Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2013 15:58 - Адвокат Михаил Екимджиев: Прокуратурата има особени разбирания кога има престъпление
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 819 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.06.2013 19:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://www.mediapool.bg 

Прокуратурата има особени особени разбирания за това кога е налице престъпление и кога не е, каза адвокат Михаил Екимджиев по повод днешното тълкуване на обвинението, че няма съдържащо се престъпление в подслушания разговор между Кокинов, Найденов и Борисов.Според него за всеки юрист, запознат с наказателното право, е ясно, че освен проблемът с подслушването, от този разговор лъха на "търговията с влияние и откровена корупция".  

"Тези становища на прокуратурата ме карат да се съмнявам в добрата воля и последователността на главния прокурор Цацаров и все повече се налага впечатлението, че има някаква лична вендета между него и поръчка да бъде елиминиран Цветанов, и това, което се прави не в името на законността и правото, а в името на разчистване на някакви лични политически сметки", каза Екимджиев, цитиран от БГНЕС. 

Адвокатът бе един от основните критици на решението на Висшия съдебен съвет да избере Цацаров за главен прокурор.  

"Очевидно е, че има някакви причини прокуратурата да е решила да не се занимава, да не закача, да не смущава комфорта нито на Бойко Борисов, нито на Кокинов, нито на Найденов по този повод", продължава Екимджиев.  

"Това са поредни черни точки по разбиване на илюзията, че имаме нова прокуратурата, че имаме различен главен прокурор, може би по-злобен и отмъстителен, но не и по-последователен", каза още правозащитникът.  

Според него е много лош сигнал фактът, че прокуратурата ще преследва този, който е направил записа. 

Това означава, че дори когато се провежда едно такова журналистическо разследване, примерно, се използва скрита камера, след това разследването ще бъде срещу журналиста, а не срещу тези, които договарят корупционни сделки. Връщаме се в онези стари реалности, при които се наказват не престъпниците, а тези, които се опитват да ги изобличават", каза още той.


ПП.    http://snaiper-bg.net/

Според прокурорите единственото неоспоримо престъпление е незаконния запис!

Снощи в шоуто на Слави обаче юристът Минчо Спасов буквално разкости това решение прокуратурата! Цели 6 престъпления са извършени според него от Борисов Кокинов и Найденов.Спасов се уговори Слави да поиска по силата на Закона за достъп до информация това скандално постановление на районните прокурори, а самият Спасов ще протестира това решение пред по-висша инстанция.

След като мнозина българи видяха в лицето на главния прокурор Сотир Цацаров най-после овластен закрилник на държавността и правовия ред, сега неговото вчерашно мълчание по това решение на подопечните му районни прокурори става оглушително.

Ако и днес не му се чуе гласа или пък застане зад това решение – няма надежда за държавата България.


Read more: http://snaiper-bg.net/2013/06/malchanieto-na-sotir-tsatsarov-e-oglushitelno/#ixzz2W1Njbp7p



Тагове:   болен,   здрав носи,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19810446
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930