Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2013 20:23 - Пролетарската „злоба на роба” вилнее в България. Но, за СВОБОДНИТЕ - борбата е мисия, а робството – СМЪРТ!! Автор: demograph
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1355 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  България страшна приказка

Автор: OFFNews Публикувана на 16 август 2013

Автор: Магдалина Генова

Докато вървях заедно с част от контра-протестиращите по “Аксаков” (поради странно полицейско решение), бях обзета от огромен гняв, заради арогантното отношение на полицаите, женичките, които нямаха идея защо трамбоват из София, онзи висящ милиард, позорът народните представители да бъдат охранявани от ударни бригади на Атака, възрастните хора – бабата на някой, когото със сигурност познавам, турчетата, израстнали в страх, лъжи и зависимост и млади девойки, облекли най-официалните си дрешки, питащи за или срещу правителството протестират, срещу едната разходка до мола.

Час и нещо по-късно ми е тежко, тъжно и унизено, че продължаваме да живеем в тази страшна пиеса. Страшно е много, и не знам дали спасение има. Днес избиха отново с огромна сила симптомите на болното ни общество и се чудя, дали това не е предсмъртна агония, или все пак можем, с много упорство и труд да обърнем нещата.

Днес видяхме:

- Хора, докарани под строй от райони, обхванати от обръчите на ДПС и местните феодали на БСП. Хора, които полицията допуска през кордона, само ако са в списъка на организатора. “Извикайте си организатора”, казва полицая, а ти се чудиш кой инструктира полицая и го запозна със спонтанните организатори. На импровизираната манифестация, по думите на Миков. Срам ме е.

image

- Хора, които трябва да са на работа в петък, но не са. Няколко хиляди. Дали са в отпуска, или това им е още един ден трудов стаж в полза на работодателя – някоя фирма от обръч, мутра, феодал. А ако са от администрацията? Кой ще попита къде работят и кой ги пуска, колко струва за бюджета тази разходка и кой ще я плаща?

- Хора, които не разбират, че не биха живели в такава бедност, ако милиардите не се източваха от тези, които ги возят, ако полицията не пазеше шепа делигитимирани политици за много пари, а работа ще има, когато има свобода. Защото и медиите са в ръцете на тези, които ги държат в зависимост, бедност и страх.

- Тъжната истина, пристигнала в София от забравени от нас места - изборите се решават от купени гласове, от зависими гласове, от уплашени гласове, от излъгани гласове. Не решаваме ние, гражданите, а тези, които държат гласовете.

- Бригади на Атака, които охраняват входовете на Народното Събрание. Ударни бригади, заедно с частни охранители вътре в символа на републиката и демокрацията. Мутри пазят по-големи мутри от мирния протест. Позор. Дори не знам дали това не е най-голямото дъно след всичко, което се случи през последните два месеца.

- Полицейщина, грубост, обиди и противозаконно задържане на лични карти на протестиращи от страна на полицейски служители. И когато ги попиташ това полицейска държава ли е – те ти казват, че да. Да? А защо никой не ни е казал, или пак сме изпуснали момента, в който някой официално е прерязал лентичката на диктатурата?

- Лъжи и манипулации от трибуната на парламента, с абсурдни твърдения, които не са предназначени за протестиращите, управляващите и опозицията, а за онази огромна маса хора, държани в тъмнина. Хората, които вярват, че този милиард ще отиде за тях, а едни лоши хора начело с президента на републиката искат да им вземат и последния залък. Които вярват, че токът наистина е намален, а просперитетът идва с помощи, а не инвестиции.

- Грозно противопоставяне на институциите, използване на полиция и жандармерия за частни цели, с фактура на името на данъкоплатците. Срамно, отново.

- Най-страшното – противоконституционно поведение от страна на управляващите партии, заплаха за гражданския и етническия мир, поредно противопоставяне на бедни срещу богати, провинция срещу столица, турци срещу българи, полиция срещу граждани. Защо? Заслужава ли си? Или просто нямате никакъв срам, страх и спирачки?

- Страшната злоба на мнозина противници на протестите и омразата, която те изпитват към тези, които работят, протестират, доброволстват и гледат деца. Най-страшно е, че в никой от тях няма дори зачатък на вяра в доброто, в това, че човек може след работа, вечер късно да ходи да протестира, да помага, да дарява. И след това да се върне да доработва. Защото в техния свят тези неща не съществуват. Светът на местаните и доганите, на обръчите, на Станишев и Моника, на радио-троловете и кибиците, в който всичко си има цена. В пари, в много пари и в още по-много пари. А безплатният труд е само срещу досие, заплаха или запис на флашка.

