Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2013 13:06 - Как се краде по европейски Краси Борисов @merlin68.blog.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1461 Коментари: 0 Гласове:
2



ЕС в прав текст заяви на Кипър, че за да му отпусне спасителен заем от 10 млрд. евро, Кипър първо ще трябва да открадне 10% от депозитите на своите и ЧУЖДИ граждани и фирми в банките. Три дни вече се чудя каква е логиката на поредната брюкселска идиотщина. Може би, кипърските управници трябва да докажат, че могат да крадат чужди пари и с това си умение да гарантират връщането на кредита? Но пък като ги карат от Брюксел да крадат, защо въобще ще им дават заем, ами че то проблема може да се реши като задигнат не 10, ами да речем 50% от депозитите, защо така срамежливо? Чудя се също кой ли от тук на сетне ще си вложи парите в кипърска банка? А дали пък не е това идеята, да се унищожат кипърските банки, но - не, те от ЕС твърдят, че само това можело да ги спаси:) Не може да не се прокрадне и мисълта, че днес това става в Кипър...скоро и в други държави. Ама и това не е така, защото те от Брюксел вече обещаха, че това нямало да се повтори в никоя друга европейска държава:), от друга страна те какво ли не обещаха:)
И като се каже ЕС, мислете си за стабилност, ясни правила, прозрачност, предсказуемост и партньорство:)))
В Кипър парламента трябваше да обоснове със закон кражбата и той естествено го направи. Междувременно тълпи от кипърски и чужди граждани се юрнаха по банкоматите да теглят и спасяват спестяванията си, но... напразно. Точно както всеки професионален крадец не ще остави никакъв шанс за спасение на жертвата си, така и евробандитите взеха превантивни мерки (преди да е гласуван още закона) и заделиха дължимите проценти от всички влогове:) "Мариос Скандалис обяснява, че сумите, равняващи се на данъка, са вече блокирани."
Този "гениален план" сътворен от "генииите" управляващи ни от Брюксел е нещо като събиране на неволни дарения за болно другарче. Тъй като "експертите" стигнали до заключението, че на Кипър ще са му нужни около 17 млрд. евро за да постигне финансова стабилност и решили - ще дадем 10 млрд. още 5.5 млрд. ще се откраднат и добавят чрез "еднократният данък върху депозитите", останалия милиард и половина ще се реши в крачка от къде да бъде задигнат - просто и гениално решение на проблема:)
Най-хубавото обаче е това, че повече от половината откраднати по този начин пари са на лица извън ЕС (основно руснаци). И така се дава нагледен пример как всички страни и народи трябва активно да се включат в спасяването на евро зоната. Русия естествено вече изрази крайно недоволство от този акт, което ме подсеща и за един виц:
Попитали Путин, дали Русия няма да влезе в ЕС. Ще влезе ако се наложи - отговорил Путин - може чак до Брюксел да влезе.
И сега едно предложение как да използваме гениалният европейски план на родна почва.
Предлагам, тъй като сме в политическа криза и народа вече не вярва в никоя политическа партия, то политиците да се вземат в ръце и да приложат брюкселският почин. Да праснат гадните родни и чужди олигарси дето си държат парите в нашите банки с един еднократен налог от 12% (двата процента естествено са комисионна за политиците) и да раздадат парите на пенсионерите и майките - ураааа!


PS
Късно снощи (19.03) парламента на Кипър отхвърли така нареченият спасителен план на ЕС. С това си действие кипърските депутати доказаха, че разума и достойнството все още не са напълно изчезнали от стария континент. Разбира се от ЕС веднага изразиха съжаление относно отказа на Кипър да сътрудничи в замислената от тях кражба. Какво ще коства това на Кипър, предстои да разберем.
image
Карикатура на Иван Кутузов от септември 2011 г.
Фотограф: Иван Кутузов




Тагове:   политика,   финанси,   мафия,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19828819
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930