Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2013 18:46 - Изнасилването на Кипър от Европейския съюз и МВФ
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1080 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image  

Гледам как се изсипват статии за Кипър цял уикенд. Почти толкова съм ядосан на повечето от тях, колкото съм и ядосан от това, което се случва. Хората танцуват на ръба, докато пропагандните машини на Европа бълват обичайните глупости.

Нека си изясним някои неща е погледнем това, което се случи, директно в лицето. Нямаше наложен данък върху банковите сметки в Кипър. Все още няма данък, кипърският парламент не го е приел и няма да гласува по въпроса до утре, така че каквото и действие да бъде предприето, то ще е със задна дата. Второ, това не е идея на Кипър. Хората от Никозия не са отишли на събрание и не са поискали банковите сметки в тяхната държава да бъдат минимизирани, така че да се помогне на плащането на сметките. Истината е съвсем друга, европейските нации Германия, Франция, Холандия и останалите настояват това да се случи, „fait accompli“ (свършен факт – фр.), както каза президента на Кипър и Европа анексира Кипър. Нека бъдем съвсем ясни, Европейският съюз конфискува частната собственост на кипърските граждани без дебат, законодателство или парламентарно споразумение.

Банковата сметка не е облигация, акция или каквато и да е форма на инвестиция. Това изглежда не е ясно на много хора. Банковата сметка е частна собственост на гражданин или корпорация и не принадлежи на правителството. Или поне такава беше досега презумпцията в Европа.

Също така, в Европа има гарантиране на влоговете. Всяка страна има своя собствена версия, но е налице. То гарантира банковите депозити на гражданите до стойност от сто хиляди евро. Дотук със смисъла от всякакво гарантиране в Кипър или която и да е друга страна в Европа. Анулирано и нищожно! Ако Европейският съюз може да премахне гарантирането на влоговете в Кипър, те могат да го направят и в която друга страна поискат, при това по всяко време.

Ето описание на плана за гарантиране на влоговете на кипърското правителство:

„Участието в СГВ (Схема за гарантиране на влоговете) е задължително за всички банки, оторизирани от Централната банка на Кипър, т.е. банки със седалище в Република Кипър, включително техните клонове в други държави и кипърските клонове на чужди банки със седалище извън Република Кипър или Страните-членки на европейския съюз. СГВ не гарантира депозити на клонове на банки от страните-членки на Европейския съюз. Тези депозити се покриват от съответната схема за гарантиране на депозитите, установена в страната, където е седалището.”

СГВ се активира, когато се достигне до решение, че банка-член не може да изплати депозитите си или в резултат на съдебна заповед за закриване на банка-член. Когато дадена банка не може да изплати депозитите си, съответното решение се приема от Централната банка на Кипър или, ако банка-член има седалище извън Република Кипър, от компетентния надзорен орган на съответната страна.

Максималното ниво на компенсация за един вложител, за една банка е 100 000 евро”.

Моля обърнете внимание, че до вчера всички вложители в кипърските банки бяха застраховани в размер до 100 000 евро при всяка една банка. Днес това сериозно правителствено обещание показа реалната си същност – една лъжа. По-лошото, всъщност много по-лошото и доста страшно, е, че Европейският съюз, Европейската централна банка и МВФ не просто позволиха нарушаване на гарантираността на влоговете, а го изискват! Едно нещо е сигурно тук, ако те могат да анулират гарантираността на влоговете в Кипър, те могат да го направят и във всяка друга страна в Европа. Освен това, ако те могат да обезсилят гарантираността на влоговете, те могат да обезсилят и облигационните споразумения с просто движение на писалката по хартията. Сега нищо, нищо не е безопасност!

Моля за вашето внимание! Европейският съюз, Европейската централна банка и МВФ застъпват тезата за конфискация на частна собственост по своя собствена прищявка. Банковите сметки не са облигации или акции или друга форма на инвестиция. Те са частна собственост, както къщата или колата ви. Германия, Франция и т.н. дойдоха и казаха: „Искаме я и я взимаме, понеже на нашето правителство му трябва”. Тези държави все още не са я поискали от своите граждани, макар че може и това да стане скоро, но те я поискаха от гражданите на Кипър в замяна на средства. Това не е Европейски съюз, това е Европейски Четвърти Райх!

„От момента, в който в обществото бъде допусната идеята, че собствеността не е също толкова свещена, колкото Божия закон, и че няма сила на закона или обществена справедливост, която да я защитава, оттам започват тиранията и анархията”

 

Джон Адамс

Автор: Марк Грант
Източник: zerohedge.com




Тагове:   политика,   финанси,   робство,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19798930
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930