Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2013 11:44 - “Купените” деца – триумф или трагедия на демокрацията? 13.06.2013 · by Светът днес
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1138 Коментари: 0 Гласове:
0



Оказва се, че и в САЩ не всичко е цветя и рози. И те си имат бомбаджии, имат си просяци, имат си, колкото и да е странно, сираци и детски домове.

В момента в САЩ 423 000 деца живеят без постоянно семейство, чрез системата  “foster care”, 115 000 от тези деца се осиновяват, голяма част от тях чакат за осиновяване повече от три години.

Т.е. САЩ имат достатъчно сираци, но по какви причини продължават да теглят към себе си деца от чужбина, никому не е ясно.

imageМеждународното американско осиновяване

Основен “доставчик” на деца за американците са Китай, Гватемала, Етиопия и Русия.

imageНезависимо от това, че на американците не им достигат семейства за американските сираци, те продължават да си “доставят” деца от гореизброените страни.

imageПри това в болшинството от случаите децата се закупуват не за бездетни семейства, а за затворени домове, в които, между другото, дори дипломатите на Русия не могат да припарят…
Какво се случва в тези домове? Защо тези домове се нуждаят от деца, след като държавата САЩ не може да се справи със собствените си деца?

imageИкономическата изгода от осиновяването

Някои американци “купуват” руски деца по следните причини:

1. Това е изгодно. Американците осиновяват деца, за да се освободят от данъци (приемните родители се освобождават от данъци), за получаване на една твърде значителна допълнителна социална помощ.

2. Сираците в САЩ са или негри, или цветнокожи, или деца на наркомани. Ето затова в САЩ искат руски деца.

3. Това е напълно достъпно. В Америка по отношение на децата и осиновяването има достатъчно изпипано законодателство. И много железни изисквания за осиновяване. Американско дете не може да се осинови, ако ти си наркоман, ако се лекуваш от психично заболяване в съответно учреждение, или ако просто си алкохолик…А руското може.

image“Черната икономика”

Ежегодно от Русия безследно изчезват около 80 000 човека. Една четвърт от тях са деца.
Всяка година в света се изполняват повече от 100 000 трансплантации на органи и повече от 200 000 трансплантации на тъкани и клетки от човек на човека.

imageЛидер сред държавите по количеството на извършените подобни трансплантации е САЩ. Следва Германия. По официални данни в САЩ за година се провеждат 5 000 операции по присаждане на детски органи от черния пазар.

Случайно ли е, че именно САЩ – лидерът на световната трансплантология – най-много от всичик други държави осиновява руски деца? Случайно ли тези руски деца изчезват точно в САЩ? Откъде се вземат тези органи на американския черен пазар?

imageОсиновяването отдавна се превърна в мръсен бизнес. Деца се продават. Някои купуват деца от Русия, за да им се опростят данъците, някои купуват деца от Русия за получаване на субсидия, някои купуват деца за собствените им сексуални извращения, някои купуват деца, за да си поиграят на родители и после ги захвърлят, а някои купуват деца, за да ги препродадат после за трасплантация на органи. Такава е реалността при капитализма.

imageДа, не е човешко всичко това.
Но кой е казал, че при капитализма има човеци?

image

По материали от руски



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19801057
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930