Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2013 20:48 - Какво са активистите соросоиди? Posted by ANONYMOUS
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 2859 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 18.07.2013 20:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На първо място трябва да споменем, че тази статия няма за цел да ви отказва от протестите. Вие сами трябва да се замислите и да погледнете с критично мислене към детайлите, за да промените курса на този протест, да игнорирате соросоидите по улиците, и да обърнете внимание на такива в правителството и на всякъде.

С думата “соросоиди” се определят хората, които получават пари чрез организации на Джордж Сорос или недиректни организации свързани с негови организации. От фамилното му име произлиза и самата дума.
Не сме убедени дали точно в средата на 90-те години се заражда думата, но със сигурност има следи да се е използвала през края на 90-те. Възможно е тогава да са разбрали хората от някои източно европейски страни, какво се случва в действителност. Произхода на думата, предполагаме, че се заражда в Сърбия, когато Сорос е започнал да обучава и спонсорира активисти на “движението Отпор”, които са предизвикали масови протести за около 4 месеца през 1996-1997 г. и после са помогнали за премахването на Слободан Милошевич от власт през 2000 г.

Във всеки случай, каквото и да се е случвало в Югославия (това е дълга тема) е започнало още през 1989 г. (или по-рано), знаете как се е развило – разпадането на една страна:

image

За да разберете, какво точно са активистите соросоиди би следвало да ви пишем за цветните революции, защото те са пряко свързани с тях винаги.

Цветни революции или Революции на цветята най-често се наричат серия от масови улични безредици и протести на населението, които са се развивали в пост-комунистическите общества и обикновено завършващи със смяна на политическия режим в редица страни от Източна Европа без военно участие. Някои от изследователите на тези движения ги сравняват с революционна вълна. Зад тях стоят ционистите като Джордж Сорос, които спонсорират и обучават протестиращи активисти.

Замислете се над това, което ще напишем сега:

Характерни черти на “цветните” революции
  • Революциите са под формата на масови митинги, демонстрации и стачки, които се провеждат от опозициите, които губят в проведени избори. В тези случаи опозициите утвърждават, че са допуснати нарушения спрямо изборното законодателство противоречащи с волята на народа. Масовите протести водят или до повторно гласуване, така се е случило в Украйна. Дали не беше това, което наистина се случи и в България през февруарските протести? Или пък води до превземането от тълпата на сградите на властта чрез сила (Югославия, Грузия, Киргизстан) и бягство на ръководителите на държавите при нови проведени избори. И в двата случая опозицията идва на власт.
  • Революцията преминава под антикорупционни и радикалнодемократични лозунги. Ключови са идеите за народния суверенитет на Русо, където народа (съзнателно излезли на улицата граждани) се противопоставя на манипулираната от режима маса.
  • Революциите предшестват формирането на младежки организации (Пора, Отпор и т.н.), които образуват т.н. “полеви отряди на революциите”. Замислете се и сами свържете подробностите от пъзела, който се е разпръснал и по нашите земи.
  • Революцията носи подчертано безкръвен характер, което се явява като отзвук на движенията хипитата и на Ганди, които раздават на полицаите цветя (flower power). Оттук идва и характерния символ на революциите – неагресивен цвят (да не е черен или червен) или цвете. Така се поддържат тези революции под определен контролиран от ционистите начин.
  • Решаваща роля в успеха на революциите играе сдържаността на силовите структури (“не допускането на проливането на кръв”).

Някои от тези движения са били успешни като например:

  • В Сърбия през 2000-та год.
  • В Грузия – революцията на розите през 2003 г.
  • В Украйна- Оранжевата революция през 2004 г.
  • В Киргристан- революцията на лалетата от 2005 г.

Разпространена е и гледната точка, че Революцията на лалетата в Киргизстан също е била цветна революция, макар, че тя не се поддържа от всички. Американският експерт по въпросите на демократизация в бившия СССР Майкъл Макфаул смята, че случилото се в Киргизстан не може да се нарече цветна революция.

