Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2013 20:33 - Кой провокира етнически конфликт в България?!.... Автор: doktora757
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 699 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кой провокира етнически конфликт в България? Ролята на Сорос, Плевнелиев, Прокопиев и останалите
  image image      

 

На тайна среща след предсрочните избори през май на неправителствени организации и президента, със знанието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и еврокомисаря Кристалина Георгиева е обсъждано поемането на радикален курс, който да използва назряващ етнически конфликт, за да се реализира идеята за президентска република

или промяна в Конституцията, която да му позволи да назначава правителството. Стратег и спонсор е Сорос, чийто питомник е държавният глава.

Това се твърди в 25-страничен материал, изпратен на електронната поща на МИГNews.info от името на Инициативен комитет за противодействие на антибългарските политики.

Задава се етнически конфликт.

Това не е просто прогноза или предсказания на врачки. Става въпрос за изводи от задълбочени анализи на факти.

В смесените райони привидно е спокойно, но под скромните усмивки и дежурните клишета за толерантност ври и кипи. Поне в пет града в момента тлее напрежение, което може да избухне всеки момент и повод е строителството на няколко джамии или реставрацията на стари. Конфликтът изглежда регионален и без барутен заряд, но впечатлението е измамно.

Прибавете към етническия „Молотов” скандалите с недоволството от назначенията на областни управители, министри, зам.-министри и чиновници от всякакъв ранг

които в първия миг, щом усетят властта в ръцете си, започват да дерибействат: уволнения, назначения на свои хора, рекет на бизнеса, „окупация” на европрограми и пр. И всичко това по етнически признак. И знаете ли кое е най-странното в цялата тази работа? Че не ДПС е в основата на това напрежение.

Разбира се движението даде своя принос с няколкото лоши кадрови решения, но това е само част от проблема. Други са емисарите, които перфектно се възползват от ситуацията и потриват доволно ръце, че ще имат чудесен аргумент да прехвърлят цялата вина върху ДПС и националистите. Ако не е достатъчно, ще посочат като виновници и някои олигарси, плюс още една-две партии за по-голяма убидетелност.

Става въпрос за неправителствени организации, чиито корени тръгват от соросовите фондации за етническа търпимост

социализиране на етносите, ромското присъединяване и след това се разрояват в десетки структури с невидими нишки по села и градове и намиращи се в чужбина господари.

Защо не ДПС? Резонен е въпросът. Защото върхушката на движението няма никаква полза от етнически конфликт. Тя заиграва с етническата карта в навечерието на избори, за да стегне редиците си и да го мотивира да отиде до урните. Това е целта. Самият турски елит у нас живее толкова добре, развива бизнес, управлява важни селища и цели райони, че няма как да иска конфликт.

Но другите… За „Отворено общество” и Института за пазарна икономика, Български Хелзинкски Комитет, Международния център за изследване на малцинствата

и културните взаимодействия, Център за либерални стратегии, Институт за регионални и международни изследвания,  Център за социални практики, Център за изследване на демокрацията, Център за култура и дебат „Червената къща“,  Български институт за правни инициативи, Риск Монитор и др. е без значение какво ще стане тук.

Помислете, какво означава за Джордж Сорос, собственикът на изброените структури една пламнала църква или джамия?

С какво ще го трогне съдбата на някое село, пламнало от верска вражда? Но евентуалният хаос със сигурност му е нужен, защото милиардерът печели именно от региони, където кризата стига до крайности. Великобритания, Сингапур и Украйна са само част от примерите. На Сорос е нужно влияние и участие във властта чрез подставени лица. И понеже това трудно може да стане по демократичен начин чрез избори, трябва да се предизвика криза, напрежение и като трети вариант – конфликт.

Щом не могат да вземат властта и да я употребят, както им харесва, тогава защо да я оставят на други?

Нали тези други биха могли да им потърсят отговорност, включително наказателна, за придобиването на банки за една нощ, за далавери, чрез които са източени предприятия

други са приватизирани и после съсипани, за натрупани милионни дългове, съсипване на пенсионни и приватизационни фондове, незаконно придобиване на имоти и пр. и пр. Какво по-полезно от един кървав конфликт, хаос и анархия, които да ги скрият от обществения поглед.

В този антинароден процес съществена роля има президентът Росен Плевнелиев.

Тя не е натрапчива, нито съвсем явна, но нали той, както и още трима-четирима министри от правителството на ГЕРБ, са от питомците именно на соросовите структури у нас. Този факт сам по себе си е достатъчен, за да допуснем, че държавният глава е информиран и за посяганията към етническия мир.

Облаците се сгъстяват. Появяването на тази тема не е тактическо отклоняване на вниманието от протестите и исканията за оставка на правителството на Орешарски. Не. Появата и е плод на задълбочени анализи на налична информация. Много скоро темата ще стане водеща в определени медии.

Кой тогава мъти водите на етническото напрежение в България? Това е големият въпрос, който се налага с все по-страшна сила в последно време.

