Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2013 20:11 - Стига с тия лоши новини http://www.reduta.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 625 Коментари: 0 Гласове:
0



Веселина Седларска image “Поне през август, госпожо, напишете за хубавите неща. Толкова ли нищо хубаво не се случва, че все критикувате. Какви хора сте вие журналистите, само лошите неща ви влекат. Ами че огледайте се, ослушайте се, нищо няма да ви стане, ако един път похвалите нещо” – такова читателско писмо получих. Огледах се, ослушах се, бре, то наистина имало и хубави новини.
Националният център по метрология и контрол на количеството разработил система за броене на митингуващи и празнуващи с гарантирана минимална стохастична грешка. Крайно нужен за сезона продукт. И очертаващо се още по-нужен за есента. Системата е уникална, защото не е изградена върху прилаганото досега математическо действие умножение, а върху противоположното му – деление. Остарялата система предполагаше да се преброят сто глави, след което територията, на която те са разположени, се нанесе мислено върху цялото пространство с протестиращи/празнуващи граждани. Новаторската система гарантира екзактност, защото тя препоръчва да се преброят краката на присъстващите, след което да се разделят на две, за да се установи броя на главите. „Хубав край, хубави хора” (култова реплика от филма „Преброяване на дивите зайци”) заслужават хубава система за преброяване.
С това ще се сложи край на произволната математика и геометрия, която организаторите сега прилагат. Вярно, че архитект изнамери формула за броене на статични и мобилни групи на площад, но събирането на Бузлуджа очерта потребност от подобна формула и за планински терен. БСП твърди, че върхът е събрал 50 000 привърженици на червената идея, има-няма 1000 автобуса хора. В интернет беше публикувана снимка от хеликоптер, за да се прецени възможно ли е да са били 50 000. Но дори снимката не е тъй коректна, както новата система за преброяване, преди прилагане прочетете листовката. Защото фотото не отчита празнуващите в гънките на планинския релеф, както и онези отделни почитатели на социалистическата идея, настанени в горещия ден в хралупи и други горски сенки и прохлади.
Сега усилията на националния център по метрология и контрол на количество са насочени към разработване на система за преброяване на участниците в подписки. Както знаете и там е хаос и произвол. Всеки десети мисли, че се е подписал против лихвения произвол на банките или за опазването на белоглавия лешояд, а се оказва , че се е подписал в подкрепа на правителството, както и два пъти за оставката му. След като центърът по метрология и контрол на количеството се справи и с този проблем, ще разработи формула, по която ще се изчислява кога количеството преминава в качество. Това ще направи излишни всички политически прогнози, социолози и астролози. Справка: НЦИОМ вече беше обявен за излишен. Можете да се доверите на продуктите на националния център по метрология така, както вярвате в метъра. След въвеждането на новата система едната половина на народа ще престане да се кара с другата половина на народа за бройката в протести, контрапротести, реконтрапротести и съответните им празненства и ще може да се отдаде на по-маловажни кавги. Само не забравяйте когато участвате в преброяване на диви зайци, след като преброите краката, да делите не на две, а на четири.  
Друга добра новина е, че правителството е открило изключителна икономическа ниша, която трайно ще реши проблемите с безработицата. Както всички големи открития и това е станало случайно. Тъй като не искал да бъде груб реалист и да говори за свободно разхождащи се, нападащи, убиващи и самоубиващи се българи, някой си депутат предложил да се увеличат институциите за психично здраве. Така се казва за приличие, не лудница, а Дом за психично здраве, Център за психично здраве… Но тъй като този депутат бил от Русе, или може би от Варна, а най-вероятно от Ямбол, което ни отвежда и към Сливен, той произнесъл думата толкова меко, колкото си знаел. От което пък друг депутат от район с различен диалектен дефект, май от Перник, погрешно разбрал, че трябва да се направят повече институции за психично здрави. И започнал да развива идеята: ами да, психично здравите у нас стават все по-малко, време е да се погрижим за тях, около това може да се създаде цял един нов бранш. Просто започваме да създаваме разни неща и места, в които всичко е нормално. Уважаеми колеги, това е съвсем нов подход, цяла една нова индустрия, провикнал се депутатът от Перник и всички от Русе, Варна, Сливен и Ямбол се направили, че точно това са искали да кажат. Та сега чакам да построят хотел за психично здрави до плаж за психично здрави, за да отида на море. Предполага се, че някой вече е замислил и паралелна магистрала до морето за психично здрави, на която ще има бензиностанции, тоалетни и никой няма да поставя рекорд за най-бързо прелитане на разстоянието от София до Бургас.
Ама то наистина валят добри новини, стига да се огледа човек. Цифровизацията се отлагала, почти е сигурно. Защото не са купени декодерите за социално слабите. Лошата част на новината е, че вероятно България ще бъде глобена за неспазване на срока. Но пък добрата част е толкова добра, че я компенсира –  ще се наслаждаваме на рекламата за цифровизацията, още няколко месеца, кой ти ги дава.
Радост и за децата, закриват  11 училища и умуват за още 34, а почнат ли да умуват, то е ясно, че ще направят нещо много хубаво и полезно. И правилно, за какво са й училища на държава, в която на половината въпроси може да се отговори с „Ко? Не!”, а на другата половина с „Когааа?!” И за какво им е на децата да могат да четат при тези телевизии? Все някога ще купи държавата декодери и ще могат децата да научават новините за Николета и Валери. Боже, появила се била и Червена Златка! Ама какво повече наистина искаме?!



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19841866
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930