Пост-комунистически страни

Революцията от 5-ти октомври 2000 г., която споменахме вече, води до падането на Слободан Милошевич. Манифестациите по това време се определята от мнозина като първия пример за мирни революци, които са последвали. Все пак сърбите приемат подход, вече използван по времето на парламентарните избори в Словакия през 1998 г. и в Хърватия през 2000 г. Този подход се характеризира с важна обществена мобилност за гласуването и обединение на политическата опозиция. Протестиращите не приемат определен цвят или цвете за специален символ, но лозунга “Готов” става символ на изпълената задача. Демонстриращите естествено се подкрепят от младежкото движение “Отпор”, това същото което е тотално създадено с намесата на циониста евреин Джордж Сорос.

image

Членове на движението “Отпор” в клетката от вестникарска хартия в Панчево – в подкрепа на свободата на печата, 21 март 2000 г.

image

Членове на движението “Отпор” от Пожаревац по пътя за Белград, 27 сеп 2000 г.

image

Сърбия

image

Сърбия, цветна революция по американски модел.

Обърнете внимание – артисти, автобуси, фанелки, знамена и т.н., всичко с голям блясък. “Модата” на този вид протести следва стриктни модели.

Революцията на розите в Грузия се провежда след оспорваните избори през 2003 г. довели до падането на Едуард Шеварднедзе и заместването му с Михаил Саакашвили, след проведените нови избори през март 2004 г. Тази революция се подкрепя от движението на гражданска устойчивост “Кмара”.

image

Младежи от движението Кмара

image

Оранжевата революция в Украйна се провежда след оспорвания втори тур на президенстките избори от 2004 г. и води до анулиране на резултата и второ гласуване. Лидера на опозицията Виктор Юшченко е избран за президент.Оранжевата революция е подкрепена от младежкото движение “Пора”.

image

Революцията на лалетата е по-ожесточена от предходните, провежда се след парламентарните избори в Киргизстан през 2005 г. Протестиращите от различните региони приемат различни цвеове за своя протест (розово и жълто). Тази революция е подкрепена от движението за съпротива на младите келки. Гиви Таргамадзе, председател на грузинската парламентарна комисия по отбрана и сигурност, се допитва до украинския лидер на опозицията за техниките на водене на мирен протест и след това съветва Киргизстанската опозиция по време на революцията.

image

Протести в Киркизстан

image

В Молдова след победата на Комунистическата партия на проведените на 7-ми април 2009 г. парламентарни избори, опозицията обвинява партията в измама и призовава населението на бунт. Безредиците избухват с най-голяма сила в столицата Кишинев. Протестантите организират масови демонстрации, опожаряват парламента и дори прокламират обединяването на страната със съседна Румъния. Тази революция се счита от някои наблюдатели като неуспешен опит за цветна революция.

image

Молдова, атаката на парламента.

image

В Русия по време на общите избори през 2011 г. се провежда разследване срещу организацията Голос, обвинена в нелегално публикуване на анкети непосредствено преди гласуването, като по този начин е оказала влияние върху решението на избирателите. Тази организация, основана през 2000 г., е пряко финансирана от Джордж Сорос с посредничеството на фондация „Отворено общество” и Националния Демократичен Институт.

image

image

image

А тук виждаме младеж с флаг на Оборона (Отпор) през 2007 г. в Русия.

Тези организации са винаги добре представени на обществото на всяка страна. Чисти, святи и с “благородни” цели. Точно в това се състои успеха на цветните революции, от които обаче печелят само соросоидите. Много от хората, които са влезнали да помагат за тези благородни цели им вярват, че са толкова добри наистина. Тези хора са потърпевши, те дори не получават пари, защото си мислят, че помагат на страната си. Но коварните цели на ционистите са съвсем други.

image

Редица средства за масова информация и други авторитетни източници, включително президенти на републики, разширяват още повече списъка на тези революции:

image

Египетска жена държи знаме на соросоидният “Отпор”.

image

Египет “Младежко движение 06 Април” готово за революция.

image

На протестите в Египет, още членове на младежкото движение 6-ти април с фанелки и знамена на соросовият “Отпор”.

