Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2013 21:29 - Кой открадна златния резерв на Германия ? Автор: bgzemia
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1117 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

САЩ отказа да върне немското злато

коментар на BG земя: По друг начин казано, златото е откарднато. Защо ли тази информация не ни изненадва!? Това е поредното действие, едно от хилядите до сега, което  разкрива грабителската  същност на тази "велика" сила, скрита зад фалшивите лозунги за демокрация, равенство, права на малцинствата и други ценности, които за тях не са нищо друго, освен стратегия за завладяване на света. Странното е, как точно немците са се подлъгали да си дадат златния резерв на тези мошеници, самонарекли се "федерален резерв" !?

статия:

Светът губи доверието си в долара като най-надеждна валута. Вълна от недоверие се вдигна след като Немската федерална банка изиска да си върне огромно количество злато, пазещо се във Федералния резерв на САЩ, а Америка отказа. Хората са обезпокоени, че националните вложения на други държави съвсем не са в безопасност в САЩ.

“Светът днес” припомня, че САЩ просто физически не могат да върнат това, което нямат. Целият свят осъзнава, че в САЩ се пази само малка част от земното златото, и тъкмо тази част разчитали да върнат в Германия, точно така, както направи и Франция. Но явно САЩ в момента нямат дори тази малка троха от скъпоценния метал.

Неотдавна Германия реши да си върне златото, което се пазеже в САЩ, но американският Федерален резерв заяви, че това е невъзможно, защото операцията щяла да се проточи до 2020 г. Немските специалисти изискали разрешение да посетят хранилището на Централната банка, но им било отказано. След настойчивите настоявания хранилището било отворено, но да се влезе в него, а камо ли да се хвърли поглед върху наличното злато, се оказало абсолютно невъзможно. Германия пази в Централната банка на САЩ около половината от златния си запас.

Струва си да отбележим, че финансовите институции на САЩ отдавна са известни с продажбата на това, което фактичски нямат. Например, през 2012 г. банката “Голдман Сакс” продаваше златни сертификати, твърдейки, че те са обезпечени с реално златно покритие от хранилището. Обаче, както се оказа, никакво злато там нямало, а банката работела чрез фракционния резерв. Основанията били, че само много малко хора ще изискат обратно златото си.

Федералният резерв в САЩ е една от най-затворените организации в света. В продължение на много години в него се пазят огромни запаси злато от различни страни. По време на кризи дори цели държави могат да оставят спестяванията си в Централната банка на САЩ и уж да не се безпокоят за тях. Но днес все по-често може да се чуе новината, че златото в централната банка на САЩ не е толкова много. То или е разпродадено, или е отдадено за дълг, или е използвано за финансова гаранция.
източник "Светът Днес"




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. shtaparov - За тази постъпка се полага ЕС да о...
17.08.2013 22:38
За тази постъпка се полага ЕС да обяви блокада и пълна конфискация за всички американски стоки на континента! Поне докато крадците не възвърнат ограбеното и виновните не бъдат изпратени в Германия,където да бъдат съдени и да изтърпят наказанията си!
цитирай
2. nikikm - Да,но
17.08.2013 22:49
американското,разбирай еврейското лоби е нещо от световна величина,част от управлението на Германия и то решаваща част! Така че....всичко си остава в сферата на това,какво би трябвало,което е доста по-различно от това,което ще стане! Общо взето,няма да стане нищо!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19802508
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930