Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2013 18:46 - "Вечният преброител" проф. Михаил Константинов е в проформа пенсионен аут Автор: fascindoo
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове:
0



Смяна в ръководството на държавната компания-преброител "Информационно обслужване" направиха управляващите БСП и ДПС, съобщи bTV на 2 август 2013.

Прави впечатление отстраняването на бившия директор на "Информационно обслужване" проф. Константинов, който подаде оставка от поста през март след изказването, че

"ако алтернативата за управление на България е нова Тройна коалиция, той би направил всичко възможно това да не стане".

По-късно служебният премиер Марин Райков не го освободи от поста - напротив, назначи го за председател на създадения тогава Изборен борд.

Съставът на Съвета на директорите е променен на 22 юли след общо събрание на акционерите и по искане на принципала на дружеството - Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, сочи справка в Търговския регистър.

Освободени са четирима членове на Съвета на директорите - проф. Михаил Константинов, Ивайло Филипов, Валери Борисов и Ваня Големанска, а на техните позиции са назначени Георги Тодоров, Александър Петров, Гюнай Мехмедов и Николай Недялков.

Причината е породена от множеството опасения за фалшифициране на резултатите от предсрочните избори на 12 май.

Държавната фирма обикновено печели конкурсите за компютърна обработка на изборните резултати. За вота на 12 май тя беше единствената, подала оферта за поръчката - на стойност 1,7 млн. лв.

Макар че разкритикува изказването на Константинов за вота на 12 май, служебният премиер Марин Райков не го освободи от поста - напротив, назначи го за председател на създадения тогава Изборен борд.

Думите му предизвикаха гнева на лидера на БСП Сергей Станишев, който заподозря, че се готви манипулация на какво ли не: 

"Абсурдно е човек, който е заявил ясна политическа позиция, да ръководи преброяването на изборите",

заяви тогава Станишев.

 Дали премиерът Марин Райков е видял всичко това, което са видели и неговите, на Станишев, "очи"? Отговорът едва ли някога ще бъде даден пред ушите на обществото. 


Иначе:

"Информационно обслужване" си е "държавна" компания-преброител проформа само.
Съдете сами:

От гледна точка на българския данъкоплатец доста по-интересна дори от личността на Меликов (нежна дружка на Станишев) е дейността на "Информационно обслужване". Мнозина свързват най-голямата ИТ компания в България с преброяването по време на изборите. А около апетитите на всички управляващи към държавната фирма традиционно витаят подозрения за нездрав интерес към изборния процес. По-скоро обаче става дума за добре функционираща хранилка която се предава като зестра от правителство на правителство. Негласен консенсус обединява партиите в това, че право да бъдат "обслужени" в "Информационно обслужване" имат функционери от всички цветове, временно поставени на резервната скамейка политически играчи, бивши хора от службите и техните приятели. Държавното дружество е в състояние да им осигури един сигурен доход от 1000-1500 лв. месечно, с който да посрещнат най-належащите си нужди.

От началото на 2008 г. изпълнителен директор на софтуерната компания е Иво Николов, връстник на шефа на управителния съвет Азер Меликов. Иво е син на Красимир Николов - бивш началник на кабинета на експремиера Жан Виденов. Протекциите на Меликов за назначаването на Николов са една твърде зле пазена ведомствена тайна сред работещите в "Информационно обслужване". Преди това Иво Николов е бил финансов директор на "Български пощи", а идването на БСП на власт го заварва на позиция дилър в банка.

Надзорният съвет на "Информационно обслужване" ЕАД е съставен от трима зам.-министри на финансите: Димитър Ивановски (НДСВ), Ангел Кънчев (ДПС) и Кирил Желев (БСП). В Управителния съвет делата на фирмата движат журналистката Зорница Арсениева - служител в кабинета на министър Пламен Орешарски, Добрин Пинджуров - шеф на дирекция "Бюджет" в МФ, бившият директор на "Топлофикация"-София Наско Михов. Общото между всички тях е, че нямат нищо общо с ИТ бранша (ако изключим това, че братът на Азер Меликов - Иван, има собствена софтуерна компания).

Въпреки раздутата си администрация държавната фирма е все още стабилна главно благодарение на обстоятелството, че има сигурен и дългогодишен договор за поддръжка на информационните системи на финансовото министерство. Този договор формира около 40% от приходите й. Кое обаче прави компанията толкова атрактивна за политическите антуражи? На първо място "Информационно обслужване" е уникална с отлично развитата си клонова мрежа във всички областни градове и свързаната с това недвижима собственост. Все още компанията не е извадена от забранителния списък за приватизация, но домогванията към това никога не са преставали.

Още по-интересна е обаче една друга особеност на дружеството: много често то не попада под разпоредбите на Закона за обществените поръчки, тъй като не е монополист в бранша. Иначе казано - "Информационно обслужване" не е длъжно да обявява конкурси, когато реши да си наеме подизпълнители или да възложи някакви поръчки.

Да се сдобиеш с консултантски договор в държавната компания не е никак трудно, ако имаш подходящи познати. Анализи на дружеството сочат, че около 40% от разходите отиват за външни услуги и материали. В останалите компании от софтуерния бранш този показател е много по-нисък. В същото време ръстът на приходите изостава 7-8 пъти в сравнение с конкурентите.