Благодарим на Алекс Джоунс и infowars.com, както и на неговият екип за някои от снимките по горе.

Заимстване на името в Средния Изток

Различни събития, възникнали в Средния Изток, а не в бивши комунистически държави са понякога описвани като цветни революции и дори причислявани към тях.

  • Революцията на Кедъра в Ливан. За разлика от революциите в Източна Европа и Централна Азия, тази революция не се провежда вследствие на оспорвани избори, а като реакция на убийството на лидера на опозицията Рафик Харири през 2005 г. Участниците в революцията не се борят за анулиране на изборите, а настояват за оттеглянето на сирийските военни групи от страната. Въпреки всичко протестантите използват методи, които приличат в голяма степен на тези, прилагани от участниците в цветните революции, което става причина пресата и коментаторите да ги причислят към цветните революции. Ливанският кедър е символа на държавата, откъдето и идва името на революцията, а мирните протестанти използвали червения и белия цвят от Ливанското знаме.
  • Названието „Алена революция“ е използвано за първи път от оптимистично настроени американски коментатори и заимствано по-късно от американския президент Джордж Буш, за да опише „демокрацията в действие” в Ирак след общите избори през 2005 г. Това определение не идва случайно, а цели да покаже връзката на движението с Оранжевата революция и Революцията на Розите. Въпреки това името не се налага нито в Съединените Щати, нито в Ирак или в друга страна по света. Името е вдъхновено от цвета на мастилото, с което се поставя печат на показалеца на гласуващите, с цел да се избегне измама.
  • Някои кувейтци наричат манифестациите в Кувейт през 2005 г, целящи жените да придобият право да гласуват, Синя революция. Името идва от избрания от манифестантите цвят. През март същата година правителството отстъпва пред исканията на революционерите и дава право на жените да гласуват на парламентарните избори през 2007 г.
  • Зелена революция журналисти наричат многото кръвопролитни манифестации в Иран през юли 2009 г, които се провеждат след оспорваното преизбиране на иранския президент Махмуд Ахмадинеджад.

image

Бъдете сигурни, че Илюминати си играят с вас и ви използват. Предупредени сте!

***

Във връзка с по-горните изброени революции ако някой си мисли, че са благородни – да помисли пак. Световният Елит, предизвиква много събития, за които сте научени, че са добри, целящи нещо благородно, но в действителност зад тях се крие пъклен план. Нека ви дадем един пример, който беше разкрит от Аарън Русо публично преди да умре. Казал му го е неговият приятел от семейство Рокфелер. Запитал го е, какво мисли за правата на жените, а Аарън му е отговорил, както би отговорил всеки нормален човек, че намира това за нещо много правилно и благородно, че е прогрес към по-добър свят, и че е нещо много положително, за което се гордее, че се е случило. След това, което му казва Аарън, Ник Рокфелер започва да се смее и му казва, колко бил глупав и наивен точно като всички останали хора. Аарън го пита, защо така му говори, не го е разбирал и не доумявал, на какво се дължи тази реакция. Ник Рокфелер му отговорил, че те са предизвикали първите от рода протести по света, защото са знаели, че след като жените получат равни права с мъжете ще ги пратят на работа и ще печелят още повече, че децата ще ги пращат от още по-ранна възраст за дресиране в предучилищни заведения специално измислени за целта. Аарън просто е останал без думи, защото никога не си е представял нито разсъждавал по подобен начин. Което му е казал Рокфелер е, че е пълна глупост да считаш, че жените са равни с мъжете, всеки е различно същество от различни полове и следва да има различни предопределения. Не е нещо по-маловажно жената да има различни права, които пък мъжът да няма и обратното.

