Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2013 22:06 - БОЙКО БОРИСОВ И ИГРАТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ДИПЛОМАТИ
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 882 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Posted by admin  http://razuznavane.com

image

БОЙКО БОРИСОВ – ПОД ЗОРКОТО ОКО НА АМЕРИКАНСКИТЕ СЛУЖБИ 

Американското посолство в София, както и руското имат огромен брой служителите, а голяма част от тях са агенти на различни секретни служби. 

Американските посланици в България са или кадрови служители на разузнаването, или са преминали специален разузнавателен курс, който включва и активното изучаване на български език.

С такава подготовка те бързо навлизат в политическия, социален и културен живот на страната ни, активно търсят и откриват подходящи лица за привличане като агенти.

Вербовката им се извършва от специално подготвени вербовчици. Компрометиращите материали са най-често използвано оръжие от американците при вербовка.

Известно е, че американците имат агенти сред българските висши военни среди, както и сред нашите посланици зад граница.

Посолството на САЩ в България е много активно. Това се потвърждава от многото секретни телеграми разкрити и публикувани от WikiLeaks.

Секретните служби в посолството и американските дипломати подготвят специални доклади, които чрез секретни телеграми от името на посланиците се изпращат във Вашингтон. Докладите съдържат важни информации или подробни анализи.

Бойко Борисов е един от хората, който е бил обект на особено внимание от страна на американската резидентура в София още от времето, когато е бил кмет на София и все още е бил далече от политиката.

Активно и подробно се изучава миналото му, като се обръща особено внимание на участието на Борисов, както те го наричат в „сериозни криминални деяния и структури”, или още като „периодът на сенчестите му връзки”. 

imageСъбрана е голяма по обем информация, която посланик Джон Байърли (John Beyrle) на 5.9. 2006 г. изпраща със специален Доклад до Вашингтон, посветен изцяло на Бойко Борисов.

WikiLeaks публикувайки телеграмата с Доклада на  Байърли, ни дава възможност да разберем каква голяма игра се играе – игра на прикрито лицемерие, преднамерена двойнственост и демагогия.

Играта на американските дипломати спрямо Бойко борисов се играе още от времето на посланик Джеймс Пардю.

Но американците със сигурност имат такова демагогско отношение не само към Бойко Борисов, а към всички български държавници и политици. 

Докладът е с най-високата степен на секретност.

Интересът, оценката и най-вече отношението си към Бойко Борисов на посланика на САЩ в София Нанси Макълдауни, която е била в България преди Джон Байърли по нищо не се различава от тези на предшественика й Джеймс Пардю и от наследника й Байърли.

Линията на американския посланик Джеймс Пардю, в дейността на когото ясно се вижда почерка на специалните им служби, продължава и в действията, поведението и демагогската игра на американските посланици в България след него.

В секретната телеграма 08SOFIA672, с дата 22.10. 2008 г. до Вашингтон публикувана от WikiLeaks, Макълдауни съобщава кой ще е следващия български премиер.

BULGARIA’S NEXT PRIME MINISTER is Boyko Borisov! 

imageМакълдауни (McEldowney), която официално демонстрира добро отношение към Борисов, в телеграмата си пише:

„Почти сигурният следващ министър-председател на България е кметът на София Бойко Борисов.

Недоиздялана и изменчива фигура, която слухове свързват с организираната престъпност, Борисов експлоатира копнежа на избирателите за силен лидер, който да преобърне усещането за провал, произтичащо от управлението на настоящия премиер Станишев и неговата блокирала трипартийна коалиция.

Демонстриращ липсата си на изтънченост и простотата си като свои отличителни достойнства, Борисов е най-хитрият и харизматичен играч на деня. Той много ясно и последователно култивира американско и европейско одобрение, за да подсили своята легитимност”.

И още:

„Използвайки това като наше предимство, ние можем да го насочваме, както и неговата партия ГЕРБ, към по-благонадеждни позиции с наближаването на парламентарните избори през следващата година”. 

„Нуждата на Борисов от нашата благословия и неговото свръхего са силни инструменти, които можем да използваме в посока превръщането му в сполучлив национален лидер.

Неговата суета и нуждата му от утвърждение могат да са лост, с който да тласкаме него и партията му към модерна политическа формация, която естествено да изглежда реалният партньор САЩ”.

„Но при всички случаи, ако Борисов победи, това би означавало продължителна работа”. 

imageИ какво ни разкрива  WikiLeaks?

Каква игра! Каква цинична демагогия!

Каква ирония! САЩ – считаният за голям приятел и съюзник на България, официално „ни тупа по рамо уж добронамерено”, а всъщност отношението им към България е съвсем друго, което се разбира от  многото секретни американски телеграми изпратени до Вашингтон. 






Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697594
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031