Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2013 20:06 - Психо войната срещу Русия 13.08.2013 · by Светът днес
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 666 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

imageАндрей Фурсов – историк, публицист, блогър

Живеем във военно време. С натовската агресия против Югославия, срещу сърбите, започна перманентна гореща война, следствие от разрушаването на СССР.Днес жертвите са още държави – Афганистан, Ирак, Либия, Сирия… Едновременно с горещата, ту паралелно с нея, ту преплитайки се с нея, се разгръща и набира сила друг вид война – организационна. Главната й цел е разрушаването структурите на управление на обществото. Мишена са всички – от социалните и финансови структури до съзнанието и познанието, т.е. до структурите на психосферата в най-широкия смисъл на думата. Именно тази сфера ще бъде основин театър на военните действия, които в психосферата превръщат войната в психоисторическа.

Психоисторическата война има няколко нива – информационно, концептуално и метафизическо (смислово). Информационната война в тесния смисъл на думата се заключава в действия на нивото на фактите, тяхната фалшификация, изкривяване на образа. Концептуалното измерение на психоисторическата война засяга, както става ясно от наименованието, концептуалната интепретация на фактите, т.е. развива се в сферата на прехода от имперически обобщения към теоретически.

Метафизическата война е висш пилотаж на организираната война в психосферата – тя е война на съдържанието. Физическата победа без победа в метафизиката, т.е. без победа в съдържателната (смисловата) сфера е невъзможна.

Пример: версията за Катинските събития. Ето информационното равнище на проведената вече акция: убеждават ни (чрез груби лъжи, разрушаващи се при задаването на елементарни въпроси), че поляците са разстреляни от съветското НКВД). Следва концептуалното равнище: поляците са разстреляни, защото НКВД е част от “кървавия сталински режим”, а цялата история на Русия е проява на тоталитаризма, при това терминът “тоталитаризъм” би трябвало да подтикне обектът на въздействие към знак за равенство между “сталинизма” и “хитлеризма”.

imageМетафизика: тоталитаризмът произтича от парадигмата на руската история, от целия опит на руската история, от нейния смисъл, които, следователно, подлежат на съдържателна промяна. Та ненапразно един от главните бесове на горбачовщината отвъд океана казваше, че чрез Перестройката те ликвидирали не само СССР и комунизма, но и хилядолетната руска история. Ето това е  действието на новото оръжие.

Целта на психоисторическата война е да се разруши психосферата на противника, насаждайки в него лъжлив информационен поток, внедрявайки своите концепции в него, в пространството, и по-главното – във времето, лишавайки го от собствения му смисъл и вменяващи чужди, разрушителни и парализиращи волата му за борба механизми.

Най-важната насока в психоисторическата война е историята. Битката за историята е главната битка във войната в психосферата, защото тя разрушава психосферата в няколко посоки, включително нанася психоудари по историческата памет (най-важните събития, най-значимите и знакови фигури – оттук и поливането с кал на победата на фашизма и ролята на СССР във Втората световна война, войнската слава на Русия, конкретните лица, преди всичко Сталин, мита за Гагарин и т.н. ). Удря се и по идентичността, по традиционните за дадената цивилизация ценности.

В близките пет години ни очакват немалко големи дати от руската и световна история:
2014 г. – 100 г. от началото на Първата световна война;
2015 г. – 200 години от края на наполеоновите войни;
2016 г. – 25 години от разрушаването на СССР;
2017 г. – 100 години от Октомврийската революця;
2018 г. – 100 г. от началото на Гражданската война в Русия и 200 години от рождението на Маркс.

Можем напълно да не се съмняваме, че по повод гореспоменатите дати, против Русия ще се развихри иститнска психологическа война. Сега си представете едно издание, многотомно. То цялото е посветено на темата “Русия: световнойта война и революцията”. Целта на изданието, както се досещате, е да не докаже, че Русия не е играла значителна роля във Втората световна война. Парите ще пристигнат от западните “научни” фондове. 90 % от авторите са западни учени, 10 % са представители на “компрадорската наука” от Русия и кои ли не други държави, “храненици на грандове”, с една дума “тесни специалисти”…- това е монополът на стопаните – дарители на хиляди долари. Е, редакционната колегия ще бъде, както отново се досещате, от титуловани чиновници, минали покрай науката, които  не се гнусят да вземат награди от чуждди правителства, за да “защитят” интересите на руската наука, а пък и на всяка друга наука. Същият сценарий сега си представете и по отношение на всичко около СССР. Ако не ви пука за Русия и СССР, то бъдете сигурни, че западните финансови дарители утре ще направят същата подмяна и на вашата собствена история. Да, ще я направят без да им мигне окото. Ако така повеляват собствените им геостратигически цели. С една дума – пари, публикации, медийно облъчване, пак пари, пак институти, институтчета, изследвания, после протести, блогърчета, протестчета, после пак пари и т.н. ….

Морал? Какъв ти морал?! Ако все още има някой, който да не е осъзнал, че срещу истината се води масирана психологическа война за дискредитиране на Русия и СССР, за дискредитиране на цяла Източна Европа, време е да осъзнае многогодишната тиха битка в пълната й сила.

Истината е, че за Русия се изтласкват в медийното пространство САМО и почти ЕДИНСТВЕНО негативи! Умишлено! На Русия се приписват несъществуващи реалности, а огромните петна на Запада се ретушират. Вкратце казано, Западът продължава да пригажда историята така, както му е удобно, да я пренаписва, да я подмена, да спестява престъпната си политика. Време е да осъзнаем всички, че точно това е напълно типично за западната култура, в това число и научната такава. Не можем да не се съгласим с английския историк Д. Ливен, който в труда си “Империя: Руската империя и нейните съперници” (английско издание – 2000 г.) казва, че в съвременната сравнителна история и политология господстват превърнатата в догма “странна версия на англо-американски самопоздравления-самопрославяния (self-congratulation), написани с немски маниер”.

Западът, преди всичко неговото англосаксонско ядро, превърна себе си, своето уникално историческа “аз” в универсално мерило. И ако нещо не съответства на това мерило, значи не става за популяризиране сред световната общност.

А ето и последните ми думи: ако някой се интересува от истината такава, каквато е, то е време да имаме придвид вихрещата се психовойна. Над целия свят. Над всяко човешко същество. Затова е нужно всеки, който иска действителната истина да възтържествува, да започне личната си битка – за истинската история, за историята на Запада – без ретуш. Битката трябва да е систематична, натъпателна и стратегически побеждаваща. Предстои ни битката за историята! За миналото и бъдещето на света.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19707185
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031