Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2013 19:47 - Ако населението на България се топи, причините не са в глобалното затопляне Автор: demograph
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1911 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 29.03.2013 19:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ако населението на България се топи, причините не са в глобалното затопляне

Инстинктът за продължение на рода е фундаментален за оцеляване на животинските видове.


Възпроизводството на човешкия род е изначално условие за съществуването на човешките общности.


Семействата, родовете, племената, етносите, националностите, държавите и цивилизациите се раждат и умират в зависимост от способността им да гарантират подходящи условия за възпроизводство на гражданите си.


Държавата е управленска форма за отказ от права срещу гарантиране на договорени условия за възпроизводство на населението.

 


Условията за създаване и функциониране на държавата се закрепват с Обществен договор - Конституция и закони.


Основно и първостепенно задължение на държавата, заложено в Обществения договор / Конституцията / на всяка нормална страна е осигуряването на най-добри условия за раждане и отглеждане на деца.


Ако населението на една държава намалява, причините не са в населението, а в отказа на държавата му да изпълни задълженията си по обществения договор.


Не изпълняват обществения договор само държавници, които не са или не се чувстват граждани на държавата, която управляват.

 
Когато държавата напусне сърцата на хората, хората напускат държавата.

 
Било като престанат да се плодят, или като си намерят друга държава, в която ще се размножават при по-добри условия.

Или просто като умрат, предадени от своите водачи,


България е в този трагичен казус.

***Допълвам с два коментара на публикувания материал.
1. get - @ - Ако населението на България се топи, причините ...
16:10

... @ demograph: "Ако населението на една държава намалява, причините не са в населението, а в отказ, на държавата му да изпълни задълженията си по обществения договор."

- Ама, кой е казал, че съществува "обществен договор" между Суверена и Министрите*(държавата) ! - та след последните ни две "освобождения" ... Аз, ти ... ние, вие ... да сме си избирали държава ? - май, "Да, ама, не" ?!

- Къде бе държавата(с Централната си банка !) при финасовият погром над народа ни, при изкуствено предизвиканата финасово-банкова криза 1995/96 години ?
- Вероятно не ти е известно, колко КУХИ БАНКИ(без стотинка банков капитал в трезорите/портфейлите) бяха създадени, при тогавашният директор на БНБ, проф. Тодор Вълчев ?
- Явно забравихме, публикациите в западните средства(германски) за масова информация, че при този момент от България са изнесени(буквално в куфари) ПЕТ МИЛИАРДА ДОЛАРА банков капитал(активи) ?
- Ами финансовите "пирамиди-фараони" ... заради което, мой личен познат полк. Стамов, лежа в централният арест(Развигор) заради изказването си, че това са КУХИ ФИНАНСОВИ ОРГАНИЗАЦИИ имащи за цел за ОТНЕМАНЕТО спестяванията на гражданите(което се случи отпосле) !
- Къде е сега маститият проф. Вълчев - член на "Римският клуб", тоест масон - Къде е той сега ?

- Приятелю, или не го знаеш, или си пропуснал да осмислиш, това изказване от 1912 г.:

"Ние живеем в много добре организирана ДЪРЖАВА НА СОЦИАЛИЗМА(!). Държавата е ВСИЧКО, личността е от значение само дотолкова, доколкото допринася за благоденствието на държавата. СОБСТВЕНОСТТА на ЛИЧНОСТТА е само дотолкова, докато държавата НЕ СЕ НУЖДАЕ от нея. Личноста ТРЯБВА да поддържа своя живот и своето притежание ДО ПОИСКВАНЕ от ДЪРЖАВАТА."

на Бернард М. Барух, американски борсов магнат, лобист и финансов съветник на поне пет американски президенти, от Уудроу Уилсън насам !
- Отново прочетете и помислете над: Личноста трябва(!) да ПОДДЪРЖА своя живот и своето ПРИТЕЖАНИЕ до ПОИСКВАНЕ от ДЪРЖАВАТА." - със Забележката (!) това е казано не за българи, а за АМЕРИКАНЦИте ?!

*министър - в бг. превод е - слуга/служител
цитирай
2. nikikm - Демограф,
19:44
отлично си напипал работата и дори и при фиктивни избори,докато не бъде доказано обратното,управляващите са длъжни това,което пишеш и което вменяват законите и Конституцията!Те казват,че има сключен договор,понеже изборите са законни!Вместо веднага да почнат да грабят,те са длъжни да осигурят на първо място,достоен живот,доходи и нормални условия за подкрепа на раждаемостта,преди всичко за етническите българи,държавнотворческият елемент!На когото принадлежи държавата!За това са там!Вместо това-геноцид!Гетски е наясно,това е нарушение на НК,покриващо на 100 % членовете му определящи що е геноцид,за което няма давност!
Не само това,Хартата за правата на човека предвижда правото на въоръжено въстание на застрашената група от хора,в случая на етнически принцип-българите!Геноцида е от прм. 23 години!Има ли други пътища за разрешение на въпроса!? Говорим открито за геноцид!Аз казвам с дейното и решаващо,направляващо участие на Хамерика,англия и евр.съюз!

Н.М.

 





Гласувай:
4


Вълнообразно


1. bubolina111 - 6+
29.03.2013 20:05
i az tova kazvam 24 g. GENOCID
цитирай
2. nikikm - Буболинче,
29.03.2013 22:36
и аз това казвам!Ама дай да се обединим,пиле!
цитирай
3. nikikm - Буболинче,
29.03.2013 22:51
да се стремим да бъдем един до друг и съдбата на всеки един от нас да е наша съдба!Во веки!И когато разберем сладостта от единството,тогава ще разберем и много неща!Това е пътят към нашето спасение!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696497
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031