменатели в групичката, събрана от г-н Плевнелиев?

Как точно си представяте, че едрият капитал и хранениците на американските интереси ще задават дневния ред на служебното правителство, г-н Плевнелиев? И чий дневен ред ще бъде това, според Вас? Как да очакваме, че гражданите ще имат влияние в този обществен съвет, като още преди да сте го съставили, вие ги изключвате от него – 10 неопитни протестиращи са изправени срещу 25 представители и защитници на статуквото. Кого си мислите, че заблуждавате? Това няма да е обществен съвет, г-н Плевнелиев, това ще бъде олигархичен съвет.

Затова хората, нормалните хора, които не пълнят гуши от мизерията на народа или от задгранично финансиране, нямат място на това съвещание. В никакъв случай тези хора не трябва да бъдат легитимирани като представители на обществото, като достойни да диктуват дневния ред на правителството на Република България. Те са представители на не повече от 1% от обществото. Да не говорим, че вече сме им сърбали попарата, докога ще ги търпим да ни оправят? БОЙКОТ! Имаме искания и те трябва да бъдат изпълнени, защото ние сме суверенът. Не искаме сладки приказки и подмяна, искаме резултати. Ако не, си заминавайте и вие. Затова протестираме и затова отново ще протестираме на 3-ти март в цяла България. Заради поредната подмяна, заради поредното предателство на политическата класа и нейните придворни идеолози, заради поредната лъжа и схема, в която се опитват да ни вкарат. Няма да стане!





Гласувай:
2



1. haralanov - Спал по паркинзите на Германия...
05.03.2013 17:12
Спал по паркинзите на Германия и направил милионите.
Предприемчив човек е Плевнелиев.
цитирай
2. nikikm - Много си прав,
16.03.2013 20:28
само дето не е точно предприемчив,а приемлив!Нищо разлика!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19795147
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930