Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2013 21:22 - Из делниците на един луд (3-7 юни) http://www.reduta.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 786 Коментари: 0 Гласове:
0



Тони Филипов, д-р image

Понеделник, 3 юни

В събота беше 1-ви юни, Ден на детето. Децата, казват, били нашето бъдеще. Знаете ли защо го казват? Само за да си вдъхнат някаква надежда. И да отложат признанието за цялостния провал на нашето поколение. Едва ли го вярва някой. Никакво бъдеще не са ни децата. Ние сме тяхното бъдеще! Защото те ще станат такива, каквито сме и ние, няма от къде да видят друг пример. Които дадат отклонение от нормата, се изпращат в чужбина, да не ни развалят спокойствието…

В началото на демокрацията смятах, че ще се оправим, когато от тоя свят си иде и последният свидетел на Априлския пленум. Вече не го вярвам. Подозирам, че ние, българите, имаме много стар конфликт с провидението и сме обречени вечно да се трудим върху „опакото на съществуването”.

imageГрозна сцена в НС. Докато Волен говореше от трибуната, Московски му подвиквал от място. Сидеров не му останал длъжен: „Ще ти замразя усмивката, мангал мръсен!" На което Московски отговорил с покана да излязат навън да се разберат.

Залагам на Московски, набитак ми се вижда, ако, че  Сидеров тренирал карате

В цялата история най-много ме учуди позицията на Бойко: “Извиках Московски да го предупредя - по-добре той да понесе някой и друг шамар, отколкото да правим такова нещо в парламента.” Досущ както Христос - ударят ли те по едната буза, подай и другата… По принцип тази християнска позиция заслужава поощрение. Но в случая ми се струва, че крие някои рискове. Ако се създаде прецедент, че може безнаказано да се бият шамари на бившите министри и като се има предвид колко много желаещи има… Веднъж като се набие министър, или, не дай Боже, се вкара в затвора, после може и втори да се вкара, после трети и накрая това да стане нещо обикновено. Затова политическата класа много внимава да не се допусне такъв прецедент.

Левицата ще внася промени в Закона за партиите, които да прекратят практиката субсидията да следва депутата. Понеже БСП никога не са имали този проблем, то явно го правят заради Сидеров. Той, сиромашкият, направо пасе зайци с тъпан. Вкара двайсетина депутати в НС и те му се разбягат. И мани, че бягат, ами и парата отнасят. За парата е драмата, не за друго. Защото промените не забраняват номадството, просто го правят безплатно. С което то до голяма степен губи смисъл.  

Новият финмин Петър Чобанов вика: „Доходите не могат да скочат с магическа пръчка”.

Я да го е… Извинете… Учуден сме, че преди изборите може, а на другия ден след изборите вече не може!

„Заляха с лайна Бареков”, съобщава Офнюз. По време на предаването на живо от Монтана двама индобългари метнали по една торба с… таковата по водещия. И Барека вие като флекс, че Борисов, Цветанов и Фидосова дали на циганите по 300 лв., за да свършат тая работа. Под дописката изброих над 40 коментара и само един беше в защита на Бареков. Не твърдя, че лично той го е написал, но го допускам. Останалите бяха в стил: „Бареков в собствен сос”, „Малко му е на този плужек” и т.н.

Проучване със заглавие “Били ли са по-умни във Викторианската епоха?”, проведено от екипа на д-р Янте Нийенхойс от Амстердамския университет показало, че средният коефициент за интелигентност на западните народи е паднал с 14,1 пункта за последния век. Оглупяването се дължало на това, че по-умните жени предпочитали да имат по-малко деца, докато тези с по-нисък интелект се размножавали повече.

“Данните, вика професорът, сочат, че хората от Викторианската епоха (мандата на кралица Виктория - 1837 - 1901 г.) са били по-умни от съвременните.”

Да прощават разните там отговорници по коректността, но представяте ли си ние с какви темпове оглупяваме?! Интелигентната българка ражда едно, неграмотното Айше ражда откак почне да може, та доде мане да може… Циганите се размножават като зайците на Фибоначи, а с тях и оглупяването. И отделно дето интелигентната българка каквото произведе незабавно го праща в чужбина…

Я, без да искаме пак се върнахме там, откъдето почнахме…

Вторник, 4 юни

„Афера” твърди, че гей лобито, което се подвизавало в ДАНС, овладявало високите позиции в МВР. И отправя запитване: „Г-н Станишев, каква е зависимостта ти от „гей-лобито” в службите? С какво те държаха за топките Борисов и Цветанов, че и Мониката ти обслужваше рекламно-пиарно кръга на „Котараците?”

Ще следя и ако Станишев ѝ отговори, ще ви съобщя.

