Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2013 21:13 - Сензация! Писмо от протестите - "До баба на село". МВР търси подателя! Автор: ackoleff
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 2331 Коментари: 5 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Здравей мила бабо,

Няма да се връщам на село щоту си намерих вечи работа. Сега съм ентелегент. Участвам в протеста на ентелегентните. Многу е интересно и с голямо бъдищи.

Вярну ми казвахте вий, че всичку става с връзки. Тук намерих един от другото село дето заедно ходихме на мачове. Той е отговорник на група и веднага ме взе на работа. Всеки ден ме учи. Ще стана пруфесионален протестиращ. Тук има много такива, но малко са пруфесионалистите. С многу труд може да се издигне човек, че даже и в чужбина да иде.

Да ви кажа вече имам няколко участия. На всяко плащат веднага даже и аванс дават, ама заплащането е според ролите и протестите. Най – новото било, че вече и храна раздават. За сега сме обаче само на пици. Временно ги спряха щото две момчета се скараха. На едното един пумияр му взе пицата докато си палеше цигарата и той тръгна да го трепе. Пък другия скочи да го дърпа и не му даваше и в разправията се нацапаха с кетчуп и развалиха снимките на телевизията, щото протестите трябвало да са мирни. Пък нали знаете, че кетчупа прилича на кръв. Ама научих, че е страшно да утрепеш пумияр. Веднага ще те осъдят. Пък човек можело. Щели да те оправят. Какви работи само по столицата.

Има неща още които немога да разбера. Ония ден бях на доходна работа. Носех плакат и виках. Дадоха 45 лева. Начи плакатите ги дава безработен художник, а кво да праим казва безработен режисьор. Единия вика, че другия бил некадърен и затва нямал работа, другия пък той вика за тоя ама и двамата са професионални протестиращи. Те взимат много. Това не ми е ясно още ама тия дни ще ми кажат.

Ако ви казват, че няма работа в София да знайте лъжат. Тук даже и на душевно болните дават работа. На някой си Ундулин Сунгурларев му дали роля да прави гладен протест. Доста пари ша е и допълнителна храна има ама трябва да се яде на скришно. Аз не ставам за тая работа.

Сега уча класика и универсални скандирвания. Повтарям си постоянно репликите – „Червени бклуци“, „Мафия“, „Победа“ и „Остафка“. Ще уча скоро спортни скандирвания и природозащитнически. Има още много и се притеснявам как ще ги запомня, но иначе с другото са справям отлично. Не правя грешки. Едно момче тук се обърка и от единия протест отишъл в другия. Добре че полицаите са добри хора и помагат. Иначе нямаше да му платят пък ако бил спортен протест си ставало опасно.

Научих за историята на протестирането. Едно време имало някви хайдуци ли какви, ама не ги разбрах щото беше дълго. След тва били партизаните. Протестирали както трябва и после дълго време си живели добре. В сегашно време са демократите. И те така и си живеят добре вече 23 години. След още някоя година незнам как ша са казват ама ше съм от тях и аз да си поживея. Може като Кокошлуков да стана. На студенски протести като дойдат - имало редовно. Ша ида и направо студент ма правят. И добре са плащали на времето 40 марки, ама курса бил висок. Изобщо хубава работа си намерих.

Пак ша пиша мила бабо. Сега тръгвам за парламента. Там ша съм няколко дни за да видя кои са демократите. С тях сме комбина. Ама това го знаят началниците на групите. Има и по-големи началници ама ги няма. Те готвят организация за изборите. Пак ша ни търсят. Ай чао за сега.



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. kmetova - Аз май се сетих откъде идват мангизите
03.07.2013 11:10
Тази сутрин с поредната порзия "интелигенти" в телевизията ни светнаха нас останалите от тълпата, как умните, свестните, съвестните, протестиращите на ползу роду, написали писмо до президента да ги подкрепи. Аз като по-проста не съм знаела, че по конституция президентът има право да изрази подкрепа на една група хора, а другите пък да не ги подкрепя. Мислех, че президентът е на всички българи, включително на простите, бедните, необразованите, лумпените и тем подобни излишни субекти. Та тези "интелигенти" по едно време почнаха да изброяват поименно кои елитни българи са подписали писмото. Когато стигнаха да Евгений Михайлов и Едвин Сугарев, веднага се сетих откъде идват мангизите. Тия дето ги дават, обаче не ходят на работното си място в Парламента. Въпросът е, тогава откъде имат средства? Кой знае!
цитирай
2. nikikm - Кметова,
03.07.2013 12:42
те всичките са артисти от един театър,чийто кукловод/и/ са извън страната.Това не е конспирация отдавна! Партиите са мафии и забогатяването им,както и грабежите на които подлагат народа, им се позволяват,като награда за добре свършена работа!Осъществяване на геноцид срещу българския етнос! Кукловодите може и да са няколко,но са синхронизирани и имат общ началник! Така че,както и друг път съм писал,"срещу българите се води война,целият свят срещу нас!" И "за българите лошо или нищо!" Успешно я водят,трябва да се каже,децата ни са вече МАЛЦИНСТВО! Моето мнение е,че се касае за някакви си десетина години,за да обърнем табелката "Затворено"! Ако не стане чудо,разбира се!
цитирай
3. kmetova - nikikm Чудесата свършиха.
03.07.2013 16:16
Чудо няма да стане. Който е по-читав ще тръгне по белия свят да си търси късмета, макар, че където и да отиде все ще се натъкне на страх от тероризъм, мръсен въздух, отровни храни, хищна конкуренция и други екстри на модерния живот. На целия свят хич не му пука за нас, та да води война само и единствено срещу България. Войната я води самото човечество срещу самото себе си, докато се самоунищожи. Оръжието на тази война е всичко, което сме сътворили от алчност, омраза, жестокост, егоизъм, лъжа, кражба, убийства и каквото още се сетите. Но се утишаваме като си мислим, че винаги само другите са виновни, лоши и гадни.
цитирай
4. nikikm - Е,
03.07.2013 16:35
тук малко не съм съгласен с теб,особено с края,но е доста дълго!Това,че все плачем,не е вярно,твърд и упорит народ сме,други не биха издържали,колкото нас. На някой му е удобно,българите да повярват,че са хленчещ народ!Такива са евреите например,макар да владеят света,но на тях им е необходимо за да си запазят единството-най-силното им оръжие!Да не мислиш,че германци и американци не са роби?Повече от нас са,само дето решетката им е леко позлатена!Нещата са много дълбоки!Поздрави!
цитирай
5. kmetova - nikikm, Да погледнем по-далеч
03.07.2013 19:17
Германци и особено американци са под кредитно робство. Животът им на кредит наистина ги е превърнал в крепостници на банковата система. Но това си е техен проблем. Аз се опитах да споделя мислите си за глобалния проблем на човечеството изобщо, но ти май не си ме разбрал. А ние? Защо да хленчим ние? Та нали сами си създадохме т. н. "политическа класа", и сами си избираме едни и същи сладури на всеки 4 години, че и по-често, а после целият свят ни е виновен и е най-големият ни враг, защото искал бил да ни унищожи. Е, такава идея ми идва малко в повече. И от мен поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698843
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031