Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2013 19:08 - Протестиращ: АЗ БЯХ АРЕСТУВАН! УЖАСИТЕ, които ПРЕЖИВЯХ в 5-ТО РПУ в СОФИЯ!
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 928 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image

АРЕСТУВАН ПРОТЕСТИРАЩ РАЗКАЗВА!

ВИЖТЕ какво е преживял този човек в полицейските килии.

Само в 5-то РПУ е имало 20 арестувани, а от полицията обявили едва 14 ареста за цяла София!

Човек на Бисер Петното е ял шамари от полицай, но той си го е заслужил с агресивно поведение.

Останалите са били арестувани невинни!

Полицейски произвол!

 

Добро утро на всички!

Пиша днес, в тази ранна утрин, защото в мен напира естествената нужда да изкажа и споделя възмущението си от случващото се в тази страна. Аз съм един обикновен човек - без политически пристрастия.

Винаги съм вярвал и изповядвал, че трябва да има морал, справедливост и нормалност в човешките взаимоотношения.

Дълбоко вярвам, че политиката и начините, по които функционира обществото на една нормална европейска страна в 21-ви век, трябва да отразяват тези три принципа.

image

На 18 юли сутринта, още в ранни зори се запътих към парламента за да упражня правото си на граждански протест и да подкрепя с присъствието си исканията на хората от нестихващите протести, да бъдат чути.

Но с какво се сблъсках?

Още от кръстовището на бул. „Дондуков” и ул. „Раковски” имаше засилено полицейско присъствие - по няколко полицая от двете страни на светофара и цял автобус от другата страна на кръстовището, около който множество полицаи пиеха кафе и нагъваха мазни закуски.

Изкачих се нагоре по „Раковски” под изпитателните им погледи и отидох на ъгъла на църквата „Света София”, точно срещу храм-паметника „Александър Невски”, където имахме среща с няколко приятели, за да се включим в ранно сутрешно пиене на кафе пред парламента и да прелеем в протеста след това.

Това, което видях при пристигането ми просто толква дълбоко ме потресе!!!

В района около около църквата и парламента беше струпана цяла армия от полицаи.

Имаше автобуси с пернишка, монтанска и от други градове регистрации, около които бяха струпани множества полиция.

Около храм-паметника и парламента гъмжеше от полиция.

Целият район беше окупиран и отцепен за да може да бъде смазан и потушен всякакъв изблик на граждански протест в близост до парламента.

Това беше около 07:20 часа.

Няма и няколко минути и веднага ни наобиколиха няколко полицаи, като отнякъде се появи и един със звездички на пагоните, като започна да ни крещи и да ни иска обяснение какви сме и какво правим там.

Обяснихме, че сме граждани и сме дошли да изразим правото си на граждански протест и че имаме среща на въпросното място.

Крещейки, полицаите ни заобясняваха, че имало спуснато нареждане за охранителна акция и трябва да напуснем въпросното място, в противен случай ще се наложи да ни арестуват.

Събраха личните ни карти и под строй ни изведоха по обходен път, встрани от храм-паметника „Александър Невски”, където ни върнаха личните карти и ни казаха, че можело да стоим там. Лека-полека започнаха да се събират хора и в един момент към 08:00 часа се събрахме може би около 100-тина човека.

Преместихме се на гърба на храм-паметника, защото там, където бяхме застанали, нямаше добра видимост.

Веднага излезе полиция от загражденията, като ни заобиколиха в кръг и започнаха да ни притискат и да се опитват да стесняват кръга.

Една група от полицаите тръгнаха да събират лични карти и да записват данни на хората.

Добре, че се появи група от хора от Благоевград, около 100-тина човека, което по някакъв начин охлади трескавата работа на полицията и успяхме да разкъсаме обръча им около нас.

Заедно с новата група от хора тръгнахме към централния вход на храм-паметника, но и там се сблъскахме с плътни кордони от полиция, които се опитваха да ни локализират и по някакъв начин да сме далеч от погледите на идващите на работа депутати.

Просто в мен избухна толкова дълбоко и потресаващо възмущение от случващото се!

Властта беше впрегнала цялата полицейска и силова машина на държавата за да ни обезкуражи и принуди да стоим далеч от сградата на парламента.

Целият периметър от няколко квадратни километра беше превърнат в милитаризирана зона. Сблъскахме се с арогантността на управляващите в момента България политици и решимостта им на всяка цена да не пускат кокала.

Множеството, което бяхме там искахме да бъдем на видно място и да имаме пряка видимост към задния вход на парламента.

