Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2013 20:53 - Дистрибутор на шеврон или кмет на Добрич? Автор: bgzemia
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1090 Коментари: 2 Гласове:
1



 До г-жа Николова,

кмет на община Добрич

 До председателя

на общински съвет Добрич

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я

във връзка с визитата на г-жа Детелина Николова, по покана на департамента на сащ в качеството й на кмет на община Добрич.

 

             Изказване на г-жа Детелина Николова за впечатленията си от визитата, цитати:

1. Отлично се разбира там, че най-голямата икономика в света трябва да има своя независима енергийна политика

2. По програма посетихме 3 щата специално с добив на шистов газ - Пенсилвания, Тексас, Колорадо

3. В делегацията  взеха участие двама кмета ( Добрич, Нови пазар) представители на БАН ,медии,фирмите(!?)

4. Добива на шистов газ е възможен, благодарение  на големите територии,но един любопитен факт, че в градския парк на един от университетите в Колорадо съществува сондаж. Нямахме възможност да го видим, но това е факт, който дава представа  за всичко, което се променя.

5. Срещите със сенаторите и местните  щатски агенции показаха как в годините се е развило законодателството в сащ

6. Срещнахме се с еколози „за и „против” и всички говорят как са успели да променят законодателството в полза на интересите на гражданите, които обитават тези територии

7. Видяхме много примери „за” и „против” , но видяхме и как икономиката работи. Много работни места в тази индустрия и видяхме колко силен икономически напредък имат в това отношение.

            От  тези седем изречения,  които са точен  цитат от вдъхновеното изказване на   

г-жа Николова за впечатленията й от визитата в сащ, ние сме потресени и невероятно учудени как един човек тръгва като кмет, а се връща като „дистрибутор” на шеврон. Имаме основание да смятаме, че не случайно са подбрани кметовете на Нови пазар и Добрич, защото точно в цяла Добруджа се целят да отровят водата ни чрез американската варварска технология за така наречените проучвания за шистов газ. Ето как се работи стъпка по стъпка. Миналата година кметът на Нови пазар искаше да пусне рекламен диск на шеврон по време на общинската сесия, но не успя, защото от 4 града бойкотирахме сесията. Тази година кметът на Добрич също прави опити за манипулация на общественото мнение, което си е чисто лобиране и е в  остър конфликт на интереси. Г-жа Николова ни обясни, че от нея не зависело нищо. Тогава питаме- защо е поканена?!  Дали не е, защото в Добрич и Нови пазар са  районите в  които трябва да бъде „промит„ и манипулиран мозъка  на гражданите, защото се канят да свалят мораториума, както направиха в Румъния!?  Департаментът на сащ защитава своята национална програма и работи за своите интереси. В програмата им се включва превземане на природните ресурси на целия свят и не ги виним, че си гонят целта, макар и по този нечовешки начин, нарушават правата на народите по света. Тревогата ни е друга, а именно, че наши държавни представители постоянно работят против националните интереси на България като позволяват да бъдат ограбени нашите природни ресурси чрез така наречените концесии и приватизации. Имаме сериозни подозрения, че Русгеоком в Рогозина е закупена от шеврон и нямаме никаква гаранция, че  концесиите  дадени уж за нефт и газ за какво всъщност ще бъдат. А и дори да е така, защо трябва да се крадат от други държави? Защо не си ги добиваме ние?  Фактът, че така настойчиво ни се натрапва информация за „прекрасните” възможности , които дава шистовия газ, както и фактът, че в Румъния мораториума падна, говори красноречиво за намерението на американците да направят същото и в България. В Полша най-големите фирми за добив на шистов газ си тръгнаха, защото  лъснаха лъжите за големите печалби. НО!!! Последиците от отровите пуснати в недрата под Полша те първа ще се проявяват както за поляците, така и за съседните държави, защото подпочвените реки са свързани като венозна мрежа  и не признават граници. Лъжа е, че в сащ са променили законодателството по начин, по който да защити интересите на гражданите, защото всъщност е променен  закона по начин, по който освобождава компаниите от отговорност, когато отровят водата. В резултат на това гражданите не могат да ги съдят за нанесени щети, което не е защита на интересите им, а нарушаване на интересите им. Информирана ли е г-жа Николова, че осем щата съдят агенцията за опазване на околната среда в сащ  за това, че не регулира метановите емисии на газовите компании, които се смятат за основен причинител на зверската суша там,  торнадота, земетресенията и наводненията?

Г-жа Николова пропуска да обясни защо в щата Ню Йорк с територия колкото България, където има идентично на нашето уникално езеро с питейна вода под Добруджа, по предложение на кмета на града е въведена забрана за  проучване и добив  на шистов газ с цел предпазване на водата от отравяне.

 Искаме:

1.Извънредна сесия на общински съвет на град Добрич, с участието на гражданите, в която да се разгледа поведението на кмета

2 Официално решение на общински съвет Добрич, че държи на наложения мораториум, който трябва да прерасне във забрана със  закон.

3.Официално изявление на г-жа Николова, че гражданите на община Добрич не желаят приучване на шистов газ, като за това свидетелстват хилядите подписи, събрани миналата година и внесени в Народното събрание и в Европейския парламент, както и нежеланието ни, природните ни ресурси да бъдат раздавани на концесии на чужди държави, за което до момента има събрани над 4000 подписа само в Добрич за по-малко 2 седмици.

В Германия за подобни случи държавните служители директно си подават  сами оставката, дори да са министри. Уведомяваме ви, че ще бъде изпратено писмо до Главна прокуратура с искане да бъдат подведени под отговорност за конфликт на интереси всички държавни служители от делегацията, която е отишла по покана на департамента на сащ, на тема шистов газ. Да се разгледа въпросът за това  кой е платил билетите (особено на държавните служители) и  какви са изявленията им след завръщането, защото за нас това е типичен пример как работи една колониална администрация по поръчка.

Искаме оставката на всички държавни служители, които лобират за чужди фирми и чужди държавни интереси. Искаме суверенна администрация.

 

Представители на Гражданска инициатива против проучване и добив на шистов газ в България от гр. Добрич и Протеста на 4. април  2013г в Добрич
--------------------------------------------------------------------------------------------------

  Ето какво се случи миналата година с кмета на Нови пазар, когато реши да пусне рекламен диск за шеврон на общинската сесия. тази година пък е поканен заедно с кмета на Добрич за цели две седмици от департамента на сащ. Стъпка по стъпка вървят към сваляне на мораториума, но няма да им се сбъдне мечтата. България е на щтрек.

http://bgzemia.blog.bg/politika/2013/04/04/distributor-na-shevron-ili-kmet-na-dobrich.1071526    след материала /б.м./ Н.М.









Гласувай:
1


Вълнообразно


1. chavdar01 - ТАЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗРИТАНА ОТ КМЕТСКИЯТ СТОЛ!
04.04.2013 21:23
КАКТО ВАРНЕНСКИЯТ КМЕТ!!!
цитирай
2. nikikm - Всички
05.04.2013 16:24
участвали във властта от 23 години насам!До един!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704126
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031