Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2013 19:54 - Нахвърляни мисли…Няма да я бъде тази наша държава… tota.blog.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1054 Коментари: 0 Гласове:
2



Днес ми се наложи да отида до кв. "Столипиново", известен и като "Изгрев". Още от ДКЦ "Изток" пред очите ми изникнаха търговските обекти – магазини, гаражни помещения и сергии. Всички те са заредени със стока от "братска" Турция – дрехи, обувки, перилни препарати, стоки за бита и други. И между тях – зеленчуци, плодове, хляб и хлебни изделия, месо / висеше на кука/, яйца, захаросан памук, палачинки, кюфтета и кебапчета. Всичко това се приготвя и продава на улицата без да се съблюдават никакви – санитарно - хигиенни изисквания.

И друго, което не видях – никъде нямаше касов апарат.

На фона на всичко това насядали от двете страни млади хора, тук там по – възрастни и деца, деца , деца …Не чух да звучи българска реч. Мъже играят карти, ядат и пият... звучи музика, която няма нищо общо с българското. Живот си живеят в място, където държавата сякаш я няма.

И там разслоението си е казало своето - нови къщи по на няколко етажа, без план. До тях малките къщички без никакви улици. И коли нови – мерцедеси и БМВ – та, джипове минаваха през цялата улица.

Вървиш, гледаш това и се питаш дали наистина си в България? Всички тези хора живеят със социалните, детските надбавки, безконтролната търговия. Вероятно има и още нещо. Това по – добре го знаят органите на реда.

……

И другата крайност - линеят селата ни, във входовете на жилищните блокове вече живеят повече пенсионери, отколкото млади хора.Топи се България ...

Тази картина не е само тук в "Столипиново", а във всички квартали /гета/ в големите градове, в които живеят братята роми. До кога с тази прекалена толерантност от страна на държавата и обществото. Те много добре знаят, че начина по който живеят е неправилен , но продължават, защото им е по-лесно и им е "позволено".

Ако нашите бъдещи политици продължат да гледат на този етнос , като на хора, чрез които могат да се "докопват" само до властта и не предприемат радикални мерки, и те да заживеят по правилата на държавата ни: няма да я бъде тази наша държава…няма да се нарича България, а Мангалия или Ромалия./ Не Румелия, в плановете на други е това наименование??/
Те са равноправни граждани на Р. България и е крайно време да започнат да се държат като такива, както ние си плащаме за всичко, така и те са длъжни да го правят!!!
......
И да не вземете да ме обвините в национализъм!! Споделих само видяното.





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19821918
Постинги: 45028
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930