В доклад на ДАНС от декември 2012 година е записано буквално: Иде ли разгром на България?

За първи път в този документ се признава, че новата ситуация в регионите със смесено население, е по някакъв начин продължение на някогашния зловещ план „Зеленият диамант”, разработен в лабораториите на ЦРУ. Целта му бе поредното раздробяване на нашата страна и откъсване на територии от Македония и от Тракия, в полза на Гърция и Турция.

Вариантът предвижда и разсичане на православната общност в региона чрез Ислямски пояс. Названието на Проекта претърпява няколко метаморфози – от „Мюсюлманска дъга” до „Зелени Балкани” – за благозвучност. С тези имена той е посочван в тайните доклади на „Отворено общество”, изпращани в централата на Джордж Сорос в Ню Йорк.

Първите райони, където се експериментира „черният поход” са райони в Кърджали, Хасково, Лудогорието, Североизтока и Якоруда.

Точно по тези места „случайно” се пресичат пътищата на емисарите на радикалния ислям от Мюсюлмански братя и тези на Сорос.

След структурирането на Служебно правителство от президента Росен Плевнелиев, неправителствените формации на Сорос са инструктирани да поемат нов курс на действие – радикални с оглед на назряващата политическа криза.

На тайно съвещание на 20 май, 8 дни след изборите, са набелязани спешните действия, които трябва да се предприемат за използване на етническия проблем

при постигане на политическата цел – налагане на идеята за президентска република или поне на промяна в Конституцията, която да даде правомощия на държавния глава да назначава правителството. Само по този начин кръгът около Плевнелиев би могъл да реализира идеите си за управление на страната.

Същият ден сутринта бившият вътрешен министър и вице-премиер Цветан Цветанов обявява по БНТ, че разкритите фалшиви бюлетини в печатницата в Костинброд са най-голямото престъпление на прехода. Атаката е синхронизирана и е насочена срещу тези, които биха подкрепили кабинет, начело с Пламен Орешарски.

За събирането са уведомени Бойко Борисов и еврокомисар Кристалина Георгиева.

Тя изразява безпокойство да не се избързва и да се изчака, за да се види какво ще стане и каква ще е реакцията на Брюксел към правителството на БСП и ДПС. Опасява се от скандал, ако информацията изтече в медиите. Успокояват я, че се обсъждат само медийни прояви и възможностите да се проверят на терен настроенията в смесените етнически региони. Плевнелиев допълва, че в момента обществото има доверие към него и това трябва да се използва много умно.

На срещата е обсъден анализ на Иван Кръстев

председател на УС на Център за либерални стратегии и изследовател в Института по хуманитарни и социални науки във Виена (IWM Vienna), един от най-доверените хора на Сорос за Югоизточна Европа. В него се казва, че започва изграждането на нова Европейска политическа и икономическа структура на континента Европа. Тя е замислена и ще бъде реализирана от Сорос.

Тежкото положение в Европа ще породи етнически конфликти и появата на крайно десни и крайно леви партии, изповядващи фашистка идеология.

Изводът в доклада е, че е дошло време за реализация на идеите на този кръг да се наложи „управление от професионалисти”, които не са свързани пряко с партии. Такива са именно хората, които имат връзка със структури на Сорос, а техни проекти са финансирани от същите структури.

В близко време държавните дългове ще са толкова големи, че държавите няма да имат възможности за стимулиране на икономиката. Бедността ще засяга все по-широки слоеве. Става въпрос за системна криза. Изходът от нея може да бъде единствено задача на отделните държави.

„Намираме се в типично преломен момент, в който радикално ще се променят основните принципи на функциониране на структурите, които работят в наша подкрепа”.

Това заявил на срещата Росен Плевнелиев.

В края на юли в кабинета си в НИМ Божидар Димитров се среща с бившия премиер Бойко Борисов.

Двамата обсъждат ситуацията в България и стигат до извода, че протестите в София трудно ще доведат до оставка на кабинета „Орешарски”, което отлага плановете на ГЕРБ за бързи предсрочни избори и връщането във властта. Тогава Димитров предлага да се фокусира тактиката към президентска република. Логиката е, че социалистите искат оставката на президента Росен Плевнелиев, а евродепутатът Илиана Йотова дори предлага през май 2014 г. избори „три в едно”.

Тогава Борисов има всички шансове да победи и вече с разширени правомощия да участва активно в създаването на следващ кабинет, доминиран от кръга „Капитал” на Иво Прокопиев.

Идеята би била още по-лесно реализуема, ако се тиражира в публичното пространство страхът от етнически конфликт.

Дори се предвиждало провокирането на скандали и конфликти в някои от смесените райони. Тогава на нацията ще е нужен обединител, а такъв може да е единствено Бойко Борисов.

Същата идея щели да лансират новите политически проекти на Саша Безуханова, директор на „Публична администрация” в „Хюлет Пакард” за развиващите се пазари и на Цветелина Бориславова.

