Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2013 11:45 - Гавра! Правят човек на банковата мафия шеф на парламента
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 18389 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  19.05.2013 · by Светът днес · in България. ·

imageЖертви на високите лихви и убийствения чл. 417 готвят протести, срещу политическото безхаберие

 Избирането на депутата от БСП Янаки Стоилов за председател на 42-рия парламент е просто гавра с хилядите българи, които протестираха през зимата по улиците на България, както и с хилядите жертви на банковата мафия у нас. Това коментира с гняв пред Faktor.bg адвокат Веска Волева.

От няколко години тя води битка с банковия монопол и стана популярна като първия обществен защитник, който осъди банка заради произволна промяна на лихвените проценти. Адвокат Волева е категорична, че  докато е председател на правната комисия в 40-я парламент, при управлението на тройната коалиция Янаки Стоилов приема новия Гражданско процесуален кодекс, в който е вмъкнат и убийствения чл. 417, който дава неограничени права на търговските банки. При гласуването на новия ГПК в правната комисия тогава присъства юристконсултът на Асоциацията на търговските банки, но г-н Стоилов е забравил да покани, или да поиска становище от Комисията на потребителите. Стенограмата от това приемане е публична и може да се види от всеки гражданин на сайта на Народното събрание, посочи още адвокат Волева. Тя предупреждава, че воденото от нея Движение срещу член 417 ще организира протести срещу кандидатурата на Янаки Стоилов и лица свързани с банковия монопол да заемат отговорни постове в държавата.

Партиите, които влизат в новия парламента явно не разбраха добре какво им казаха хора от улицата. Говорят за всякакви други проблеми, но мълчат за проблемите на кредитополучателите, вместо да поставят премахването на чл. 417 като един от приоритетите на новия парламент  От май месец миналата година нашето Движение внесе в миналия парламент мотивирано възражение срещу опасния за бизнеса и гражданите чл. 417 и не само, че не предприеха конкретни действия, но даже не ни отговориха. Това им беше отношението към гражданите. Реално ГЕРБ се възползва от този смазващ хората текст в ГПК, който прие БСП, оказа им се удобен, коментира адвокат Волева. Тя е възмутена и от факта, че председателя на Асоциацията на търговските банки Левон Хампарцумян отново е изпълзял по медиите и дава акъл на бъдещото правителство, а мълчи за отговорността, че с водената от банките политика съсипаха малкия и средния бизнес и източват финансово България.

Във Фейсбук граждани вече се обединяват срещу кандидатурата на Янаки Стоилов и я определят като наложена от банковата мафия.

В понеделник предстои да бие звънецът на 42-то Народно събрание, а според източници от БСП Янаки Стоилов ще е най-вероятният шеф на парламента. Той е близък до Сергей Станишев, който го включи в новото ръководство на партията, а парламентарните среди е известен като Патето Яки.

Името на левия юрист за председател окончателно изплува вчера, след като лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че начело няма да застане човек нито на ДПС, нито на “Атака”.

Самият Стоилов коментира, че въпросът ще се обсъжда в контекста на цялостната управленска конструкция.

“Аз съм един от хората с най-дълъг стаж в НС, политически и професионално съм преминал през всякакви ситуации”, хвали се сам Янаки Стоилов.
Източник: Фактор. бг
http://www.faktor.bg/novini/balgariya/9041-gavra-pravyat-chovek-na-bankovata-mafiya-shef-na-parlamenta.html





Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19827058
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930