Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2013 12:09 - Протестите продължават Над 10-хиляден протест в центъра на София www.epochtimes-bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 513 Коментари: 0 Гласове:
1



Нов протест пред Министерски съвет в 18:00 часа днес

Станишев изненада неприятно ПЕС

image
Снимка: 24chasa.bg
Днес бунтът е насрочен за 18:00 часа на площад "Народно
събрание".

Нов протест ще има днес пред Министерски съвет срещу кабинета "Орешарски".

Протестът е организиран в социалната мрежа.  В София той ще започне в 18:00 часа и трябва да продължи до 20:00 часа.

Покани за протест има и за други големи градове.

От 18:00 часа паралелно ще започне шествие на Сдружение с нестопанска цел „Гражданска лига на България". Сборният пункт на участниците в митинг-шествието е от  на пл. „Народно събрание" в 18:00 часа.

То трябва да продължи 19.00 часа на пл. „Народно събрание" около паметника на „Цар Освободител".

След това ще се проведе шествие до 22:00 часа по маршрут от пл. „Народно събрание", бул. „Цар Освободител", Орлов мост, входа на Борисовата градина, през централната част на столицата и отново до пл. „Народно събрание".

Това е трети ден на протести в страната, като поводът за тяхното начало беше изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Въпреки че решението за избор на Пеевски ще бъде отменено, протестите продължават и с искане на оставката на управляващите. /24chasa.bg/

Протестите досега:

Над 10 000 души окачиха бесило и провесиха чучело на политическата мафия пред сградата на Министерския съвет на протеста днес вечерта. По бесилото имаше надпис: "Не ядосвайте народа".

Носеха се мощни викове "оставка", "довиждане", "мафия", "избори", "оставка", "Олигарски вън", "червени боклуци", "Долу ДПС", "кой не скача е червен" и нецензурни квалификации по адрес на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Хората стояха близо час и половина на ларгото между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2. Сред протестиращите имаше много дошли с децата си и с колела. При тях беше министърът на икономиката от служебното правителство Асен Василев, бившият външен министър Соломон Паси със съпругата си Гергана, музикантите от Д2 и други интелектуалци и политици.

Пред МС имаше и мотор, чийто рев на няколко пъти огласи площада. Около 20 часа протестиращите тръгнаха към парламента и блокираха движението по бул. "Цар Освободител".

Когато шествието минаваше покрай ПТС-а на Тв7, към нея полетяха пластмасови бутилки и рула тоалетна хартия.

Към парламента, който беше ограден с кордон от полицаи, освен десетки рула хартия полетяха и няколко домата.
Хората бяха заели цялото пространство между кръстовището на университета и военния клуб.

След като стояха около един час пред парламента, протестиращите се отправиха към Орлов мост.

Между 15 000 и 20 000 души се събраха на протест срещу избора за шеф на ДАНС в петък вечерта пред Министерския съвет.

Дъждът не спря шествието, което продължи близо 4 часа. Протестът беше организиран във фейсбук веднага след като Пеевски бе избран от депутатите за шеф на ДАНС. До началото му, което беше в 18,30 ч, в групата бяха заявили присъствие близо 40 000 души.

С викове "Мафия", "Оставка", "Избори", "Долу ДПС" десетки хиляди, основно млади хора, стояха повече от час на ларгото между Министерския съвет и президентството. След това спонтанно множеството се отправи към парламента и блокира движението по бул. "Цар Освободител". Така около 20 ч пространството между Централния военен клуб и кръстовището при Софийския университет беше изцяло запълнено с демонстранти. С изключение на няколко запалени факли и димки протестът премина мирно.

Към сградата на парламента полетяха десетки рула тоалетна хартия. След като стояха повече от час пред парламента и скандираха срещу избора на Пеевски, хората спонтанно се отправиха към Орлов мост и блокираха движението. По-късно те отново се върнаха пред парламента, а шествието приключи около 23 ч.

Сред протестиращите бяха министърът на икономиката в служебния кабинет Асен Василев, бившият министър на икономиката в кабинета "Борисов" и депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, синът на вицепрезидента Ангел Марин, ексдепутатът от ДСБ Асен Агов, политици от "Движение България на гражданите", СДС, интелектуалци.

Известният актьор Калин Врачански бе забелязан сред множеството на протеста в Бургас. Около 300 души се събраха пред общината. "Оставка" и "Орешарски да си ходи", бяха след исканията, които скандираха митингуващите.

Във Варна протестиращите демонстративно измиха сградата на градския съвет на БСП. Млад мъж я обсипа с няколко опаковки измиващ препарат.

Рула тоалетна хартия се търкаляха в петък в краката на полицаите, охранявали Народното събрание. /24chasa.bg/

Днес бунтът е насрочен за 18:00 часа на площад "Народно събрание". Слънце в третия ден на народния бунт срещу правителството "Орешарски" обещават синоптиците за София. В страната също ще вали по-малко, облаците се местят на изток.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19853711
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930