Капка разправя пред ДикОff, че Сидеров изневерявал на Деница с една нова депутатка, значително по-млада… А на нея не давал развод. Тарикат, знае, че като остарее още малко, тия младите няма да му завиват краката… Както е казал оня пич, дето му седи ликът на банкнотата от $100, „човек има трима верни приятели - старата жена, старото куче и готовите пари”. Всичко друго е измамно. А младата жена е най-големият враг на готовите пари. Щото младата жена обикновено харчи като стара кола. Но щом си е надвил на масрафа… Ей, казвал ли съм ви кои жени остават вечно млади? Третокурсничките. Сидеров може да си сменя депутатките на 4 години, но на университетските преподаватели всяка година им идва бодра смяна. Чета вчера в OFFNews за едни мискини от ЮЗУ в Благоевград, по известен като FMU (Folk Mutra University), отгледал Илия Павлов, Дилян Пеевски и много други интелекти. Некой си асистент Янко Бицин тормозел студентките: „Или ке ми дадеш, или ке те скинам…”

imageОтделно ги насилвал да му купуват книгите, та един вид ги таковал платено.

Янко Бицин в действие

Пише и за гост-преподавателя проф. Витан Стефанов, пенсионер на СУ. Бицин сефте го чуваме като мислител, но Витан ни беше колега и приятел. Ама да не си помислите нещо?! Дето беше рекъл някой, не можеш да съдиш за човека по приятелите му, щото при Юда например те са безукорни. Казваме „беше”, защото полани разбрахме, че в качеството си на агент Руси бай Витан е слухтял от 1978 г. какво си говорим из „Яйцето”… Та в OFFNews пише за него: „Изключително алчен и арогантен старец, който нямал страх от никого и от нищо… не се свенял да поиска пари дори от бременни колежки… Появявал се два пъти на семестър. Веднъж, за да си каже ценоразписа, и втори път, за да си прибере парите… Не се свенил да прибира и злато и валута. Единственото, което не е искал алчният академичен старец, са сексуслуги, поради обясними причини - преклонната си възраст от 76 г.”

Това не е верно. Витан е на 66, не на 76 г. За другите работи не знам. Знам, че има млада жена, от Украйна чак. Два пъти по-млада от него, което значи, че и масрафът ѝ е 2 пъти по-голям от обикновено.

Отплеснахме се, за Сидеров беше думата. Диков пита Капка верно ли Станишев му е дал 1 млн., за да осигури кворум в парламента. Верно било, само че донорът не бил Станишев, а едър бизнесмен от средите на ДПС. БСП се пазели и не влизали в преговори с него, защото не били сигурни в почтеността му”. Тия ще ме сбъркат! Как не сте сигурни, бе?! След толкова доказателства, които даде!

„Волен, вика Капка, е политически труп. Той бавно се самоубива… Алчността го убива, той продава националните идеи за пари.”

Представям си каква скомина ѝ е на тетка Капка като си мисли как кинтите отиват за кефовете на младите депутатки…

Пък оня журналист от СКАТ, дето цялото ПГ на „Атака” се беше събрало да го маризи при откриването на събранието, вика: „Волен беше беден като църковна мишка, идваше с едно опърпано костюмче…” След като влезе в политиката, Сидеров започнал да се появява с позлатени очила “Гучи” за по 1500 лв. и сако за 5000 лв.

А голямата част от електората му няма пет лева да се усмихне.

Сряда, 5 юни

Имам много добра новина, братя и сестри. Депутатите решиха в "знак за солидарност с тежкия живот на българските граждани" да си замразят заплатите. И не само техните, а също на президента, на премиера и на още маса институции. Даже на главния прокурор Цацаров, от който сега се очакват чудеса от храброст, и на него я замразили. Но не това е новина, а срокът на замразяването – само за 6 месеца. И знаете ли защо само за 6? Никога няма да се сетите! И аз нямаше да се сетя, но прочетох какво рекъл председателят Михаил Мъков: "Предложението за замразяване на заплатите е само за шест месеца, защото в този относително кратък срок ще се видят резултатите от дейността на новото правителство, което от първия ден работи за подобряване на благосъстоянието…" Схващате ли? След 180 дни благосъстоянието ни ще е толкова подобрено, че тях вече няма да им е съвестно да си вдигнат заплатите.

А дано! Дано издържи правителството тия 6 м. щото като гледам какви куци кончета има в екипажа... Чета във Флагман.бг, че д-р Хасан Адемов си бил купил магистратурата по „Здравен мениджмънт“ в университет „Проф. Асен Златаров“ в Бургас. Нито веднъж не бил стъпил, донесли му китапа на крака в София. През 2004 г. прокуратурата повдигнала обвинение на ректора Николай Ралев, че е раздал десетки фалшиви дипломи на депутати, министри и държавни служители. А после почва и дело срещу него. А още по-после идва на власт тройната коалиция и делото е потулено.