Те обаче се въздържали засега от открита подкрепа за ГЕРБ в момента и разчитали да се мине преди това през служебно правителство и евентуално участие в следващото правителство, доминирано от техни кадри, които в момента съставят обкръжението на Борисов и Плевнелиев.

След идването на власт на ГЕРБ през 2009 г. ислямските фундаменталисти срещат подкрепа от структурите на Сорос.

За да прикрият своята дейност в страната фундаменталистите се споразумяват инициативата да премине в ръцете на доказаните „миротворци” от соросовите организации. Към „Отворено общество” се пренасочват и канали за финансиране. Иска се единствено да се поддържат и увеличават нагласите на мюсюлманското население, че е време за създаване на независими икономически зони там, където живее смесено население. Идеята предвижда постепенно изтласкване на християнското население и придобиване на пълен контрол върху местната власт. Където това не може да стане мирно и тихо, да се използват манипулативни подходи като заплахи от страна на българското население и централната власт. Аргументите са прости и ясни:

до 2030 година циганите в страната ще бъдат 1 500 000 души. Турците – 1 100 000, а помаците – 320 000. Това прави 2 920 000 потенциални мюсюлмани

които при отчитане на демографската криза сред българите към онзи момент могат да се окажат мнозинство. Ескалацията да бъде подпомогната и от тиражиране на случаи на етническа нетолерантност, на лошо отношение към циганите, турците и помаците. По този начин да се създаде нетърпимост в смесените общности и да се провокират инциденти на етническа основа.  Вътрешно изследване на „Отворено общество” през май 2013 г. на нагласите в разлитните етнически групи пък показвало следните резултати.

48% от анкетираните цигани се чувствали дискриминирани и били готови да защитят правата си с всички средства, включително и насилие.

Техният дял през последните два месеца се увеличавал плавно, но трайно. Близо 40 на сто от турците пък искали повече свободи и административна независимост на района, в който живеят.  Близо 43 на сто от помаците също се чувствали застрашени и били готови да бранят правата си.

Част от кампанията ще е в подкрепа на обвиняемите в Процеса срещу лица, заподозрени в проповядване на радикален ислям

по дело №330 от 2012 г. на Окръжния съд в Пазарджик, което стартира на 18 септември 2012 г. Обвинените са членували в незаконна организация,  пропагандирали са антидемократична идеология, насаждали са омраза на религиозна основа и са я налагали сред турчеещи се цигани и помаци.

От първия ден на делото ревностен защитник на обвиняемите 13 лица е в. „Капитал”.

В над 20 статии и кореспонденции той подчертава, че те са невинни. В същото време се атакуват агресивно прокуратурата и държавата. Мотивите се базират на мнения на лица от правозащитната организация на Сорос „Хелзински комитет” и института „Отворено общество”. В обширни статии се афишира резолюцията на Конгреса на Европейските либерали от 10.11.2012 г. в която се заявява, че “подкопаването на религиозния мир, чрез преекспонирани и необосновани обвинения срещу български граждани, официални представители на мюсюлманското вероизповедание – второто по големина в България”.

В друга статия същият вестник на олигарха Иво Прокопиев оценява обвиненията по делото като “манипулативни и лишени от солидни доказателства и свидетелски показания”.

Открито се атакува и прокуратурата, която изграждала обвиненията на „скалъпени факти и обстоятелства, на лъжливи показания”. Подобни атаки срещу държавното обвинение няма в нито една страна, член на ЕС.  Експертите на Сорос по етническите въпроси Антонина Желязкова и Евгения Иванова са сред най-яростните защитници на обвиняемите.

Използвайки повода за Пазарджишкия процес само за 6 месеца структурите на Сорос в България са изпратили осем докладни до Европейската комисия

Европейския Парламент, Съвета, Европейския Икономически и Социален Комитет и Комитета на Регионите, в които нашироко и напоително информират европейската общественост, че у нас има огромни малцинствени групи от турци, които са подложени на нечувана дискриминация. Десет са декларациите за изнемогващото ромско население, което също било дискримнирано, икономически малтретирано и лишавано от желанието да изповядва свободно своята ислямска религия…

В същото време анализите на соросовите структури изтъкват, че единствено по-бързото приемане на Турция в ЕС, ще реши трайно проблемите на мюсюлманите в България. Само Турция би могла да спре клокочещото справедливо недоволство на мюсюлманите у нас. В същото време на 15.06.2013 г.

турската разузнавателна централа МИТ съобщи, че част от протестите в Турция са инициирани и подпомагани финансово от структури на Джордж Сорос.

Имало достатъчно доказателства за участието на Сорос в план за дестабилизиране икономиката на страната. Изнесената информация бе потвърдена и от премиера Ердоган.


Източник: www.mignews.info/koj-provokira-etnicheski-konflikt-v-ba-lgariya/



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706942
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031