Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2013 19:12 - ЦРУ и МОСАД командироваха Николай Младенов в Ирак Автор : Велизар Енчев в.Десант
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 627 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Сега е времето на Николай Младенов... Как герберският външен министър стана специален представител на генералния секретар на ООН   Когато кандидат-еврокомисарят Румяна Желева се издъни в Европарламента и напусна Външното министерство, малцина предполагаха, че военният министър Николай Младенов ще остави тлъстите армейски поръчки и ще прескочи в белокаменната сграда на МВнР, където аферите са кокошкарски.

Идеализъм или прагматизъм стоеше зад решението на Младенов? За посветените в кулоарната политика е чиста лудост да отстъпиш на друг министър търг за изтребители за 1 милиард, от който министерската комисиона е поне 1 милион. А и нашият герой не хвърчи в облаците, защото е генетично чужд на идеализма. 

Като изпечен търговец на Капалъ чарши, комсомолецът на ГЕРБ добре изчисли ползите и вредите от катапултирането си във Външно. След като Еврокомисията порица непрозрачните оръжейни търгове в Чехия и България, далаверата с изтребителите забуксува.
Шведите напираха да му продават нови "Грипен", французите - старите си "Рафал", немците - прясно сглобените "Юрофайтър".

Като замириса на корупция, медиите го заядоха за желанието му да купи пенсионирани "фантоми" на Националната гвардия на Щатите. Така сделката се разсъхна и комисионерите останаха на сухо. А с министерска заплата от 2000 лева не се живее.
Вярно, в родната дипломация задграничната заплата е лимитирана, но шансът да заработваш на хонорар е безграничен. Ако пък си любимец на израелското разузнаване (МОСАД) и ЦРУ, чака те дипломатическа кариера без лимит за мандати и пари.

Последното видяхме тези дни, когато говорителят на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун обяви: Бившият български външен министър Николай Младенов е назначен за специален представител на генералния секретар на ООН за Ирак и за ръководител на мисията на световната организация в тази страна.

На пръв поглед това не е новина. Какво по-нормално от това външен министър да стане дипломат на ООН и замине в Близкия изток, за да умиротворява араби и евреи. Ала проследим ли трудовия му стаж, ще видим, че той не отлита за Ирак като дебютант, а се завръща като проверен кадър на окупационните сили.

Ето как върви кариерата на този галеник на съдбата и на Чичо Сам. През 2002 г. дясната ръка на Надежда Михайлова е избран за член на Националния изпълнителен съвет на Съюза на демократичните сили. От 2004 е заместник-председател на СДС, който напуска през 2005 г. 

След краха на синята мечта задокеанската ръка го пое и не го пусна. От 2005 до 2007 г. той е консултант на Световната банка, Международния републикански институт и Националния демократически институт за България, Афганистан, Йемен и други страни в Близкия изток.

Пълна мъгла е как балкански маргинал консултира банката на Рокфелер и с какво е помогнал на американските републиканци. Според вещи в тайните на тайните служби, Младенов старателно е обучаван да обучава туземното население по света. Последното се доказа от командироването му в изпепеления от американците Ирак като съветник в местния парламент.

Важен щрих, откриващ адресите на неговите покровители, е дипломната му работа на тема "Израелските ядрени сили". За нея той получава магистърска степен по военни науки от Кралския колеж в Лондон.
Защо го вълнува точно израелският ядрен потенциал и защо точно в Лондон защитава своя труд, е въпрос с един отговор: Защото Великобритания е най-интимният европейски партньор на Израел, който никога не е изневерявал на еврейската държава.

За да докаже, че заслужава инвестираните в него пари, евродепутатът Николай Младенов (2007-2009) оглавява Делегацията за връзки с Ирак и е член на Групата за отношения с Израел. Eстествено, с гласовете на евродепутатите от Европейската народна партия (ЕНП), където англичаните имат водеща роля.

Изобщо говорим ли за зависимостите на евроемисарите в Близкия изток, САЩ и Великобритания са страните, вербуващи висшите кадри в европейската дипломация.
Ако някой още се съмнява чий човек е Младенов, ще припомня, че от 1996 г. до 1998 г. е програмен директор на фондация "Отворено общество"-София и в това си качество е близък с Джордж Сорос.