Някой предложи да се върнем към бул. „Дондуков” и оттам през ул. „Раковски” да се изкачим нагоре, за да застанем на по-видно място и оттам да протестираме.

Оказа, се че полицията и сили на отрядите за борба с противообществени прояви са навсякъде и не допускат хора да минават по тротоарите на ул. „Раковски” нагоре.

Това още веднъж показа, колко нагло и подло властта си осигурява коридор да се пази от народната любов.

В някакъв миг една група от около 20-тина човека излезе на кръстовището и блокира движението по него.

Това беше отчаян акт на човешко и гражданско възмущение от потискането на правото на хората да бъдат чути и да покажат на депутатите и властта, че нас ни има.

В този момент цялата ми същност извика в мен решимостта да бъда с хората, блокирали движението – да бъда с тях докрай.

Присъединих се към тях и седнах в кръга им, като се уловихме за ръце.

Постоянно полицаи ни бутаха и ни обясняваха, че сме нарушители на обществения ред и да опразним кръстовището.

Блъскаха жената до мен, като аз им извиках да я оставят намира и да не се разправят с нея.

След малко дойде един полицай, застана пред мен и ми прочете по устав, че ми издава полицейско нареждане да напусна кръстовището.

Аз продължих да седя вплел лакти с мъжът отляво на мен и с жената отдясно и казах, че няма да напусна кръстовището.

Въпросният полицай след малко ме посочи и каза:

- Вземете и този!

Усетих сграбчване от много ръце и просто бях издърпан от останалите.

Изтикаха ме зад кордона от полицаи на ул. „Раковски”, грабнаха ми личната карта, без да се представят и ме натикаха в специализирана полицейска кола за арестанти.

Там вече стояха трима човека, единият от тях беше беше моят приятел и колега-музикант Лъчезар Косев - участвал после в късния следобед в предаването на Нова телевизия "Часът на Милен Цветков".

Така, скъпи приятели, аз се оказах арестуван в 5-то РПУ.

В ареста бяхме 20 човека.Нас ни закараха рано сутринта с още една група от хора от протеста, които също бяха аестувани, само че от срещуположното кръстовище.

Някъде около 11:30 в коридора пред ареста докараха добре познатия Бисер Петното – псевдо - протестиращия с раираните блузки и постоянно отстраняван от протестите като провокатор.

С него имаше още две по-млади момчета.

Не спираха да крещят, да блъскат и да създават проблеми с реда в коридора.

Единият полицай явно си изпусна нервите и зашлеви едното момче.

Просто въпросната тройка бяха изключително агресивни и с адски арогантно поведение и в случая абсолютно заемам страната на полицаите и опитите им да успокоят тези хора и да въдворят някакво спокойствие в районното управление.

Съвсем ясно искам да заявя, че не съм провокатор, нито голяма част от арестуваните сутринта от протеста хора са такива.

Изключително обидно е да ни определят като провокатори и да се опитват да принизят случилото се с действията на някакви агресивни провокатори.

Такива има, но те най-вероятно по сценарий бяха арестувани и правеха цирк в полицейското управление за да се лансира, че видите ли, полицията се грижи за протестиращите и арестува овреме провокаторите.

Отправям дълбок апел към всички!!!

Моля, не взимайте за чиста монета тиражираните от полиция и средства за масова информация данни!!!

Поинтересувайте се каква част от действащите телевизии, електронни и печатни медии са свързани с Делян Пеевски и сие.

Вчера сутрита се оказало, че екипите на БНТ, бТВ и други телевизии не са допуснати да снимат, а е проведена и мащабна хакерска атака на много електронни издания.

Просто, скъпи приятели, живеем в условия на пълна полицейщина и изграждане на система за репресии и изтикване в ъгъла на обществения и политически живот на хората, които не подкрепят безобразията и опитите на това правителство и този парламент да ни откъснах от пътя на европейско развитие на България.

Хубав ден от мен на всички и докато ние си организираме интелигентните протести, партийните централи събират подписки, медиите дезинформират обществото, правителството и парламентът работят по план спуснат отнякъде за тоталното закопаване на държавата ни и превръщането и във васална губерния на чуждите интереси.

 

Даниел Елисеев, София, 

учител по музика,

китарист, завършил СУ „Климент Охридски”

 

* Заглавието е на 1KAM1.EU





Гласувай:
3


Вълнообразно


1. kmetova - Борците пак сложиха съчки в огъня, да не вземе да угасне
19.07.2013 22:42
Това е новото поколение репресирани. Нищо. Партията им ще ги възнагради. Също както стана на девети септември 1944 г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19806717
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930