Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2013 17:53 - Западната цивилизация си кове пирони в ковчега http://www.desant.net
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 818 Коментари: 0 Гласове:
1



Под маската на защита на личните свободи се узаконява хомосексуализмът, с което убиват нормалното, продиктувано от биологията ни, семейство   Франция

Френският парламент одобри окончателно закона за узаконяване на еднополовите бракове в страната. Националното събрание гласува мярката с 331 гласа "за" при 225 "против". Узаконяването на хомосексуалните бракове бе един от приоритетите в предизборната кампания на избрания през май миналата година за президент на Франция Франсоа Оланд.

Социалистическата партия на Оланд има абсолютно мнозинство в Националното събрание, долната камара на парламента. Законът ще влезе в сила след неговото подписване от Оланд, което е формалност.
Тогава Франция ще стане четиринайстата държава в света, разрешила еднополовите бракове. Консервативната опозиция обаче вече обяви, че ще сезира Конституционния съвет по въпроса.

Хиляди се събраха на протест в Париж, недоволни от решението за узаконяването на гей браковете. Участваха между 30 000 и 50 000 души. Демонстрантите скандираха: "Оланд, не искаме закона ти!" и "Никога няма да разрешим това да се случи!", напомняйки че прокарването на този закон бе един от приоритетите на държавния глава. Недоволните са били облечени с тениски в бяло и розово, цветовете на антигей движението. Противниците на гей браковете се заканиха да организират мащабен протест на 26 май в Париж с искане за свикване на референдум по въпроса.

От 1999 г. насам във Франция са разрешени гражданските съюзи на еднополови двойки. Въпреки това, социалистите решиха да отидат още по-далеч и да увеличат правата на хомосексуалните двойки, което да им позволи да сключват брак и да осиновяват деца. Тази инициатива донесе многобройни протести, обединявайки дясноцентристката опозиция, националистите, консерваторите, традиционалистите и католическата църква.

В средата на ноември миналата година из цялата страна премина първата вълна на масови митинги срещу законопроекта, който вече е одобрен от долната камара на парламента. За да изразят недоволството си тогава, по улиците на френските градове излязоха над сто хиляди души.

През януари тази година в Париж имаше още две демонстрации в подкрепа и в знак на протест срещу разглеждания проектозакон. Броят на противниците на гей браковете, излезли по улиците, е бил между 400 и 800 хил. души, докато привържениците успяха да съберат не повече от 125 хил. души.

Сред страните узаконили педерастията в брак, са само европейски и американски държави и разбира се, нито една от Източното полукълбо (като изключим Нова Зеландия, чиято цивилизация трябва да определим като „западна”) – Холандия, Белгия, Швеция, Испания, Канада, Португалия, Исландия, Аржентина, Мексико и разбира се, доминираната от Европа Южна Африка. Ситуацията много прилича на тази в Римската империя от последните й дни и аналогията не е случайна.

Ватикана

Бившият папа Бенедикт Шестнайсти осъди гей браковете и абортите като едни от „най-коварните и опасни предизвикателства” пред обществото. След открита литургия във Фатима, на която присъстваха близо половин милион души, Бенедикт Шестнайсти призова за „защита на живота” и „неразрушимия брак между мъж и жена” в отговор на заплахите, които според него представляват гей браковете и абортите. Папа Бенедикт XVI се въвлече в разгорещения дебат относно гей браковете, като разкритикува новите концепции за традиционно семейство и предупреди, че "човечеството е заложено на карта".

САЩ

Върховният съд на САЩ ще разглежда дали американският закон за браковете е конституционен. Тази позиция на администрацията на Барак Обама относно еднополовите бракове може да промени нещата в седем други американски щата, освен Калифорния, които дават предимства на семейните двойки пред хомосексуалистите, които живеят в така наречения свободен съюз, като същевременно забраняват на последните да се женят. Американското правителство също така поиска миналата седмица от Върховния съд да отмени текст от своя собствен "законов арсенал", в който бракът е дефиниран на национално ниво като съюз между мъж и жена.

Бившият американски държавен секретар Хилари Клинтън, която е възможен кандидат за президент на САЩ през 2016 г., каза тези дни, че подкрепя еднополовите бракове в Америка. Клинтън заяви във видеопослание в YouTube, че подкрепя браковете между хомосексуалисти като лична позиция и от гледна точка на политиката и закона. Тя направи коментара на фона на множество подобни декларации от други политици - както демократи, така и републиканци - и в момент, когато Върховният съд разглежда две дела за еднополови бракове.

Браковете между хомосексуалисти са разрешени в 9 от 50-те американски щата и федералния окръг Колумбия.

Великобритания

Британският парламент гласува в полза на еднополовите бракове, независимо от опозицията на над половината консерватори. 400 депутати в Долната камара на общините гласуваха „за”, а 175 бяха против след ожесточен продължителен дебат, от който стана ясно наличието на дълбоки разногласия сред консерваторите.
Премиерът Дейвид Камерън определи решението като „важна крачка напред”, която заздравява обществото.

Но прокарването на закона едва ли е успех за британския министър-председател, тъй като 134 от неговите депутати се противопоставиха на новото законодателство, а 126 го подкрепиха.
Бунтът срещу гей браковете бе оглавен от министъра по околната среда Оуен Патерсън, към когото се присъединиха и други видни консерватори, като министърът за Северна Ирландия Майк Пенинг.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19645898
Постинги: 44542
Коментари: 6159
Гласове: 7172
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031