Пък арх. Иван Данов, министър на инвестиционното проектиране, припечелвал като мним безработен във Франция, съобщава „Бивол”. Изкарал близо 15 000 евро от френските социални служби, докато в същото време развивал преподавателска и проектантска дейност в София. През 2003 – 2004 г. Данов работил в архитектурно бюро  в Троа, но го съкратили. Преместил се в Париж, записал се на борсата като безработен и му дали помощи в размер 1850 евро месечно. Подсигурил екзистенцата се завръща в България и се цани за асистент в УАСГ. Регистрира и фирма "Данов и партньори". По френското законодателство Данов може да бъде съден само да върне парите, тъй като за наказателни мерки давностният срок е 5 г.

imageТаш… пардон… Ще ни разнасят западните медии като прасе блажен вестник. И тоя път няма как да мине по сметката на индобългарите. Човекът се знае, семейството се знае, баща му е бил офицер в Първо главно…

Съобщение на френските социални служби до Иван Данов, че е одобрен за социални помощи. Факсимиле от страницата на „Бивол”.

Пък министър Искра Михайлова вика: “Едно по едно обвиненията срещу съпруга ми падат… В момента срещу него има само едно обвинение, но и то ще бъде опровергано”.

Падат едно по едно! Което значи, че не са едно и две… А че падат когато ДПС е на власт не е за чудене. За чудене е, че съпругът е с дела за злоупотреби за милиони, но ДПС прави съпругата министър! Почвам да мисля, че арогантността на тази партия не се е дължала само на Доган ага.

Четвъртък, 6 юни

Зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев вика: „От сега трябва да ви кажа, че се гласи нова ПГ с депутати от „Атака” и от БСП, за да може „Атака” вече да е „истинска опозиция”, а пък БСП да не бъде упреквана в Европа, че националистите я подкрепят.”

Точно този депутат не ми е останал в спомените като провиденец, но в случая може и да познае. Сидеров приема много болезнено упреците, че е в коалиция с ДПС и БСП. И в опитите си да извърти нещата, дори реабилитира „протурската етническа партия”: „ДПС вече не е инструментът на Анкара у нас. Ердоган е заложил на партията на Касим Дал.” Сигурно, те турците с това са известни, че много обичат да заебават питомното и да гонят дивото…  

И на червените не им е комфортно. Никак не отива на партията, която се кълне в европейските ценности, чийто лидер отгоре на това е и вожд на европейските социалисти, да се сдружава с антиевропейски настроените български националисти.

Но стига политика.

„Нова мода: Душ веднъж на 7 дни”, съобщава „Труд”. Според проучване, публикувано в “Дейли мейл”, 41 % от британските мъже и 33% от жените вече не вземали душ всеки ден. Сигурно ще си помислите, че като не вземат душ, вземат вана. Ама не, просто се къпят по-рядко – през ден, през два, а 12% заявили че се къпят веднъж седмично. Сред младите 37% заменяли къпането с пръскане с дезодорант.

Ало, пенсиите, помните ли какво ви писах? Че не е важно къпането, а бърсането? Леко забърсване на лицето и телото с влажен парцал веднъж седмично е напълно достатъчно.

Какво нещо, а? Ние си седяхме на нашето си положение и тия, дето бяха уж много културни и ни се присмиваха, че си честитим баня, дойдоха на нашия. Помнете ми думата, и с демокрацията така ще стане. Сега ни сочат като изостанали, но на следващия завой на историята пак ще ни дишат праха.

Учените викат, че всекидневното къпане лишавало кожата от важни за нея натурални етерични масла. Има такова нещо. Човешката кожа отделя всякакви секрети. Например в „Покушението” на Лий Чайлд се споменава за едно вещество, сквален, което се използвало като смазка за фини механизми, например часовници. И там един часовникар обяснява, че в естествено състояние се срещал само в черния дроб на акулата и в мастния секрет по кожата около носа на човека. На мен, вика, като ми потрябва смазка за някой часовник, гребвам с нокътя от гънката край носа си. Но веднага ще побързам да ви осведомя, че този герой е бивш руснак. Щото да ти се събере в гънката до носа достатъчно смазка, че да си гребнеш, все пак трябва доста време да се събира.

Пък в една друга книга, „Устоите на Земята”, се споменава как сред англичаните от средните векове се е смятало за правилно жените да се къпят всеки месец, а мъжете само на Великден и на Архангелов ден. И ако някой рече да се жени, традицията позволявала да се изкъпе и още един път. Тъй че англичаните и в некъпането си имат традиции.

