Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2013 22:26 - НОВООТКРИТИ ДАННИ СОЧАТ ВЕРОЯТЕН ПАЛЕОБАЛКАНСКИ (БЪЛГАРСКИ) ПРОИЗХОД НА ЛЕГЕНДАТА ЗА АДАМ И ЕВА И НА ЕВРЕЙСКИЯ ПАТРИАРХ АВРААМ Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 3594 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
НЕЕВРЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА ЕВРЕЙСКИЯ ПАТРИАРХ АВРААМ ??!!

  Добре известният от "Стария завет" еврейски патриарх и пръв пророк Авраам е живял,както днес се смята,ок. XXI или XVI в.пр.Хр.,но не може да се нарече "пръв евреин",понеже по негово време в нито една древна хроника не са споменати евреите. Ако се позовем на еврейската праистория,писана лично от еврейския историк Йосиф Флавий (I в.сл.Хр.),евреите произлизат от "племето" Хиксоси,първи данни за които намираме в египетски документи от XVII-XVI в.пр.Хр. и в такъв смисъл втората дата за живота и "делото" на Авраам е по-коректна от първата. За това,че Хиксосите са роднини или предци на евреите говорят техните имена- Яков,Ианнас (Йонас),Ассис (Исус,Азис) и пр.,както и съдбата им- след краха на тяхното царство много хиксоси биват поробени от египтяните,с което се слага началото на онова робство,от което Мойсей освобождава евреите. Това роднинство се потвърждава от сведенията на гръко-египетския историк Манетон,който пише,че Хиксосите (известни още под имената Хека-Касут т.е. Касит,Хикаи-Хасут и Хека-Шасу) са "финикийци" и "азиатци". С това той е искал да покаже,че те са роднини на племената Пуни (Хуни) и Ази (Аси,Узи,Мизи),попаднали в Близкия изток не като коренно население разбира се,а като завоеватели и колонизатори. И наистина- имената на някои техни фараони (Апер-Анати,Апахнан и пр.) произлизат от името на Угаритската (Бугаритската) богиня-майка Анат (Нанат= Нана,Нона,Мама),
наричана още Инана (Юнона). Хиксосите предпочитали до попадането си в Египет да пишат на клинопис,а част от пра-евреите са смятани за близки до група племена от североизточна Месопотамия,наричащи себе си Хабиру (Куберу- бел.моя,т.е.- потомци на бога Кубер) и смятани за роднини на Хуритите (Кюрдите).

  Сегашната ни цел обаче не е да изясняваме етногенезата на древните евреи,макар че и с нея би могло да се заемем в някоя от следващите статии,а да установим истинския произход на езическите имена,носени от Адам,Ева и Авраам. Наблюденията сочат,че в обществата от Бронзовата ера е било изключено митологията да няма връзка с религията и че буквално всички митологични фигури от онова време носят имена на езически богове- точно както нашите езически князе. Това,че древните евреи не са били монотеисти отдавна не е тайна- те са вярвали в богове като Мамон (Амон),Бел (Бял,Белия- епитет на Слънчевия бог),Адонай (О`Данай,Адонис~Даонис,Дионис) и пр. Така че вероятността посочените горе имена да са персонажи от Тракийската (Българската) езическа митология е почти 100 процентова- още повече,че те нямат безспорна етимология в езика иврит (еврич,евреич). Днешните учени трескаво издирват техните "преводи" и съответствия в този език но се оказва,че там няма надеждно обяснение на посочените имена и затова те биват обяснявани приблизително,по смисъл,по бегло подобие или като нарицателни без да може да се открие ключът,който разяснява буквалното им значение във всички техни аспекти. Ето как учените-евреисти обясняваха тези имена досега:

1. Адам- повърхностни подобия в езика иврит дават някакво основание на учените да твърдят или по-скоро да предполагат,че може да означава "земя","пръст","глина","кръв","червен" и пр. Тези обяснения обаче са твърде условни и неубедителни,понеже в Библията името е споменато като съществително,а граматичната му форма налага на част от учените да считат,че то е глагол в мъжки род! Сиреч: объркването по въпроса е пълно!
2. Ева- "живот" според тълкуванието в иврит.
3. Авраам (в началото носил името Аврам)- досегашните специалисти му придават значения в иврит като "Велик баща","Възвишен отец" или "Баща на множество" без да уточняват,че всъщност се касае не за буквален,а за приблизителен нарицателен "превод" по смисъл,какъвто правят и турците,наричайки Агамемнон "Ага Мемнун" и "Ага Мюмюн".

