Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2013 10:56 - Защо трябва да избягваме бързата храна на всяка http://saprotiva.org
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1280 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Не е тайна, че обикновената американска диета е далеч от здравословна. Консумирането на пакетирани храни, бързи храни, изкуствено подобрени продукти и най-вече нискокачествена евтина храна е нормално, но учудващо ли е, че да си с наднормено тегло и едновременно да си жертва на множество болести също е в нормата? Да растеш в тази ера на лошо здраве прави трудно разбирането на това какво е здравословно и какво не. Храната драстично се промени в последните десетилетия и така родителите често не са наясно за сериозния спад в качеството й. Именно бързата храна е една от основните причини за драстичния спад в общото ниво на здравето, който наблюдаваме днес.

Защо трябва да избягваме бързата храна на всяка цена

Ако още не си, отдели няколко часа да гледаш филми като Super Size Me или Fast Food Nation. След гледането им можеш да видиш от първа ръка как бързата храна причинява сериозни щети на тялото ти – дори и когато не я консумираш всекидневно и при всяко ядене, като в един от филмите. Бързата храна не е нищо повече от буламач от вредни химикали, което лесно може да бъде разбрано, ако се замислиш за момент как може един ресторант да предлага чийзбургер за 1-2 лева.

Скоро беше разкрито, че тези чийзбургери заедно с останалото говеждо и пилешко, всъщност използват розова слуз от отпадъчно месо, покрито с амониев хидроксид. Това фалшиво месо не само не носи никаква питателна стойност, но е и химически заразено от амоняк, токсичното средство за почистване, намиращо се под мивката.

Друг вид сандвич на МакДоналдс съдържа 7 различни съставки в „месото“, много от които съдържат подсъставки. Вместо истинско месо, списъкът със съставките включва содиев фосфат, олио от шафран, пшенично нишесте, глюкоза, автолизиран екстракт от мая – особено опасна съставка, много подобна на токсичния натриев глутамат. Заедно с тези съставки идва и употребата на диметилполисилоксин – силиконова субстанция, често намирана в имплантите за гърди и играчки от сорта на Silly putty.

Разбира се, употребата на тези съставки не се ограничава до МакДоналдс. Всъщност, всички ресторанти за бързо хранене са виновни за употребата им. Най-лошата част? Те са наясно с деструктивната природа на тези съставки, но всъщност изобщо не им пука. Истинността на подобно изявление може да бъде потвърдена от опитите на вериги за бързо хранене да предлагат бърза храна с малко мазнини като решение на проблема. Но това, което не ти казват е, че дори храната с 9 грама мазнини все пак съдържа многобройни съставки, подпомагащи глобалния спад в нивото на здравето.

Докато причините за наплива в консумирането на бърза храна са много, една ключова е използването на психологическо рекламиране. Като един от най-силните инструменти, достигащи едновременно до съзнанието и подсъзнанието, рекламата играе огромна роля в това как обществото функционира днес – включително храната, която ядем. Още повече, децата са повлияни в много по-голяма степен от това, което виждат и чуват и изследванията го доказват. Изследване, проведено през 2011г. показва, че 71 процента от децата ще изберат храна като пържени картофки пред ябълков пай, когато имат купони и за двете. Цифрата пада до само 55 процента, когато родителите окуражават децата да изберат ябълковия пай. Но желаният досег не спира до директната реклама и влияние.

Коментар: Дори вериги като „Събуей“, които се опитват да продават „свежи“ храни не заслужават особено доверие. Не е нужно да си експерт, за да различиш истински свеж зеленчук от този, предлаган от тях. А някои от нещата се носят през океана преди да стигнат до вас. Напоследък се предлагат дори омлети, които далеч не се правят както предполагате. Самият персонал на заведенията за бързо хранене често разкрива пред близки и познати ужасяващи детайли. Може би и вие познавате някой такъв служител.

Източник: expressionoftruth.com



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19832683
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930