***

Мнозина са цитирали въздействието на революциите, сложили край на комунистическия режим за периода от края на 1980 -началото на 1990г,по-специално Нежната революция в Прага.Мирна демонстрация на студенти (предимно от Charles University), нападнати от полицията,е допринесла за падането на комунистическия режим в Чехословакия.

Първото студентско движение, наречено „Отпор” се провежда в Сърбия през 1998 г. по инициатива на Белградския университет срещу политиката на Милошевич по време на войната в Косово. Голям брой от манифестантите биват арестувани или малтретирани от силите на пилицията. Въпреки това по време на предизборната кампания през септември 2000г, Отпор организира движението „Gotov je”, което отприщва гражданското недоволство спрямо водената от Милошевич политика и става причина за неговото отстраняване от власт.

Членовете на Отпор вдъхновяват и привличат на своя страна привърженици на различни студентски организации, измежду които Кмара в Грузия, Пора в Украйна, ЗУБР в Беларус, и MJAFT („Стига”) в Албания. Тези групировки методично и последователно следват една ненасилствена борба, както е описано и възхвалявано в записките на Джин Шарп. Организираните от Отпор масови манифестации допринасят в голяма степен за успеха на протестите в Сърбия, Грузия, и Украйна. Те всички избират като свой символ определен цвят и използват методи, различаващи ги от авторитарните лидери на власт.

Някои будни граждани все пак говорят за връзка между уличните протести със стипендиите отпускани от такива фондове като този на Дж. Сорос “Отворено общество”, Харвардския университет, института на Алберт Айнщайн, Международния републикански институт и Националния демократически институт (САЩ), Международния институт за стратегически изследвания в Лондон и т.н. През април 2006 г., отговаряйки на въпроси на вестник “Московские новости” и много други, А. И. Солженицин заявява:

“НАТО методично и настойчиво развива своя военен апарат – към Източна Европа и на юг от континентална Русия. Също така открито поддръжка материално и идеологически цветните революции, и парадоксално се внедрявава Северо-атлантическите интереси в Централна Азия.” 

Проамериканската политика след революциите – даже дори ако смятаме, че преки действия от страна на САЩ, във вид на парична помощ е нямало, е сложно да се отрича факта, че след цветните революции политическия курс се превръща в подчертано проамерикански, понякога построен върху антируска риторика. На свой ред САЩ открито поддържат тези режими. Най-ярки представители на такава политика са Грузия и Украйна. Като се имат предвид силните икономически връзки с Руската Федерация, особено на Украйна, често се стига до проблеми в търговските отношения, които довеждат до влошаване на икономическото положение в тези страни.

В Русия движението „Оборона” (Отбрана) е сформирано по модел на движението Отпор.

В Беларус през 2006 г. движението “ЗУБР” цели да събори политическия режим на Александър Лукаченко. Резултатът не е успешен, въпреки че са прилагани всички методи на цветните революции – селища от палатки, пропагандни брошури и други. Най-вероятно опозицията е станала жертва на своята репутация на подкупна и ръководена от чуждестранни интереси организация.

Да не забравяме един “детайл”, че Сорос подкрепи финансово чрез think tanks сатаналото движение и протести Окупирай Уол Стрийд.

Виртуалното информационно пространство Резо Волтер (Мрежата Волтер) публикува статия на Джон Лафланд, появила се по-рано и в британския ежедневник Гардиан, в която се твърди, че цветните революции са ръководени от разстояние от неоконсервативни влияния, което ги включва в една обща стратегия за манипулиране и световна доминация.