  Цялото това объркване,какафония и схоластичен "научен" безпорядък налагат намесата на "Анализа",за да се сложи най-после някакъв ред и да се изясни истинското значение на въпросните три имена. И както може да се очаква,неговите тълкувания откриват точните съответствия и буквалното им значение в древния Тракийски (Архаичния Български) език,които са следните:

1. Адам= Адин (Един,Той Единствения),което е епитет на Бога-Баща Юпитер,пастира на боговете. В "германската" (скандинавската) митология той е известен като Один (върховният бог,асоцииран с Юпитер и наричан още Тундор т.е. Тандър [гръм] и Тудор),а в Българската- като Огин (Бог на огъня) и Богин (Онзи,който ни е пратен от Бога). И наистина- древните огньове до момента,в който е открита технологията за 
добиването на огъня,са разпалвани единствено и само от мълниите,които се раждат на небето (при Твореца) и свършват ("загиват") на земята,а това е именно описаната в "Стария завет" съдба на самия Адам! Така че съвпадението между него и богът на огъня у древните Българи е пълно! От името на този бог произлизат множество наши и чужди имена като Бодин,Божин,Божан,Огнян (Огньен,Огнен),Вотан (Воден- бог на дъжда,бурите и плодородието),Фидан,Вадим,Виден (виж фам. Виденови),Китан,Китен,Седан,Зидан,Витан,Метин,Атон и пр.

2. Ева= Жева (Жива),т.е.- това е името на Богинята на живота,която при едни племена е била считана за мъжки бог,а при други- за женски,но това се обяснява от легендата за Ганимед (Катамит),който понякога е изпълнявал длъжността "жена" на Юпитер. Другите й имена съответно са Шива,Дива (виж Самодива~Саможива),Сива,Йова,Дева и пр.- сиреч: Йовината (Юпитеровата) невеста. От там идва несъмнено и думата Жина (Жена),т.е.- родена от Ева (Дева),Дарителка на живот. В езическата митология това е Богинята-майка,жената на Бога-баща,докато при евреите е нейният човешки аналог в плът и кръв,дъщерята на Богинята-майка,сиреч: Жената-майка или онази,която ражда деца! Което значи,че в този случай евреите са запазили названието във форма,която е най-близка до неговия първообраз. 

3. Авраам (Абрахам,Ибрахим,Аврам,Ибрям и пр.)= О`Брахам (О`Брахъм,О`Брахма) или направо Брахма (без "протезата")! Каква изненада! Досега с пълно право сме считали,че пълногласното произношение на всяко едно име или дума е най-близко до истината,и в случая това се оказва точно така! Но кой е Брахма? Това е един от върховните богове в индоарийската митология- Брама или Рама,наричан още Хрома (Хромий= Хромият),Бромий,Крума (Крумъ) и Гръма (Гръмъ),сиреч- Бога на гърма или Бога Дионис! Другото еврейско име на същия бог- Адонай (Адонис,Даонис= Дионис и О`Данай) също предполага да му е сложена "протеза",но както виждаме то е образувано чрез вътресричкови рокади и само имитира наличието на "протеза". Знаем от "гръцката" митология,че Тракийският цар Дионис,чиито дела го превръщат в бог,е завоювал Индия (а вероятно и Китай,Монголия,Тибет,Сибир,Персия и пр.),наложил на местните диви племена нови порядки,цивилизация,държава и нов пантеон,начело на който поставил себе си под имената Брахма,Брама и Рама,след което се оттеглил до края на живота си в Бактрия сиреч в Балхара (Балгара)! С други думи: Абрахам (Ибрахим,О`Брахъм,О`Брахма) е не кой да е,а Тракийския цар Дионис,който преди да стигне Индия се е подвизавал в земите на Месопотамия и Персия! За родно място на еврейския Авраам се сочи шумерският град Ур,чието име на Български означава Ер (Бер,Вар) и Бел (Бял)- виж аналозите Берово,Варна,Белово,Белица и пр.,сиреч: той или е в прекия и в преносния смисъл самия Дионис,или е негов пряк последовател и наследник,като първото е много по-вероятно от второто,понеже Дионис е отъждествяван не само с бога на Гърма,но и с бога на войната Марс,наричан в древна Персия Бахрам или Бехрам! Съответно на това,името Аврам (Абрам,Ибрям и пр.) означава Ахрам (Бахрам) и Брахма (с рокади на звуците). Така че пра-евреите явно са имали допир до бога Дионис в град Ур (Бер) по време на неговото придвижване на изток към Индия,и разбира се са го признавали за свой цар,а по-късно и за свой прародител! И за да не стават недоразумения с неговото "гръцко" име,ще дам неговото тълкувание по-долу за да се разбере,че и то е Тракийско (Българско),а не гръцко. Понеже:

3А. Дионис (Дивонисус,Дивонис)= Диво-нис (Диво-маш,Дево-мъж),т.е.- Бога-мъж (Мъжът на Богинята-майка,отъждествяван с бога-гръмовержец Юпитер,сиреч с Бога на гърма. В потвърждение на това тълкувание се явява любимото на Тракийските Дионисови жреци име Вологес (Воломаш,Велемъж,Великия мъж),което е друг епитет на бога-цар Дионис (Богът-баща,гръмовержеца Юпитер). Затова той е отъждествяван и с бога Хермес (Меркурий),за когото Херодот твърди,че всички Тракийски царе изкарвали произхода си от него! Че това наистина е така разбираме когато видим,че "германският" бог Один (Юпитер) е отъждествяван с Хермес,а върховния бог на Келтите според Юлий Цезар е бил Меркурий (Меркарий- Богът който се мери (прицелва) с лъка и стрелите си и замерва хората със стрелите (с мълниите) си. Съответно на това името Хермес (Гермес) означава Гермеж (Гърмеж),а това,че Хермес е бил наистина много популярен Български а не гръцки или някакъв друг бог си личи от имена като Герман (имали сме патриарх Герман и много популярен светец св. Герман!),Джерман,Карман (Калман,Караман,Калиман,Коломан и пр.),Кермен,Гърмен,Перхун (Перун,Перкун) и пр. Затова популярен гръкомакедонски творец и божествен персонаж от Египет,живял по времето на Птолемеите,носи Българското име Хермес (Гермес) Трисмегист (Гърмеж Трижмогъщ,сиреч- Тройна гръмотевица,Трикратен гръм в рамките на една и съща мълния).

  А езическият Господ-Бог: онзи който изгонва Адам и Ева от Рая (Раза,Ръза т.е. Хръза или Слънчевите селения) е Богът-Творец и Богът на Небето,отъждествяван често с Юпитер. Затова свещен цвят на планетата (на бога) Юпитер е синият цвят (цветът на небето и морето,т.е. на водите донесени от бурите),а зад изгонването на Адам от Рая се крие прадревната вяра в онзи бог,който праща мълниите (небесните огньове) на земята.

  След всички тези уточнения и разяснения окончателно става ясно,че персонажите от еврейската митология са несъмнени наследници на богове и персонажи от древно-Българската (Барбарската,Баргарската) митология,макар и представени в леко изопачен вид,което е било закономерно при намесата на индоевропеизирания семитски език при техните произношения. Така изведнъж става ясно,че Сара (жената на Авраам) е всъщност гръцката Хера (жената на Юпитер),но също и Българската Вера (Богинята на верността и на семейното огнище),носила още много алтернативни имена като Кера,Гера,Гюра,Кара,Кира,Зара (Зора),Мара,Мира (Михра- жената на бога Михр т.е. на Юпитер),Буря (богиня или бог на ураганите и разрушението),Дора,Дара,Тара,Тера (виж и името на вулкана Тира,чието име се родее с името на "германския" бог на гърма Тор [Таран] и с името на богинята на разрушението,в което вулканът разбира се е твърде голям "специалист"),и т.н.

  Бащата на Авраам,носещ името Тара всъщност е Българският Тиро (виж нашата фам. Тирови),наричан понякога Киро и известен на скандинавците под имената Тор и Тир. Имената на братята му също имат древно-Български съответствия:

а) Нахор= Нагол (с прех. Х-Г,Р-Л),Нягол (Нягул,Небул,Небар [Небесен] и пр.),което произлиза от името на Бога на небето.
б) Аран (Харан)= Арон,Харон,Хирон,Каран,Керим,Карим,Горан,Борян (Бурян,Бурьен= Бурен),Буран (виж името на с. Бураново,което може да се тълкува и като Сборяново,но всъщност е във връзка с имена като Баланово,Беляново,Пириново и др.),Берон,Уран и пр.

  Доводите и доказателствата по тази тема могат при нужда да се увеличат многократно,но ще се въздържим да направим това,за да не излизаме много от рамките на научно-популярното и да не навлизаме в областта на сухия чисто научен материал,понеже това засега не е необходимо. От приведените примери става ясно едно: че братята евреи,колкото и да им се иска да са древни,не са по-древни от нашия народ. Тяхната възраст може да се изтегли по научни данни най-много до 1200-1300 г. пр.Хр. а по митологични- до 1700-2000 год. пр.Хр.,докато строго научните данни за възрастта на нашия народ в момента достигат цифрата от 5-6000 г.пр.Хр.,да не говорим за митологичните! Която възраст може да нарастне още в течение на проучванията,макар че лично аз се съмнявам в това.

  Поводите ни да бъдем горди с това че сме Българи са хиляди,и ние не бива да пренебрегваме нито един. Нашето бъдеще зависи от нашето самочувствие,което може да се изкове единствено в училище,чрез строго провеждано и контролирано от властите просвещение и патриотично възпитание,без което народът ни е обречен. Но Българинът не се е предал на неволите с хиляди години,няма да се предаде и сега! Затова трябва всички ние да работим за всеобщото просвещение на народа ни,да го запознаваме с аспектите и подробностите от неговото славно минало и да повдигаме духа му,за да достигнем отново онези висини,до които са се добрали нашите деди: Царете-Богове,почитани и уважавани дори и днес по целия свят!




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. shtaparov - Благодаря за признанието- здраве и ...
28.07.2013 22:41
Благодаря за признанието- здраве и късмет!!! Но от време на време ще ми се наложи да направя някоя и друга корекция в текста.
цитирай
2. nikikm - Няма лошо,
29.07.2013 21:32
ще се опитам да следя и корекциите!Поздрав!
цитирай
3. demograph - Поздрав Щапаре! Кефиш ме.
29.07.2013 23:19
Поздрав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703219
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031