Като връх на нахалството, присъщо на агентите на Сорос, Младенов се похвали в БНТ, че по време на войната в Югославия е куриер на Сорос и нелегално пренася през българо-сръбската граница хиляди долари за белградския офис на "Отворено общество".
Малко преди ГЕРБ да сдаде властта, във "Фейсбук" се създаде страница, призоваваща за “Оставка и съд за Николай Младенов”. Доказателство за дирижирания екстремизъм на българския министър е участието му през 2011 и 2012 г. в заседания на Американския еврейски конгрес, и то като почетен гост.

Влиятелната организация е радикален привърженик на “ястребите” в Държавния департамент и Пентагона, настояващи САЩ да водят по-агресивна политика срещу Иран и Палестина.
На 18 януари т.г. министър Младенов направи изненадващо посещение в Израел и се срещна с президента Шимон Перес, премиера Бенямин Нетаняху и съветника по въпросите на националната сигурност Яков Амидрор.

Знаменателно е интервюто му с местен журналист и най-вече признанието, че "атака срещу Израел е като атака срещу България". Така говорят хора с израелски паспорти. Или лица със специални ангажименти.
Точно преди година Младенов посети Египет, за да поздрави току-що избрания президент - човекът на "Мюсюлмански братя" Мохамед Мурси. И отново демонстрира тотална липса на политически реализъм. По точно - не можа да оцени тираничната същност на Морси, който за една година президентстване изправи Египет пред гражданска война и принуди армията да го свали с военен преврат. 

“Впечатлен съм от силната воля на президента Морси да изгради демократични институции”, сервилно заяви Младенов при срещата си с ислямиста. В същото време пред двореца протестираха египетски жени, отказващи да сложат черни забрадки.
Ако гафовете от незнание са простими, провалите с умисъл са опасни. На третата година от управлението на ГЕРБ Младенов си позволи недопустима намеса в сирийската драма, като покани в Правец лидерите на т.нар. сирийска опозиция.

Вместо да заеме неутрална позиция или организира среща на сирийското правителство и бунтовниците, България се конфронтира с легитимното правителство в Дамаск и даде рамо на съмнителни политически субекти, въоръжавани от реакционни режими като Саудитска Арабия. А след признанието на САЩ, че бойци на „Ал Кайда” се сражават на страната на сирийските антиправителствени сили, ние се оказахме съюзници на терористи.
Както се водеше външната политика, така станаха и дипломатическите назначения. След като нарече „боклуци” всички, които „си позволяват да не одобряват политиката на правителството", Младенов  напълни с боклуци посолствата ни.

Макар че се отрече от покойния си баща заради ДС-миналото му, министърът назначи за посланик в Хавана свой братовчед. Намиращият се в пенсионна възраст Чавдар Николов напусна посолството в Бразилия, за да оглави мисията в Куба, където ще заработи втора пенсия.

Палмата на първенството за безумни посланически назначения държи медсестрата от Ямбол Таня Димитрова. Преди да замине за Хърватия, тя се прочу с подозрителна сделка с общината, заради която кметът на града бе осъден. Като виц звучат ползваните от нея чужди езици: латински, църковнославянски, библейски гръцки и библейски еврейски. Само пропусна да уточни, че мъртвите езици не се използват в дипломацията.

Ямболският кадър е комичен, но казусът с Кирил Маричков-внук е направо трагичен. Фаворитът на Младенов, прочул се с роман за гейската любов, поиска да е посланик във Ватикана. Естествено Светият престол отказа, и то по унизителен за нас начин. Ватиканският скандал изобщо не притесни Младенов, нито застраши мястото му в кабинета. Защото имаше благословията на президента и премиера и защото САЩ и Израел бяха зад него.

Това пролича и на 21 февруари, когато Бойко Борисов подаде оставка. Източници в МВнР разкриват, че след личната молба на Младенов премиерът Бенямин Нетаняху провел телефонен разговор с Борисов.
Тогава медиите на ГЕРБ гордо съобщиха: Нетаняху изрази своята благодарност за успешната работа и възхищението си от силната постъпка и доброто управление на премиера Борисов. „В Израел харесваме и уважаваме смелостта, а ти показа много кураж“, заяви Нетаняху, като пожела на Борисов успех на изборите и втори мандат на управление...

Ето така се прави кариера в Ню Йорк. Така се става емисар на генералния секретар на ООН - като служиш на правилните държави и водиш правилната политика. Днес човекът на ЦРУ и МОСАД е правилният човек на правилното място. Критиците му са неправилните хора в неправилното време. 
Сега е времето на Николай Младенов.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19802266
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930