Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2013 19:20 - ДПС овладя тотално спортното министерство /Само него ли?Н.М./ http://www.segabg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 445 Коментари: 0 Гласове:
1



Шефът на кабинета на министъра е приближен на Делян Пеевски Министерството на младежта и спорта (ММС) ще е под контрола на ДПС и, по всичко личи - директно на Делян Пеевски. Това пролича днес, когато министър Мариана Георгиева представи екипа си. Самата Георгиева, професор по синтаксис, е от квотата на ДПС.
Тя е назначила за началник на кабинета си Николай Боршуков, главен секретар на спортното министерство при управлението на Васил Иванов-Лучано. Тройната коалиция направи Боршуков началник на Държавния резерв, който бе в ресора на министъра на бедствията и авариите Емел Етем от ДПС. Самата агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" беше ресорна на тогавашния зам.-министър Делян Пеевски.
През 2011 г. имената на Боршуков и Пеевски излязоха при разработка "Другари" на ДАНС от 2009 г., която била "замразена", но не и прекратена. Целта на разработката била да се докажат редица неизгодни сделки, с които е източван Държавният резерв с участието на Пеевски, Боршуков и юриста Валерий Томов. Пеевски директно определял кои ще са брокерите на агенцията, кои ще са оценителите, на кои борси ще се предлагат стоките и какви ще бъдат цените им, според информацията на вестника.
Парламентарен секретар на спортното министерство става Радослав Ревански (28 г.), който е работил като младши юрисконсулт към централния съвет на ДПС и е член на младежкото ДПС. Ревански завършил ЮЗУ в Благоевград, а през миналата година е завършил училището за политика "Димитър Паница" и програмата "Россотрудничество за външни политики" в Москва.
Заместник-министър по младежката политика е Мая Тодорова, чиято дейност в държавната администрация започва в спортното министерство при управлението на тройната коалиция. Тя е магистър по философия, но е работила вече в този ресор - в бившата Държавна агенция за младежта и спорта, в дирекция „Политика за младежта”.
А заместник министър по спорта остава гимнастикът Йордан Йовчев, който бе на този пост и в служебния кабинет.
Мариана Георгиева намекна, че се готви промяна и в ръководството на Българския спортен тотализатор. Тя обяви, че започва подготовка за промяната на устройствения правилник, за да се вдигне процентът, който се отделя за спорт (в момента той е 17%). Но също така даде да се разбере, че ще има и персонални промени в ръководството. Промените щели да станат след обсъждане в работна група.


Тагове:   дпс овладява,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19859944
Постинги: 45083
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930