image

У нас са финансирани от Соросовото „Отворено общество” и много други задокеански фондации със съмнителни цели. Това са манипулиращи организации, които например прекръстиха циганите на роми в рамките на зловещ глобален план за „политическа коректност”, водещ на практика до нещо като диктат на различни малцинства над народа давайки им повече права, което е против конституцията, защото всички хора сме равни. Е, да, ама НЕ. У нас Джордж Сорос хвърля значителен финансов ресурс за тотална пропаганда, като за целта неговото „Отворено общество” – България участва в създаването, субсидирането и поддържането на десетки фондации, НПО и активисти, в които се наливат и европейски пари също от подобни НПО свързани с ционистите. Тези акции на „политкоректниците” блокират действията както на правителствата, така и на правоохранителните органи, довеждайки до двоен стандарт в повечето източноевропейски страни. Писали сме го много пъти и преди, дори не само ние – тези организации и активисти, както и “експерти” са на всякъде. Те са ни заклещили и притиснали, като не ни е предоставено дори право на истински избор. Ние сами трябва да открием, кое е правилното. Този ционистки сценарий наречен “преход” определено вече 23 години ни показва, че не вървим към добри бъднини. Светлината в тунела все още не се вижда. image

Някои от соросоидите в България.

Така, че мили граждани: Какво са активистите соросоиди?

image

Източници:
  1. ((ru)) Нарочницкая Н. А.
  2. ((en)) Colour revolutions in the former Soviet Union | A bit faded but still bright enough, The Economist, 10 януари 2008
  3. ((en)) Michael McFaul, Transitions from postcommunism. Journal of Democracy, юли 2005
  4. ((ru)) Серж Саркисян: Похоже, что попытка организовать «цветную революцию» в Армении действительно имела место.
  5. ((ru)) Президент Молдовы: В Кишиневе пытались устроить цветную революцию
  6. ((ru)) Тунис: «Жасминовая революция» и что будет дальше?
  7. ((ru)) «Жасминовая революция», lenta.ru
  8. ((ru)) Поднимет ли «финиковая революция» в Тунисе ветер перемен на Арабском Востоке?
  9. ((en)) Initial Thoughts on Tunisia’s Jasmine Revolution
  10. Египетските граждани подкрепят бунта с протести пред посолството на Египет в София
  11. ((ru)) Ближний Восток: Твиттерная революция, Lenta.ru
  12. ((ar)) Elbaradei: I will join the Youth Revolution on Friday. // 27 януари 2011. Посетен на 27 януари 2011.
  13. ((ru)) Журналист Сергей Пашков назвал египетские выступления «Горчичной революцией», Lenta.ru (видеорепортаж, съдържащ се на линка; 3:17)
  14. ((ru)) В репортаже корреспондентов программы «Сейчас» 5 канала (Санкт-Петербург, 29.01.2011 16:00)
  15. ((ru)) Востоковед Александр Игнатенко: если Мубарака уберут, американцы рыдать не будут
  16. ((ru)) Росбалт: Финиковая революция в стране Фараона
  17. ((ru)) Александр Игнатенко: В Египте происходит революция «два в одном»
  18. ((ru)) Экспертиза: Цветные революции в Африке: “два в одном”
  19. ((ru)) Эдуард Лимонов, писатель, политик : Народные цветные революции
  20. ((ru)) Правительство США приложило руку к «цветной революции» в Египте
  21. ((ru)) Цветная революция в Египте: Президент Египта Хосни Мубарак ушел в отставку
  22. ((ru)) Сбережение народа — высшая изо всех наших государственных задач. Интервью А. Солженицина, “Московские новости”, 28 април 2006, Явлинский Григорий Алексеевич: Официальный сайт
  23. ((ru)) Сумерки богов. Александр Солженицын о месте России в современном мире, Еврейская газета



Тагове:   соросиада,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. whitebarde - и?
18.07.2013 21:20
как да ги спре човек?
цитирай
2. nikikm - По-важно е,
18.07.2013 23:00
да не им се поддава,да ги знае,да отгатва замислите им и да прави това,което трябва!
цитирай
3. tomcat2 - добър пост
18.07.2013 23:50
добър пост
цитирай
4. whitebarde - знанието
19.07.2013 16:59
знанието само по себе си е нищо. Какво като ги знаем като ги оставме на самотек?Ако ще е все тая цар или султан за какво ми е да го знам, както вика българският селянин. Да не им се поддавам- какво ако не съм се поддал? Поредния нещастник дето знае, че е преебан. Ай сиктир от преебвачи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697306
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031