Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2013 16:27 - Долу ТИМ I
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1047 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
“Не познавам лично Пламен, за него ще плачат онези, които са го познавали, моят дълг е да продължа делото му, но не като се самозапаля, а като им запаля чергите на онези, които ни причиняват всичко това.” - коментар във Фейсбук от Биволъ Сряда, 06 Март 2013 10:23

 Защо решихме да пишем за ТИМ в деня на национален траур за Пламен?

Защото следваме неговото завещание: "Долу ТИМ". Защото той не се жертва, за да стоим със скръстени ръце и да скърбим. Време е да се разгневим!

Днес вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов най-цинично излъга, че за 4 години на власт ГЕРБ били доказали, че не покровителстват ТИМ.

В поредица от разследвания Биволъ документално доказва обратното. Властта при ГЕРБ е най-ревностният покровител на ортаците на Бойко Борисов - Буда от далечната 1995 г. Тогава той и Пашата въртят незаконна фабрика за цигари в Крайморие и впоследствие я прехвърлят на Иво Каменов от ТИМ. 

Тимаджиите се радваха и на безусловно покровителство от страна на Гоце докато беше на власт. Специално отношение към ТИМ има и шефа на БНБ Иван Искров.

Текстът, който следва беше свален от блога на Юрген Рот след телефонен натиск от БНБ. Става дума за мутренско изнудване на ирландски банкери лично от Искров. Историята приключва с това, че собствениците на БАКБ продават дяловете си не на мутрите от ТИМ за 1 лев, а на мутресата Цеца "Секса", интимна приятелка на Бойко Борисов "Буда". Цената е 200 000 лева, което също е смешна сума. По-подробно за Цеца "Секса" можете да прочетет тук и тук.

Засега от ирландската банка отказват да коментират. Засега...

ТИМ РЕКЕТИРА ИРЛАНДСКА БАНКА

публикувано на 24 февруари 2011 г.

image

Много хора се надяваха, че новото правителство на Бойко Борисов най-накрая ще победи корупцията. Но се разочароваха.

Наскоро получих притеснителни новини от високопоставен банкер в БНБ. Историята е невероятна, но след запитване до засегнатите банкери беше потвърдена. Става въпрос за държавна подкрепа за спорната групировка ТИМ (медиите я свързват с организираната престъпност) с много странни действия.

През януари тази година инвестиционният фонд Експат Кепитъл София се обръща към БНБ за разрешение да купи 50% от Българо – американската кредитна банка (БАКБ). Тези 50% са собственост на ирландска банка, Allied Irish Banks, AIB, която иска да ги продаде поради финансови причини заради катастрофалната ситуация в Ирландия. Първият отговор на БНБ е положителен. По тази причина Експат поръчва проверка Due Dilligence на кПМГ. След като докладът е задоволителен Експат праща оферта на ирландската банка да купи пакета за 7 млн евро. Заедно с това в София са поканени представители на ирландската банка, за да се договорят за продажбата. Те идват в средата на февруари. Но това, което очаква ирландските банкери и представителите на Експат в БНБ, надали те са можели да си представят. Те са приети лично от шефа на БНБ Иван Искров. И той им обяснява, според участници в разговора, че ги съветва да се откажат от седемте милиона и да предложат дела си на Централна кооперативна банка, при това за 1 лев. Това са приблизително 50 евроцента.

Това е представено дори в писмен вид още веднъж на представителите на ирландската банка на 23 февруари. ЦКБ е собственост на ТИМ. А тя редовно се споменава от медиите във връзка с най-висшите нива на организираната престъпност. Какво може да е обяснението, че ирландските банкери и представителите на Експат получават “ексклузивната” оферта да се откажат от предложените седем милиона евро?

Очевидно ТИМ се радва на покровителството на премиера Бойко Борисов, който със сигурност е наясно с лошия им имидж. Но все пак депутатът Емил Радев от Варна е в неговата паргия ГЕРБ. И е бил "тюлен", както и ръководителите на ТИМ. А дали е бил назначен в секретното поделение от ТИМ? И защо концесиите на някои български пристанища са дадени на ТИМ след като Борисов вече е премиер? За концесионерите те са удар, но не носят нищо на бюджета. Във финансовите кръгове в София е публична тайна, че директора на БНБ беше избран за втори мандат със съществената подкрепа именно на ТИМ.

Вижте също интервюто на Юрген Рот за Биволъ




Тагове:   политика,   мафия,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19856072
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930