В „Стани богат” проф. Драгомир Драганов разказа как Георги Димитров отървал присъдата на Лайпцигския процес. Две негови любовници свидетелствали, при това с пикантни подробности, че той е бил с тях в нощта, когато лумнал пожарът. Не става ясно дали и двете заедно са били при Гошо, или по отделно. Но това не е чак от такова голямо значение. И така, и инак, все са си „по две на ножщ”, дето се вика… „Това, вика Драго, никак не е чудно. Димитров е бил голям любовчия". И пияница също, да донадим и от нас нещо. Не случайно са му викали Гошо Тарабата. Проф. Милен Семков потвърждава: „Димитров е пушач, пияч и ебач. Това е известно.”

По отношение на секса комунистите са по-големи лицемери даже и от поповете. Казвал съм ви мисля за мискинлъците на другаря Ленин. Ашладисал всички секретарки от своя секретариат и почнал и другите отдели на Совнаркома. Надка Крупская се оплакала в ЦК: “Не мога повече да търпя! Моля ви спешно да вземете мерки!” Сталин свикал ЦК и решили: признали Ленин за виновен, но Крупская за още по-виновна, щото от партийна работа не и оставало време за съпружеските задължения.

Което показва, че болшевиките не са били чак толкова задръстени!

image„Жива русалка заснеха камерите на Animal Planet”, съобщават световните медии. Двама млади датски учени извадили страшен късмет. Снимали си те на крайбрежието на Гренландско море и в един момент хоп - русалката излязла от водата и се излегнала на една скала. Поседяла малко, колкото да я снимат, и пак се върнала във водата.

Морска сирена 

Нещо много рано я откриха тая година… Русалките са един от евъргрийните на журналистическото лято, наред с откритието, че „жените с по-големи цици са по-умни”, крокодилите в канализацията, питоните в тоалетните чинии… И обикновено се откриват през август, като настъпи сушата. Може би тая година се избърза, щото лани никъде не се откри нищо, ако не броим българския вампир.

Новата история на русалките започва през 1842 г. в САЩ.  Известният шоумен Ф. Т. Барнъм купил скелет с глава на маймуна и тяло на риба, умело изработен в Япония, изложил го в музея си и  публикувал няколко статии, че край архипелага Фиджи е уловена морска сирена. И оттогава тя се появява ако не всяка, то през година.

Петък, 7 юни

„Министър Данов не знаел, че получава социални осигуровки във Франция”, пише „Труд”.

Ах, недей…

Признал пред БНР, че имало частица истина в информациите, но това, което се представя не било точно това, което се е случило. Не съм бил информиран, вика Данов, и обещава да даде подробности по този въпрос. Ще бъде интересно да разберем как така е получавал парите без да е информиран. Но ако все пак работата е такава, каквато я описва „Бивол”, нямаме друг избор, освен да кажем, че господин министърът е дребен мошеник.

imageСидеров вика, че Борисов изнасял милиарди в Ливан с военни самолети, щото те не подлежали на митнически контрол.

От къде тръгнаха, къде стигнаха…

Възможно е. Но не само заради контрола, а и щото става дума за превоз на тежки товари. Някои си мислят, че да се пренасят пари е лека работа, ама не е. Да предположим, че парите са били в най-едрите банкноти – $100. Всички американски банкноти, в това число и банкнота от  $100, са с размери 155,81 на 66,42 mm. В 1 млрд. има 10 млн. банкноти или 100 000 пачки. А това е бая голям обем, пък и тонаж. В „Зеленият крал” един от героите на Пол-Лу Сюлицер, некой си Тадеуш Тьопфлер, беше сметнал обема на 1 млрд. долара. Главният герой Реб Климрод искаше да покаже на лудата си съпруга Чармиан 1 милиард гущерчета в банкноти по $100. Та Тадеуш пресметна, че биха изглеждали като купчина с основа 56 м/кв. и височина 1.5 м. Което прави 84 кубика. Пък в „История на парите” на Уедърфорд пише, че 490 банкноти тежат точно един фунт, тоест 454 грама. Или 1 млрд. долара, ако правилно съм смятал, тежат 9 т и 265 кг. С куфари в гражданските авиолиния щяха да са нужни 400-500 курса.

Понеже по-горе казах, че електоратът на „Атака” няма пет лева да се усмихне, та се замислих откъде ли идва тоя израз. И стигнах до извода, че е свързан с денталния статус на човека. Така де, кой се усмихва, ако му нема част от предните зъби? Разбира се, зъбите са само една от предпоставките да се усмихваш, има други, далеч по-важни. Вчера ходих при мойта дентистка. Намери ми бруксизъм. Скърцаш, вика, през нощта със зъби. Викам й да, бе, през нощта! И ми иска 120 лв. да ми вземе мяра и още 240 да ми направи шина, за да не си износвам зъбите напразно. Ако съм сигурен, че ще спра да скърцам, ще ги дам тия пари, ама не съм сигурен.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19699026
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031