Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2013 12:29 - Столетницата превръща България в циганска държава Автор : екип на в. „Десант“
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1169 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Узаконяването на ромските гета ще доведе до анархия в държавата – смята съпредседателят на НФСБ Валентин Касабов Депутатът Димчо Михалевски предложи да бъдат узаконени ромските гета   Яхналата отново властта столетница реши да се отблагодари щедро на своите ромски избиратели, които традиционно са нейният неформален „коалиционен партньор“ в сянка, опитвайки се да прокара законопроект за легализирането на незаконните им жилища. Скандалното предложение бе оповестено в сряда от бургаския червен депутат Димчо Михалевски.

Само седмица преди това същият този народен избраник предложи пък да бъде закрито „Слънчев бряг" АД, за да се било повишило „качеството на туристическия продукт“.
Любопитното е, че неговото искане, засягащо бараките в циганските квартали, бе направено,  малко след като Временната парламентарна комисия гласува тримесечен мораториум за събарянето на незаконните къщи, като в периода на забраната кабинетът се задължава да промени закона за устройство на територията.

В големите градове има доста квартали с ромско население. Един от тях е бургаският „Победа“, в който по данни от секционните протоколи за изборите Столетницата води убедително спрямо другите партии. Много от живеещите в този район на морския град приеха идеята на нож. За разлика от червения депутат Михалевски, те живеят в непосредствена близост до циганските къщи и са пропищели от постоянни набези на обитателите им. Те настояват ромското население да  бъде преместено някъде другаде, защото от тях няма никакво спокойствие в квартала.

По-възрастни бургазлии пък си припомниха, че още през 60-те години на миналия век са искали да събарят гетата, но все още нищо не е направено по този въпрос. Те са свидетели как като дойдат избори ромите вземат пари, за да гласуват за „правилната партия“. Единствените, които се радват на решението да се узаконят нерегламентираните постройки,  са нискообразованите цигани, които все още вярват на предизборните обещания на социалистите. Някои от тях дори нагло се изказаха, че държавата щяла да загуби, ако не узакони копторите им.

Според патриотите от „Национален фронт за спасение на България“, ако ромските постройки  бъдат узаконени, това ще предизвика хаос и пълна анархия в държавата. Съпредседателят на партията Валентин Касабов изтъкна, че това е безобразие, но то може би ще бъде гласувано с помощта на парламентарната група на „Атака“. Той предложи на българите, които си нямат жилище, да си заплюят едно общинско или държавно място, да си струпат върху него една паянтова барака и да се обявят за цигани, защото на практика БСП точно това предлагат.

За пореден път се оказа, че в България е най-изгодно да си циганин – хем не работиш, хем не плащаш данъци, ток, вода, но за сметка на това пък получаваш помощи и безплатно жилище. А стана ясно, че управлението на коалицията БСП, ДПС и „Атака“ създава възможно най-благоприятните условия да си паразитираш на воля, без никой да ти пречи.
В четвъртък, в сутрешния блок на БТВ Димчо Михалевски се оправда, че основание за предлагането на скандалното узаконяване на ромските жилища му дава решение на Европейския съд по правата на човека. Той нагло се опита да обясни, че то постановявало правото на единствено жилище.

Междувременно стана ясно, че във Варна се готви протест срещу скандалния замисъл на управляващите, насрочен да се проведе в неделя, 16 юни, от 18 часа пред сградата на общината. Идеята за бунта се е зародила във „Фейсбук“ след разпространяването в социалната мрежа на призива: „Тази неделя не ходете на плаж, а спасете родината си от циганизация“.



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. demograph - Някой да извади циганите пред парламента
16.06.2013 17:02
И да се разберем веднъж за винаги кой - кой е. Поздрав!
цитирай
2. nikikm - Поздрави
16.06.2013 18:27
жив и здрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19805597
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930