Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2013 22:03 - ПАЛАЧИНКАТА СЕ ОБРЪЩА- СЕГА ЩЕ РАСТАТ ДОХОДИ И ПЕНСИИ,... Автор: zaw12929
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 3021 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

А за ОЛИГАРСИТЕ- ПЕЧАЛБИТЕ от източване богатствата на държавата  ВЪВ ФРИЗЕРА, ще има и  ЗАД РЕШЕТКИТЕ... НЯМА ДА  ПОМОГНАТ ПРОТЕСТИТЕ
Дневния ред на държавата се променя: "Как да върнем държавата на гражданите"
Докато националните медии, 
продължават да живеят в паралелна държава с диктатура на медиите ,се занимават с организиране на "протести до дупка",  пропускат да разберат , че държавата започва друг живот:

- Бизнеса си получава дължимото от държавата
- Програми за младежка заетост ще осигуряват даботни места на младежи с всякакво образование
- Програми...  защото :   Плановете на правителството са всяка година минималната работна заплата да нараства с по 30 лв., докато стигне 450 лв. през 2017 г. Което означава максималният осигурителен доход да стане поне 4500 лв., а най-големите пенсии - по 1575 лева. През втората половина на мандата, която започва от 1 януари 2016 г., да бъде въведено семейно подоходно облагане с необлагаем минимум на глава от домакинството, предвиждат още социалните мерки, включени в програмата на кабинета "Орешарски".

Още до декември 2013 г. правителството и Народното събрание трябва да подготвят пакет от мерки за защита на гражданите от монополните структури на пазара като енергодружествата, топлофикациите и ВиК операторите. Предвижда се да се отнеме правото им да вадят изпълнителен лист срещу длъжниците си по бърза процедура.
Предвижда се и възможност за въвеждане на разсрочено плащане, както и забрана енергийните монополи и комуналните дружества да начисляват сметки на база прогнозни данни за потреблението. Допълнително правителството предвижда и предоговаряне на договорите с енергодружества и концесионерите на комунални услуги.


                       image
  Заменихме оная сърдита намръщена физиономия на предния министър председател с тази усмихната, която ни вдъхва надежда за добри времена за всички тук в България. Да върнем децата си! Ще стане! Оптимизма е най важното за личното ни зраве   и за възхода на България.

 

Програмата "Орешарски" предвижда и изработването на закон за личния фалит и абсолютна давност за погасяване на задължения. Фирмите, които обслужват голям брой потребители, както и естествените монополи и големите изпълнители на обществени поръчки пък ще бъдат приравнени с публичните дружества чрез законодателни промени. Така те ще трябва да са много по-отворени към обществото в предоставянето на информация за своето управление и икономически модел. В социалните мерки е включено и намаляване на потребителската такса при посещение на лекар за пенсионерите на 1 лв.

Кабинетът е изработил и екшън план, в който е разписал по дати сроковете за изпълнение на всяка от мерките и какви са очакваните ефекти. Срещу повечето от социалните мерки в пакета е отбелязано, че са насочени към изпълнение на исканията на протестите през февруари, които доведоха до падането на правителството на ГЕРБ.

Към юнските протестиращи обаче са предвидени програмни намерения за повече прозрачност в управлението особено при конкурсите за възлагане на обществени поръчки.

Над 150 мерки са предвидени в разчетената до 2017 г. управленска програма на Пламен Орешарски.
Сред тях са и насърчаване на българските производители с приемане на специална стратегия "Произведено в България". На търговските вериги пък ще бъдат наложени антимонополни регулации, за да дават по-добри условия на българските производители.

Ревизия на управлението на Бойко Борисов предвижда програмата на правителството на Пламен Орешарски. Записано е, че при установени нередности ще се търси отговорност на виновните и те да бъдат санкционирани за допуснатите нарушения. Санкции заплашват и министрите на Орешарски, ако със свое действие или бездействие са възпрепятствали бизнеса или гражданите. Ще бъде въведена и законова възможност за наказание на чиновници, които не са си свършили работата и така са ощетили бизнеса.

План на правителството:  
- до 6 месеца да бъдат закрити всичките незаети 2500 щата в администрацията.
- проверка на всички конкурси за обществени поръчки и ревизия на фирмите, които са ги спечелили. Задачата вече е спусната и по отделните министерства.
- 2% от фирмите, регистрирани в България, са печелили 98% от обществените поръчки- няма как  да не са били нагласявани.

Паралелно с проверката на досегашните конкурси ще се движат и промени в закона, които трябва да направят обществените поръчки достъпни и за по-малките компании.
ТЕЗИ ЗАДАЧИ ЩЕ НОРМАЛИЗИРАТ ИКОНОМИКАТА НА ДЪРЖАВАТА И НЯМА КАК ДА СЕ ПРЕНЕБРЕГНАТ, ДА СЕ ИЗОСТАВЯТ ДА СЕ ДАДЕ ОСТАВКА, ИСКАНА  С УЛТИМАТУМ , БЕЗ НИКАКВА МИСЪЛ ЗА НУЖДИТЕ НА 90% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО...
image



Та моето мнение по въпроса беше това:
18. 21:47
nikikm - Както се казва:
"Прекалено е хубаво,за да е вярно!"
Сега пък аз да ти кажа,почти нищо от това няма да бъде направено,или ако се направи, по индиректен начин ще бъде обезмислено!Всъщност това са дреболии, да не изпадаме в телешки възторг. 13-та пенсия няма да има,впрочем както винаги! Но:
Не чувам за геноцида!
Не чувам за демографския проблем на изчезващият български етнос!
Не чувам за кардинално прекъсване на връзката –ВЛАСТ-ПАРИ!
Не чувам за равенство пред закона на българските граждани и малцинствата!
Не чувам одържавяване на всичко имащо отношение към нац.сигурност!
Не чувам нищо за Дънди Прешъс,нито за митниците!
Не чувам за възстановяване на суверенитета!
Не чувам за възстановяване на духовното пространство!
За базите!
За отровните храни и лекарства,вода и небе!
За неутралитетт във външната политика!
За разследване на новобогаташите,за връщане на златото!
За преглед на всички закони от 23 г.насам,които са антибългарски!
За прекратяване на отношенията със нато,СБ и МВФ!
Образованието!
Културата!
Здравеопазването!
Армията!
/Става въпрос за истински полезни начинания,не думи и клишета./

Е,не мога да изредя всичко и всяка простотия направена в ущърб на народа и държавата в последния четвърт век!Много е!Трябва спешно Закон за национално предателство!И това не може да бъде свършено от други освен от патриоти и националисти!Не такива като воленчо,който си е националист със задачка! Други не бива да се допускат до властта!
Ами това е,лично аз не съм оптимист и не вярвам на тия които загробиха България,впиха се ,като кърлежи в тялото и, и не искат да спрат да смучат! Нагли и арогантни! Чудя се че все още има хора да им вярват!






Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19811387
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930