Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2013 19:29 - Аспартамът не отстъпва по вредност на натриевия глутамат www.epochtimes-bg.
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1255 Коментари: 0 Гласове:
2



Е951 – Nutrasweet, Equal, Spoonful, е генно трансформиран невротоксин и най-разпространеният захарозаместител. Той е много по-сладък от натуралната захар и се използва в производството на всички сладкарски изделия – сладолед, газирани напитки, сокове, бонбони, пасти, торти, вафли…

Ако в магазина изберете десет стоки, девет от тях съдържат аспартам, който на етикета най-често се отбелязва като "нутрасуит".

Аспартамът не съдържа въглехидрати, но включва в състава си фенилаланин – C9H11NO2, който предизвиква пристъпи на паника, злоба и насилие, маниакална депресия.

Аспартамът е дипептид, т.е. съединение от две аминокиселини – аспарагинова и фенилаланин; фенилаланинът е противопоказен за хора, които страдат от фенилкетонурия, страшно заболяване на мозъка.

Този захарозаместите е произведен за пръв път от компанията G.D.Searle в края на 60-те години на миналия век. По това време 780 жени завели дела срещу компанията с обвинения, че продуктът предизвикал вътрешноутробен възпалителен процес. Тогава G.D.Searle била купена от корпорацията "Монсанто", прочута с опитите си в областта на генното инженерство.

Този захарозаместител е много изгоден за производителите, тъй като с него икономисват скъпата захар и не се изискват специални условия за съхранението му. Вместо един чувал захар в казана с напитките добавят само една чашка захарозаместител…

Ето как производителят произвежда една напитка: смесва оцветител, стабилизатори и подсладители и ги разтваря във вода и ето ти оцветеният боклук е готов!

Аспартамът е разрешен, но лекарите бият тревога и настояват да бъде забранен поне в продуктите за деца.

Той не утолява жаждата, а я разпалва.

Ако една напитка, дъвка и др., които съдържат аспартам, се нагреят до 30 градуса, подсладителят се разпада на метанол и фенилаланин; метанолът се преобразува във формалдехид, който е силен канцероген.

Фенилаланинът е незаменима аминокиселина за човешкия организъм, но производните му увреждат нервната система. Той намалява нивото на основни химически съединения в главния мозък, например нивото на серотонина – невромедиаторът, който предава по химичен път импулсите между нервните клетки в главния мозък. Една от основните функции на серотонина в организма е да подобрява настроението ни. Ако има недостиг от него, изпадаме в депресивни състояния.

В организма на човека влиза не само аспартамът, но и продуктите на разпада му. В процеса на метаболизма се образува метанол – дървесен спирт, който влиза в състава на много технически разтвори, крайно токсичен за човешкия организъм, който е ослепил хиляди любители на нискокачествени алкохолни напитки; освен във формалдехид той се преобразува в дикетопиперазин, който е канцероген.

Експерти предупреждават, че дори в малки дози аспартамът нанася вреда на ембриона. Непрекъснатото поемане на аспартам с напитки и храни води до тумори и други болести. Отровните вещества в аспартама се натрупват бавно в организма.

В Болоня, в института по рака, били проведени изследвания с аспартам върху гризачи. Учените установили, че този подсладител предизвиква рак на бъбреците и периферните нерви. Освен това те установили, че метанолът и формалдехидът са причина за увеличения брой заболели от левкемия и лимфома.

Много хора, които искат да отслабнат, използват захарозаместители, тъй като по този начин в организма влизат малко калории. Но ето какво се случва при приемането на напитка с аспартам. Например изпивате един чай с подсладител; организмът ви смята, че се поели сладко и започва да произвежда инсулин, който да разпадне захарта, а всъщност той преработва наличната в кръвта захар, чието ниво пада. Стомашно-чревният тракт се готви да получи въглехидрати, но тях ги няма, тъй като в подсладителя няма калории. След този шок организмът решава, че трябва да се спасява в такива случаи. Когато в него влизат всякакви въглехидрати, той синтезира глюкоза в тройно количество и излишъкът й се отлага под формата на мазнини в проблемните места. Излишъкът от празни калории води до силен глад, тъй като организмът не е получил нужната енергия.

Защо са вредни още захаринът, цикламатът и останалата химия?

При системна употреба на захарин, цикламат и други подсладители се разстройва хормоналният баланс в организма. Хормоните и организмът имат нужда от натурална захар, глюкоза и фруктоза, а не от захарозаместители. Тези вещества нямат никаква полза за организма и затова са излишни.

Много производители печелят добре на вълната на отслабването и пропагандират широко захарозаместителите. Хората се страхуват от излишните килограми и купуват храни със захарозаместители, а това води до много по-сериозни проблеми от напълняването. Употребата на продукти, които съдържат аспартам, вместо до отслабване може да доведе до обратния резултат, т.е. до напълняване. Аспарагиновата киселина, която влиза в молекулата на аспартама, възбужда нервната система на човека, което може да предизвика увеличаване на апетита, вследствие на това се увеличава теглото.

Европейското управление по безопасност на хранителните продукти официално твърди, че аспартамът е безопасен. Ако на етикет на европейска стока прочетете "Съдържа фенилаланин", значи това е предупреждение, че съдържа аспартам. Фенилкетонурията е вродено нарушение на обмяната на фенилаланина в организма, което води до умствена изостаналост. Тя се нарича още метаболитна олигофрения и почти не се поддава на лечение; при нея липсва фермент, който да преработи фенилаланина; в резултат в организма се натрупват метаболити, които увреждат мозъка, което е причината за умствената изостаналост.

Когато човек употребява постоянно подсладители, в организма се изтощават запасите от аденозинтрифосфорната киселина (АТФ),която е основен източник на енергия в организма.

В клетките се намалява концентрацията на глюкозата, която човек получава със захарта и продуктите, които я съдържат, а това води до намаляване синтеза на ацетилхолина и други важни за мозъчната дейност вещества.

Ако искате да родите здраво дете, не употребявайте аспартам и други подсладители.

Изключително вредно е за децата да употребяват газирани напитки, сокове, дъвки, бонбони и др., които съдържат заместители на захарта.
/rasper-bg.com/




Тагове:   отрови,   храни,   геноцид,   аспартам,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19793667
Постинги: 44970
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930