Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2013 13:42 - ВКУСЪТ НА ВРЕМЕТО Автор: bosia
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

“ВЪПРОС НА ВКУС!”, КАЗАЛО КУЧЕТО И СИ ОБЛИЗАЛО ЗАДНИКА

 

Ще ви анализирам едни реплики на зам. председателя на НС Мая Манолова. В типичен стил на български политик, който смята, че е назначен от Господ, а не е избран от българските избиратери, тя се държи като принцеса и потомствена управителка на общественото мнение. Рефлексите явно заместват липсата на самокритичност, отговорност и интелект. Тя не е първата кукла, която е използвана за потискане на общественото мнение и производсво на закана за санкции.

Нека минем към конкретността.

Нека анализираме репликите на Мая Манолова и разберем какво влага тя в тях. Моето мнение е, че тя няма базови познания за обществения живот и живее в една бивша България, в която едни индивиди се считат за призвани, а не за избрани.Първата реплика на Манлова е изключително характерна за самоизбараните принцеси:

"Диалог - да, но поставяне на ултиматуми - не"

Манолова явно няма граматическо обяснение на някои думи. Тя не казва в качеството си на каква казва тези думи. Кои и поставя ултиматоми? Защо тя няма да ги зачита.

Ако това искат нейни избиратели как ще обясни, че упълномощителите и нямат право да изискват от нея отгонорност? Тя, след избирането и за депутат да не би да се мисли за свободен човек? Тя, която е поела определени ангажименти към избирателите да не си мисли, че може да решава вместо тях? Тя ли решава дали избирателите трябва да правят диалог или да поставят ултиматуми?

Тавя е много глупава позиция!

Тя трябвя да се съобразява с реалностите и да не са прави на съдия. Кое е диалог и кое-ултиматум не е нейна работа. За нея и партията и  всеки ултиматум трябва да бъде повод за диалог и нищо повече. Останалото е обикновен комунизъм.

"Освен хората, които протестират на улицата - ние уважаваме техния протест, има и стотици хиляди други български граждани, които искат спешно, неотложно решаване на техните проблеми, които в огромната си част са социални".

Не знам кой дава право на Манолова да шикалкави. Може би, само вътрешната и необходимост. Тя се опитва сама до си поставя проблеми за решаване и сама да си ги решава.

Това е много глупава позиция. Минава само между близки роднини или ръководството на е ораганизирана престъпн група.

Няма да има оставка на кабинета, инати се Манолова

София протестира, в провинцията е тихо!

Противопоставянето на провинция и столица е много стар номер. Ако и отърва да изразява някаква провинциална идея да напусне парламента и да се отдаде на “провинциална дейност” Социолозите потвърдиха 85 % подкрепа на протестите.

Какво, всъщност, иска Манолова? 100%?

Да си бръкне в гащите и да види колко процента има там!

"Да хвърлим всичко би било безотговорно"

Безотговорността не се решава от партиите, а от избирателите. Нека Манолова не си присвоява контрола върху властта!

“Депутатите и правителството носят отговорност и към тези, които не са излезли на улицата, които нямат с какво да си платят сметките и да си изпратят децата на училище.”

Поредна глупост!

Когато става дума за избори, тя говори за тези, които са гласували за БСП.

Когато, обаче, става дума за тези, които излизат на улицата и изразяват недоволството си, тя разчита на тези, които не са гласували за БСП.

Много удобна позиция.

Само не казва пред кого има отговорност- Пред БСП, или пред избирателите

“Президентът Росен Плевнелиев чува само едната страна – тази на протестиращите.

"Той се заяви като говорител на протестиращите, което може би на него самия и на протестиращите им звучи много симпатично, но той е президент на всички български граждани".

"Като взема само едната страна, не прокарва ли президентът нови разделителни линии между българските граждани?"

Този въпрос не беше зададен от нея в продължение на 10г. години, докато агент Гоце беше президент. Защо изведнъж Мая се сеща  за това.

“Очакванията на хората са огромни за промени в изборното законодателство.

„Ще облекчим достъпа до участие в изборите на независими кандидати с по-малък брой подписи и по-малки или никакви депозити“.

„За първи път парламентът е отворил врати за граждански организации да участват в написването на Изборния кодекс, посочи тя и добави, че утре е втората дискусия, на която ще бъдат  представени постъпилите дотук предложения“.

Тук Манолова окончателно е изперкала!

Това не е за първи път, а за окончателно.

Комунистическото народно събрание е мъртво.

Дано Бог му прости!





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703010
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031