Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2013 17:18 - Фастфудът променя организма www.epochtimes-bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 579 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Image: FastFoodHealth.org via Babble.com
 
 
 
 

Ако обичате хамбургери, картофи фри, хот-дог и др., трябва да знаете, че специалисти по храненето ги наричат "нечиста храна", която променя строежа на човешкия организъм. Това черно дело извършва една от основните съставки във фастфуда – мастните киселини. На първо време можете да получите колит и гастрит.

Мастните киселини се съдържат в големи количества в храната на днешния човек. Но най-много се съдържат във фастфуда. Американски диетолози изследваха съдържанието на наситени мастни киселини в най-популярните коктейли и храни в МакДоналдс и Dunkin" Donuts. Резултатите се оказаха шокиращи.

Например шоколадовият коктейл Triple Thick от МакДоналдс е дори по-калоричен от популярните биг-мак и роял-чизбургери – той съдържа 1160 килокалории. За жени със средно телосложение това е почти дневната норма от калории. В хот-дога, омлета и кашкавала в Dunkin" Donuts се съдържат 690 калории, което е около една трета от калоричността в менюто на възрастен човек. Мазнините там са повече отколкото в прочутите понички на веригата заведения, а съдържанието на натрия стига до максимално допустимата норма за един ден. Освен това тези мазнини не са от месото, а от най-вредните сосове и майонези, с които се подправят храните от веригите за бързо хранене.

Учени от Университета в Чикаго изясниха как мастните киселини разрушават имунната система и предизвикват възпаления в стомашно-чревния тракт (колит и гастрит). Най-опасни са животинските мазнини, които се съдържат в месните продукти, кравето масло и пр. Излишъкът от животински мазнини нарушава баланса в стомашно-чревния тракт, чревната микрофлора и позволява да се размножават едни микроби, а потиска други.

В експеримент учените хранили гризачи основно с наситени мастни киселини. Животните три пъти по-често развивали колит, в сравнение с групата, която не била хранена с този вид мазнини.

На следващия етап от експеримента учените разбрали кои именно микроби се активизират при мазното меню. Ако в храната има малко наситени мазнини, микробът Bilophila wadsworthia присъства в малки количества в червата. Ако човек употребява много наситени мастни киселини, броят на микробите нараства и се развива гастрит, възпаление на апендикса и други възпалителни процеси в стомашно-чревния тракт.

С една дума, тези заболявания се появяват в резултат от фаст-фудовото хранене с повишено съдържание на наситени мастни киселини.

След един месец хранене с фастфуд, човек увеличава теглото си и започва да се чувства некомфортно, повишава се холестеринът му, тъй като в заведенията за бързо хранене количеството плодове и зеленчуци е минимално. В резултат на това мозъкът започва да работи зле, нарушава се обмяната на веществата. При липсата на физически натоварвания и обездвижване процесът се задълбочава. Освен това човек свиква лесна с определена храна от заведенията за бързо хранене, с определено вкусово съчетание, и нормалната храна му се струва безвкусна. /rasper-bg.com/




Тагове:   отровни храни,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19796038
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930