Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2013 22:25 - Европейска общност - такова чудо няма! http://www.zonabg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1279 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

on 10 Юни 2013.

„Европейската общност ни притиска да поскъпваме тока” - това заявява два пъти в свое интервю пред в-к „24 часа” (05/06/2013) соченият (не без основания) за глава на българския ядрен октопод „бизнесмен”, акционер и управител на фирмата „Риск инженеринг” Богомил Манчев. Но нека бъдем точни и видим първо, какво точно е казал той в интервюто:

"Богомил Манчев: Без частния проект “Белене” няма енергийна сигурност.
- Ако излиза на 12 ст., при сегашните добавки, колко ще струва?
- Но той е за свободния пазар, който иска - да го купува. До 2020 г. Европейската общност по никой начин няма да ни остави с цена на електроенергията под 10-12 евроцента, и то в най-щадящия случай. Защото трябва да си плащаме емисиите, зелената енергия...
- Сега не се говори за намаляване на цената, а по-скоро за задържането.
- Една година могат да я задържат, а догодина ще трябва да я вдигнат не с 5, а с 25%...
- На какво отгоре?
- На ескалационните индекси, които си вървят и на натиска на Европейската общност. Ще ни извадят душата. Те сега си затварят очите за въглеродните емисии, но от тези 30 млн. мегаватчаса 20 млн. се произвеждат от въглища, което прави 200 млн. въглеродни емисии. Това е директен разход и влиза в ценообразуването."
/със съкращения - линк към цялото интервю - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2034174/
Край на интервюто.
Как могат да се квалифицират тези твърдения? Нека видим.
Какво е това Европейска общност? Такова животно нЕма! Европейски общности няма от вече цели 21 години, когато на мястото на няколкото съществуващи до тогава е създаден Европейски съюз. Защо тогава Манчев използва несъществуващото понятие ЕО вместо ЕС? Вариантите са няколко. От съществени пропуски в общата култура на мастития „бизнесмен” до съзнателна и целенасочена манипулация. Залагаме на второто, още повече, че то не случайно се повтаря.
Защо тези твърдения са манипулации? По няколко причини.

1. Замяната на ЕС с ЕО не е случайна и цели да се припише „искане/натискане” от странана несъществуваща структура, защото и самото „искане/натискане” е несъществуващо.

2. Ако това „искане/натискане” наистина съществуваше, Манчев би следвало да се позове на конкретен документ, директива, договор и каквото там намери за добре, НО той не прави това. Впрочем, масова практика на висши представители на ядрената мафия е да твърдят неща, без да се позовават на проверими източници. Занапред обръщайте внимание на този факт, когато ги слушате/четете/гледате.

3. Такова „искане/натискане” звучи и изглежда абсолютно нелепо. Как така някой ще иска от нас или от когото и да е нещо/продукт от първа необходимост за в бъдеще да поскъпва, без никакви основания за това? Най-малкото, ако такова „искане/натискане” наистина има, би следвало да се случи паралелно с мерки за повишаване на стандарта на живот, на хората, които ще трябва да плащат по-скъпия продукт. Няма да се спирам на растежа на стандарта на живот в нашата страна.

4. Какви са тези „ескалационни индекси”? Откъде се пръкна това чудо? Пак няма позоваване на документ, директива, споразумение, договор и т.н. Ако попитате Google за „ескалационни коефициенти” ще получите не много на брой отговори и почти 100% от тях са свързани с цената за строителството на АЕЦ „Белене”, но не и с цената на електрическия ток въобще, както внушава Манчев в интервюто си. По-скоро проличава, че това странно понятие идва от изток - Руската федерация, отколкото от запад - ЕО/ЕС? Очевадно заинтересованите въвеждат и натрапват „ескалационните индекси, които си вървят” за да си подготвят почвата за ескалиране на грабежа. Не вярвате?

Цялото интервю на „бизнесмена” Манчев е изпъстрено с подобни недоразумения, нелепости, лъжи и противоречия. Прекалено дълго е, цели две печатни страници, за да му се прави изчерпателен анализ. А това едва ли е толкова необходимо.
По-лесно ще бъде, ако си зададем въпроса: защо журналистката, взимаща това интервю, се прави на разсеяна и не забелязва и не корегира очевадните нелепости, изричани от Манчев?
И отговора е повече от прост! „Бизмесмена” е спонсор на вестник „24часа” и това се вижда от рекламния банер, в горния десен ъгъл на печатното издание.
Същият „бизнесмен” е спонсор и на вестниците „Труд” и „Преса”. Можете да продължите да си ги купувате и да им вЕрвате.
Фирмата му „Риск инженеринг” е най-голямата „пиявица”, изпиваща кръвта на родната енергетика и в частност ядреният отрасъл – АЕЦ „Козлодуй”.
С ограбените/източените пари си купува медии, чрез които „легализира” нови, още по-кожодерски схеми за разграбване на остатъците от отрасъла. Гарантирана 100% държавна защита!
За капак на циничноста, „бизнесмена” Манчев заявява в горното интервю, че у нас няма държава.
Е, как да има държава, когато „бизнесмени” като него са на свобода?

П.С. Сигурно знаете, че собственик на в-к „Преса” е агента на ДС Тошо Тошев. Някои от вас може и да са чули, че преди няколко седмици за главен редактор на в-к „Труд” беше назначен заслужения слуга на ядрената/енергийната/ мафия Иван Михалев.

Източник: http://gikotev.blog.bg 

... 1 юни 1992 година. Създадено е инженерно дружество в ядрената енергетика "Риск Инженеринг" ООД, основано от Богомил Манчев.

imageПоловин година преди това, Б.Манчев помага за пускане на 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" при условие, че централата ще възложи на частната компания изготвянето на "вероятностен анализ на риска за 5-ти блок."

Това е старта на бизнеса му. 

 

„Най-печелившата сделка”!? Всъщност е редно да се нарече „най-престъпната”! Няма правна основа за сключването на подобни „сделки”. На практика става дума за уговорка за бъдещо източване на АЕЦ „Козлодуй”.
Какъв е смисълът и съдържанието на понятието „вероятностен анализ на риска/безопасността” (наричат го и така и инак, а е по-известно като ВАБ). Това може да се охарактеризира като хороскоп на АЕЦ или на което и да е друго предприятие или обект.
Ако съставителите на хороскопи получаваха толкова много милиони за работата си, колкото Богомил Манчев за ВАБ, те биха наричали своите произведения „Вероятностен анализ на вашето безопасно бъдеще”, а не просто хороскоп. Всичко се определя от размера на заплащането. Другото, което показва, че ВАБ и хороскопите са едно и също нещо е, че и в двете „предсказания” няма прогноза за фатален край...

Следва продължение...To be continued...




Тагове:   Ядрена мафия,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702863
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031