Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2013 18:54 - ОХ, ТАЯ ГРАДСКА СРЕДНА КЛАСА…http://valentinfortunov.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 900 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  imageНапоследък хранениците на Сорос и въобще петата колона на Запада у нас трябваше бързо да вземе мерки за да опази една тайна, която за никого не е тайна. Тайната на протестите. Тайната на петоколонната трансформация от едно агрегатно състояние в друго. Накратко казано, да се легитимира соцологично оная шепа хора, които броят дните това лято, като пред свършека на света. Да, с пълно право ги наричам „шепа хора”, защото 2 хиляди или 20 хиляди спрямо 3-те милиона избиратели в България са действително шепа. Никак не съм убеден, че всички те напълно осъзнават в какъв мизансцен са поставени, нещо повече, убеден съм че мнозинството от тях най-искрено всяка вечер скандират срещу червените чорбаджии от новата тройна коалиция без  хабер да имат кой ги подкокоросва да подпират площадите.

Но да се върнем на поредната голяма машинация. След като здравомислещото мнозинство започна да гледа с подозрение на тази многодневна оставкена агитка и не трябваше да минат и часове за да се види „Отворено общество” и събратята му зад нежната воняща на арабска пролет буфонада, почетните петоколонници взеха мерки. Титани на прозападния слугинаж в България като Иван Кръстев, Евгени Дайнов и прочее се захванаха и не без чужда помощ (достопочтено се включи Дойче Веле и т.н.) сътвориха нова градска легенда. По съвпъдък тя се вика „градската средна класа”. Поръчаха й социология – ех като всичката социология в България, на цифрите им се сложи по една нула отзад за по-авторитетно.

И така един ден осъмнахме с неологизма „градска средна класа”, описвана като „тази прослойка се състои от образовани млади хора, с добре платени професии, които просперират заради лични качества и жизнени стратегии.”

Боже, да ме простиш, че споменавам името ти, но живеейки в сатанаилов свят и слушайки подобно словоблудство, почвам да губя здравия си смисъл.

Е, да ни е честита новата класа! Аз очевидно не й приндлежа, нито телом, нито духом – ЕГН-то ми не важи, нямам добре платена професия, личните ми качества – старомодни – женен съм(поне да съжителствах), жизнените ми стратегии – хич ги няма(три деца челяд имам, като циганите…), а каквито и образования и моженета да извадя, все ме сръчкват – ти „Бизнес администрация”, завършил ли си? Или поне нещо „АйТи” в краен случай, а?

А сега, съвсем сериозно за финал. Няма такава класа, защото класата има общ икономически произход. А туй чудо е аморфен идеологически монстер, съставен главно от средното и висше чиновничество, окопало се около двора в престолнината, средния и висш мениджмънт най-вече в банки и софийски клонове на транснационални корпорации, и тук-таме някой и друг оцелял от умрелия среден български бизнес. Е, да не пропуснем сплотените колективи на НПО-та, фондации и асоциации, под бълхливото крило на Сорос и приятели и разбира се вечната тъмносиня бохема.

Толкова за градската средна класа.

За селската средна класа – друг път.





Гласувай:
3


Вълнообразно


1. staler - фъртунов какво го усуква--свид...
03.08.2013 19:03
фъртунов какво го усуква--свидетели сме на наи банална поредна постановка--нежна цветна революциика,като този път дори масовката--честни протестиращи граждани,е платена.
цитирай
2. nikikm - Не го усуква,
03.08.2013 20:20
той точно това показва!Иначе това си е нагласена работа на соросиадите,но има и много истински заблудени!Явно става дума за много пари или за някакъв етап необходим за кукловодите,за който настоящият екип не е подходящ.Няма да е за хубаво!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696188
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031