Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2013 18:03 - Кой кой е в новото правителство?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1057 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 12.03.2013 18:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
| 12.03.2013 | http://www.mediapool.bg

Служебното правителство, оглавявано от Марин Райков, се състои от 17 члена заедно с министър-председателя. В него длъжностите са следните:


Марин Райков - министър-председател и министър на външните работи

Марин Райков е роден във Вашингтон, САЩ, на 17 декември 1960 година. Завършил е "Международни отношения" в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) по времето когато се наричаше ВИИ "Карл Маркс".

Работи във външното министерство от 1987 година.

На два пъти бе заместник-министър на външните работи - в кабинета на Иван Костов (1998-2001 г.) и в началото на правителството на ГЕРБ. Има два посланически мандата във Франция, като за втори път бе изпратен там през 2010 г. от правителството на ГЕРБ. Първият му мандат е в периода април 2005 г. - юни 2009 г.

По време на тройната коалиция не се ползваше с политическото доверие на министерството.

Бащата на Марин Райков - посланик Райко Николов - е едно от най-известните български имена в световната дипломация. Според френското издание "Експрес“ през 1953 година в Париж Райко Николов е вербувал за българската ДС и за руското ГРУ Шарл Ерню, който от 1981 до 1985 г. е министър на отбраната на страната. Райков обаче е с десни убеждения.


Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на регионалното развитие

Екатерина Захариева идва от поста главен секретар на президента Росен Плевнелиев. Преди това беше зам.-министър на регионалното развитие, докато Плевнелиев беше министър. Отговаряше за законодателната дейност, устройството на територията, жилищната политика и концесиите.

Преди това е работила в Министерството на околната среда като директор на дирекция “Правно-нормативно и административно обслужване“ в Министерство на околната среда и водите.

Завършила е право в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски“.


Илияна Цанова - вицепремиер по управление на средствата от Европейския съюз

Илияна Цанова е вицепремиер по еврофондовете. Тя идва от Лондон от Европейската банка за възстановяване и развитие, където беше старши експерт.

Илияна Цанова има значителен опит в структурирането, финансирането и изпълнението на инфраструктурни проекти, включително на публично-частни партньорства, както и при фондoви инвестиционни продукти в областта на водоснабдяването и отпадъчните води, производството на електрическа и топлинна енергия и доставка, транспорта и управлението на отпадъците.

Илияна Цанова е консултирала редица институционални клиенти при преструктурирането на публичните дружества за комунални услуги, създаването на регулаторни органи, реформа на ютилити сектора и финансовата децентрализация.

Илияна Цанова е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство със сертификат за следдипломна квалификация по финансов мениджмънт от университета “Джордж Вашингтон” в САЩ.

Деяна Костадинова - вицепремиер и министър на труда и социалната политика
 

Тя е секретар на президента по социалните въпроси и е с юридическо образование. Смени доста постове от началото на мандата на ГЕРБ. Първоначално тя бе съветник на премиера Бойко Борисов по социалните въпроси, след което през февруари миналата година стана зам.-министър на труда и социалната политика на мястото отстранения Красимир Попов, отговарящ за усвояването на европрограмите. След избирането на Плевнелиев за президент тя стана негов секретар по социалните въпроси.

От 2004 година Деяна Костадинова е на ръководни длъжности в Държавната агенция за закрила на детето и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В Министерството на регионалното развитие е била началник на отдел “Законодателство, оценка на риска и нередности” към главна дирекция “Програмиране на регионалното развитие”. В Държавната агенция за закрила на детето Костадинова е заемала позицията на главен юрисконсулт и началник на отдел “Правен и връзки с обществеността”, а по-късно е и главен директор на главна дирекция “Контрол по правата на детето” в агенцията.


Кристиан Кръстев - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията
 

Досега той беше зам.-министър в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, като на този пост беше назначен на 16 януари 2013 г.

Той дойде в министерството от частния бизнес. Бил е управител на “Флайинг Карго България” и изпълнителен директор на “Уиз Еър България Еърлайнс”. Оглавявал е още изпълнителна агенция "Пристанищна администрация" и е бил председател на съвета на директорите на “Летище Бургас”.

От февруари 2003 до 2005 година Кристиан Кръстев е бил изпълняващ длъжността директор на Дирекция корпоративно преструктуриране и капиталов пазар в Министерството на транспорта и съобщенията.

Кристиан Кръстев е роден на 9 юли 1976 година. Завършил е курс за ръководители на авиокомпании в Лондон, Международни икономически отношения и Икономика на индустрията в Университета за национално и световно стопанство - София. Владее английски и руски език.

Калин Христов - министър на финансите
 

Подуправителят на БНБ Калин Христов е новият министър на финансите в служебния кабинет. Той е ”не просто добър финансист, а безспорен макроикономист” по думите на президента Росен Плевнелиев.

Калин Христов поема поста и излиза в неплатен отпуск от БНБ, където досега е подуправител и ръководител на управление Емисионно".

Христов започва кариерата си в централната банка като експерт в отдел "Паричен и финансов анализ" и дирекция "Изследвания и прогнози".

След това е съветник в управление "Емисионно" в БНБ на бившия шеф на валутния борд и подуправител на централната банка Мартин Заимов. След като подаде оставка, Заимов предложи кандидатурата на Калин Христов за подуправител.

През ноември 2003 г. новоизбраният гуверньор на централната банка Иван Искров назначи Христов за свой съветник по въпросите на икономическия анализ и прогнози, процесите по интеграцията на БНБ към европейските централни банки и развитието на българската и световната икономика.

Докато е финансов министър, неговите функции в БНБ като подуправител ще бъдат поети от един от другите подуправители Димитър Костов. Оперативната дейност на управление “Емисионно” ще бъде ръководена от главния директор на управлението Ивайло Николов.

Калин Христов е роден в Плевен, има диплома по икономика от Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Той завършва университета с дипломна работа на тема "Търсене на пари", след което е асистент в катедрите "Икономикс" и "Финанси" в УНСС.

Асен Василев - министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство
 

Асен Василев е завършил икономика в Харвард и е специализирал бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School.

Съосновател е и президент на Everbread - една от петте компании в света за ценообразуване на самолетни билети.

Съосновател и директор е на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност. Преподавател е в програмата за икономически растеж и развитие, афилиирана със Софийския университет “Св. Климент Охридски” и с Центъра за стратегии и кoнкурентоспособност в Harvard Business School.

От 1999 г. до 2004 г. Асен Василев работи като консултант в Monitor Group в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в телекомуникационната индустрия, енергетиката, минното дело, застрахователната индустрия и в редица големи производители на потребителски стоки.





Тагове:   политика,   мафия,


Гласувай:
2



1. nikikm - Илия е па в тия!
12.03.2013 18:36
***Това са новите еничари,до един свързани със старата власт,които ще се стремят да тушират народното недоволство,да запазят статуквото и отново да бъдем излъгани на следващите "избори!" Няма да се дадат лесно,народе!!!Ще ни лъжат до край,до безпредел!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19809183
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930