Грозно и тъжно, и страшно е точно в момента, в който безработицата расте дори в туристическия и земеделския сезон, икономиката е в колапс и сме на път да влезем отново в рецесия, а НОИ всеки момент ще издъхне, ние да сме навън, баби срещу внуци, възрастни без надежда срещу по-млади с идеи, момчетата от Джебел срещу момичетата от Надежда. Губим време и сили в безсмислен, измислен конфликт, който бетонира фундамента на злото. А можехме вече да поправяме България.

Нервната акула

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Ще става и още по-страшно. Наближава 9-ти септември…

 

На 10 – ти всички партизани ще се върнат от гората/на демократичната си мимикрия/ и ще започнат да раздават пролетарско правосъдие.

 

Ще бъде „баш” като на 9-ти септември.

 

Току-що покълналия национален елит от образовани, почтени и смели хора ще бъде натикан в земята, подгонен и прогонен с революционния плам на новосталинистите, защото се е осмелил да поиска Справедливост и морал за всички..

 

Пролетарската „злоба на роба” ще изпепели България и ще я натори за руско-червените кукувици.

 

Какво от туй, че накрая и кукувиците ще бъдат опечени на онова барбекю и ще ги излапат с пилаф и айрян на следващия байрам.

 

За глухите не бият камбани.За слепите знамената нямат цвят. За тъпите мъдростта е порок.

За робите свободата е грях.

 

Но, за СВОБОДНИТЕ борбата е мисия, а робството – СМЪРТ!!





Гласувай:
0


Вълнообразно


1. kmetova - по-кротко, ако може
18.08.2013 10:48
А цели два месеца другите протестиращи ходеха ли на работа? Кой им плащаше подареното кафе, плажа на жълтите павета, импровизираните улични офиси и прочие добрини? Кой ги плакнеше в евтини комплименти колко били красиви, умни, интелигентни и как те са цвета, а останалите срама на нацията? И аз мисля, че протестите срещу властта са признак на гражданско общество, демокрация и свобода, но когато ме манипулират с подобни словоизлияния започвам да се съмнявам в смисъла и целите на протестите? Жалко! Такива текстове подронват идеята за честност и истина, отблъскват и водят до обратен ефект. Както се казва "прекален светец и Богу не е драг". Не се престаравайте чак толкова.
цитирай
2. nikikm - Кметова,
18.08.2013 13:07
по-кроткото го отнеси към себе си!Всеки постинг,отразява гледна точка и не вярвам да си против,защото това обогатява и твоето виждане!Може и да отхвърляш!И на слепите и полу/умните/,вече им светна,че протестите са манипулирани в основната си част от разни типинг пойнт-тета,соросови издънки в България и целта им са НАРОДНИТЕ ПАРИ!Демек атовете се ритат,виж как вежливо се отнасят и властта и медиите,президентската институция към протестите!А,атовете се ритат за милиардите евра,които се очакват!Основната маса са гербери,хора на Костов,олигарха Донев,Кунева и пр.Това,което ти го схващаш,като гражданско общество и събуждането му,за съжаление не е съвсем такова!Защо нямаше протести при Боко,който беше стиснал народа за гушата и управляваше откровено мафиотски?Защо изведнъж той,силния,падна така лесно,почти със символичен натиск от улицата?Нямаше индикации за това,никакви.стана изведнъж!Задавай си повече въпроси!Сега,втората част.В масата от протестиращи,има несъмнено и следя с широко отворени очи за това,неангажирани,честни и искрени хора,виждащи какво става и излезли за истинска промяна,а не за преразпределение на баницата!Свалям им шапка,уважавам ги за гражданската доблест!Но на тях няма да им дадат ход и всячески ще се мъчат да ги отклонят,обезличат и разтурят!Имат си безброй начини и методики за това!Че, това е в резюме,което изплува от многобройните материали и публикации за ставащата полу/цветна/ революция в България!Съжалявам,ако с това,което пиша,развалям общата ти нагласа и виждане за нещата,но човек не трябва да подхожда първосигнално и с безмислен възторг!Да се гледа трезво,нещата не са еднопластови,има много индикации за това!Дано не приемеш горното прекалено лично,недай Боже оскърбително или дидактично!Далече съм от това и поднасям уваженията си!Поздрави!
цитирай
3. kmetova - 2. nikikm Уважения и поздрави и от мен
18.08.2013 14:35
Добре де, ама пиши по-кратко и по-ясно. Иначе и аз уважавам различните мнения и ги чета, даже на някои отговарям. Както се вижда и ти правиш същото.
цитирай
4. nikikm - Ясно!
18.08.2013 16:42
Вземам си забелеШка!
цитирай
5. kmetova - 4. nikikm - Ясно!
18.08.2013 21:50
Е, тогава приятна вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698953
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031