Сред доставчиците на консултантски услуги на "Информационно обслужване" за първото полугодие на 2008 г. личат имената на бившия зам.-министър на финансите Атанас Кацарчев (НДСВ), шефа на висшето училище по библиотекознание Стоян Денчев, члена на ВС на БСП Цвятко Цветков (вече покойник), членовете на ЦИК Александър Александров (БСП) и Михаил Константинов (ДСБ), свързаната с жълти депутатки Соня Панайотова и др.

Две щатни служителки по връзки с обществеността явно не са достатъчни, което е принудило компанията да сключи допълнителни договори за PR услуги с още едно физическо и 4 юридически лица: "Пиър то пиър" ООД, "Д и Д" - Агенция за проучване и връзки с обществеността АД, "ИД Студио" ООД и "Кота 97" ООД. Друга компания - "2 АМ" ЕООД, пък е получила 15 000 лв. за изработка на клип, рекламиращ дейност на "Информационно обслужване". Запознати твърдят, че продуктът така и не видял ефир заради спорните си художествени качества. Синът на последния шеф на УБО ген. Сава Джендов - Димитър, пък е доставял софтуер посредством компанията си "Глобал Консултинг" ЕООД.

От всички консултанти и доставчици най-интересна е появата в "Информационно обслужване" на бившия главен секретар на МВР ген. Илия Илиев. Въпреки че изпадна в немилост и бе освободен в края на 2007 г., още от първите дни на новата 2008 г. Илиев е започнал да работи по 6-месечен граждански договор за държавната ИТ компания. Тя го е натоварила със задачата да я консултира по въпросите на сигурността на клоновата мрежа. Така, докато навестява телевизиите със скандални изявления, Илиев намира време да обиколи и клоновете на "Информационно обслужване" в страната. Придвижва се от град на град с луксозен "Мерцедес", а злите езици твърдят, че е връчил в дружеството дори и фактури за горивото. Усилията му довеждат до извода, че офисите на компанията в страната не са добре защитени. Повечето от тях били сключили договори за малки суми с местни фирми за СОТ услуги. След консултацията на ген. Илиев "Информационно обслужване" окрупнява дейността по охраната и съответно бюджета за нея: "БОДУ СОД" поема централизирано охраната в Южна България, а "Мега Секюрити Груп" в Северна. Договорите не са публични, но по косвени оценки може да се предположи, че става дума за поне шестцифрена сума в годишно изражение.(собст. информация) 

А и през 2011-та, пак му беше редът на гнома  "ЦИК и вечните избори"  -  Михаил Константинов - някакъв измислен "преброител" след 1989 г.
Във в-к "Шоу" (бр.11, 21 Март 2011
, год. ХІІІ, стр. 27) в интервю, Михаил Константинов, "предсказва":

"Мога със сигурност да прогнозирам само, че ако сега Бойко Борисов се яви на президентски избори, той ще ги спечели."

Каква гениална математическо-политическа екстраполация!

Те затова му дадоха и професорско звание...

image Гномът в ролята на "оракул"
 

Каква гениална математическо-политическа екстраполация на нещо, което външните фактори (Световното Юдео-Масонско Задкулисие и ЦРУ) са решили отдавна и осъществяват това от 2001 г. насам.
За да може една тиква да стане Президент на България през 2015 г.!
 А Гномът - сега в ролята на "оракул"!
Смешно и жалко за България...

imageШефът на ЦРУ Леон Панета му казва в прав текст: "Ти си човека, който ни трябва!", при посещението си в министерския съвет на 28 май 2010 г. Пред портрета на Дякона! 

Гномът-математик ("ЦИК и вечният Преброител") - М. Константинов беше и в ролята на оракул на мъртви гласове.

 
image Гномът в ролята на "оракул" и на мъртви гласове: « близките на Мъртвите да се обадят (може и постоянно живеещите в Чужбина)»...

"Eдин милион са мъртвите души в избирателните списъци",

заяви по Нова тв - и на 3 юни 2011.

"Тази разлика с действителните гласове може да се окаже фатална на президентските избори, и то на първия тур",

уточни той.

"Работа на близките на мъртвите е да се обадят на местните власти, за да установят "актуално състояние" - нещо, което те обаче не правят. Оттам идва и недоразумението, което се съдържа в Конституцията. В нея е записано, че за президент се избира този, който е получил повече от половината гласове, като гласувалите да са повече от половината население. Не може да се изчисли половината от нещо, което не знаем колко е.",

заяви проф. Константинов. 

И накрая заключава:

"На сегашните избори фантомите са повече, отколкото преди 20 години."

Сега пък ги преизчисли. ( Върви сега та оценявай един математически гении!)
Даже направи нагледно сметка, че ако на първия тур един от кандидатите е спечелил голяма част от гласовете на гласувалите 3 милиона души например, а на втория тур гласуват 2 милиона и по-малко, другият кандидат ще спечели с по-малко гласове, отколкото първият е спечелил на първия тур. Затова проф. Константинов призова депутатите спешно да променят Конституцията.

Но... Всеизвистно е, че гномът  "ЦИК и вечните избори"  -  Михаил Константинов - е с професорско звание и има това право...

Да, ама и през 2011-та, и 2013-та депутатите си траят не искаха и не искат (той много добре го знае), не искат и сега да чуят за него и препоръките му...даже вече, официално от 5 август, ваканцуват.

Все пак,
Такова "математическо" чудо нема по Света!

Но го махнаха...(за сега,
за да дайде на бял кон за Избори 2015!)


/За Плевен Онлайн Портал:

д-р инж. Никола Тодоров, доцент





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19858125
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930