Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2013 19:34 - Проверени факти и вероятни слухове за Барак Обама (+ актуализации) Автор: kostas
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1181 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От няколко години в блогосферата и из социалните мрежи циркулира един списък с „особености“ на Обама. Твърденията се представят за факти – някои са такива, но има слухове и полуистини, които се нуждаят от потвърждение. Предлагам списъка с коментари за достоверността на информацията, включително с препратки към източниците и някои необходими пояснения за българския читател.

image

Барак Обама е…Първият негър – президент на САЩ. /факт/

1.    Първият президент, кандидатствал за финансова помощ в колежа в качеството му на чуждестранен студент, а след това отричащ, че е чужденец. (Не може да се потвърди. Това твърдение тръгва като първоаприлска шега, на която се връзват мнозина, вкл. журналисти. Документацията на Обама от колежа е засекретена.)

2.    Първият президент, който има номер за социална осигуровка от щат, в който никога не е живял. (Достоверно, но не е категорично потвърдено.)

3.    Първият президент, под управлението на когото беше понижен на кредитният рейтинг на САЩ. (Факт.)

4.    Първият президент, потъпкал законите, свързани с военните действия. (Частично вярно. Той не се съобразява с тези закони, но не е първият.)

5.    Първият Президент, замесен в заговор за незаконна продажба на смъртоносни оръжия, предназначени за мексиканските наркокартели. (Факт + видео.)

6.    Първият президент, порицан от съда за незаконно възпрепятстване на операциите, които можеха да предотвратят петролния разлив в Мексиканския залив. (Факт.)

7.    Първият президент, позволил си да не се съобрази със заповед на федерален съдия, която му забранява да имплементира здравната реформа. (Факт.)

8.    Първият президент, изискващ всички американци да закупуват продукти от трета страна. (Факт.)

9.    Първият президент, похарчил един трилион долара за „работа с лопати“1, преди да признае, че няма такова нещо като „работа с лопати“. (Факт.)

10.    Първият президент, който анулира Закона за фалитите, за да може да пренасочи властта над компаниите към собствените си поддръжници от профсъюзите. (Факт.)

11.    Първият президент, който не се съобрази с Конгреса, а своеволно и с авторитарен декрет се зае с имплементирането на проектозакона DREAM Act.2 (Факт.)

12.    Първият президент, който „заповяда създаването на тайна програма по амнистията, възпрепятстваща депортацията на нелегалните имигранти в САЩ, вкл. тези с присъди за криминални престъпления“. (Факт.)

13.    Първият президент, който настояваше една частна компания да даде 20 милиарда долара на един от неговите блюдолизци. (Факт.)

14.    Първият президент, посякъл възможността на Америка да изпраща хора в космоса. (Факт.)

15.    Първият президент, поощряващ расовата дискриминация и сплашването на места, където се провеждат социологически проучвания. (Факт.)

16.    Първият президент, подписал закон с „автоматична писалка“, без да присъства лично. (Факт.)

17.    Първият президент, който на своя глава определя съществуващ закон като противоконституционен и отказва да го прилага. (Факт.)

18.    Първият президент, открито заплашващ застрахователните компании, ако обявят публично причините за повишаването на техните рейтинги. (Факт.)

19.    Първият президент, който казва на водеща компания-производител в кой от щатите й разрешава да си построи фабрика. (Факт.)

20.    Първият президент, завел съдебни дела срещу щатите, които се е клел да защитава
(AZ, WI, OH, IN и др.) (
Факт.)

21.    Първият президент, анулирал съществуващо разрешение за въгледобив, което е било издадено напълно правомерно. (Факт.)

22.    Първият президент, който уволни главен инспектор от Ameri-corps, понеже изобличи негов приятел в корупционен скандал. (Факт.)

23.    Първият президент, предложил авторитарен декрет, според който частните компании трябва да декларират политическите си дарения, преди да кандидатстват за договори с държавата. (Факт.)

24.    Първият президент, назначил 45 свои „царедворци“ в администрацията си, всичките на мястото на демократично избрани представители. (Може да се смята за вярно, само точната бройка е спорна.)

25.    Първият президент, напускал служба 90 пъти, за да играе голф. (Вярно е, но точната бройка не е сигурна, тъй като непрекъснато нараства.)

26.    Първият президент, който крие медицинските си данни, тези за образованието и пътуванията си. (Факт.)

27.    Първият президент, получил Нобелова награда за мир, без да е направил НИЩО, за да я заслужи. (Факт. Дори самият Обама признава, че наградата му всъщност е „поощрение за действия“.)

28.    Първият президент, който обгрижва враговете на Америка, докато отчуждава съюзниците на Америка. (Вярно.)

29.    Първият президент -  гей – наредил да убият трима от бившите му хомосексуални партньори в рамките на няколко дни. (Вярно е дотолкова, доколкото и тримата умират в рамките на месец и половина. Липсват твърди доказателства за вината на Обама.)

30.    Първият президент, който публично се покланя на враговете на Америка, докато отказва да уважи знамето на САЩ. (Факт.)

31.    Първият президент, който предприема множество „световни турнета“, за да се извинява за прегрешенията на американците и своите предшественици. (Вярно.)

32.    Първият президент, възхваляван от говорител на ООН, задето е роден в Кения и избран като президент на САЩ. (Факт.)

33.    Първият президент, повишил годишния бюджетен дефицит с $1 трилион в рамките на една година. (Вярно.)

34.    Първият президент, прокарал със сила проектозакон (ObamaCare) в Конгреса, макар да знаеше, че хората не го искат, а конгресмените се бояха да го одобрят. (Факт.)

35.    Първият президент, за който се спореше дори в Административен съд дали има право да бъде преизбран за президент, но въпреки това адвокатът му даже не се яви на заседанията! (Факт.)

* * *

image
Вероятно ви е направило впечатление, че списъкът като цяло се занимава с „първенството“ на Обама само през първия мандат на президентството му. Днес обаче той може да бъде допълнен със следните сигурни факти.

Обама е…Първият травестит – президент на САЩ /факт, защото Бог го е създал мъж само на външен вид, но е пропуснал да му даде мъжественост/.

36.    Първият президент, направил противоконституционен новогодишен подарък на американците – закона NDAA, позволяващ на властите да задържат безсрочно гражданите, без да им бъдат повдигнати обвинения и без да им се полага непременно адвокатска защита.

37.    Първият президент, който официално разрешава безпилотните самолети (дронове) да се използват и срещу американски граждани.

38.    Първият президент, при който публично беше признат неограниченият и безконтролен шпионаж на американските граждани от страна на ЦРУ, NSA и над 100 частни корпорации. Обама няма нищо против тази противоконституционна практика и смята Едуард Сноудън за „хакер“ и „предател“.

39.    Първият президент, подразнил до такава степен американската армия, че много военнослужещи открито се обявяват против поредната „военна намеса“ в Сирия и се готвят за бунт.

40.    Първият президент, при когото влиза в сила Договор за екстрадиция между САЩ и България, даващ право на американските съдилища да осъждат българи въпреки съмнителните обвинения и още по-съмнителните качества на юридическата защита. Но при евентуална осъдителна присъда нашенците ще са със сигурен дълъг престой и експлоатация в корпоративните частни затвори на територията на САЩ.

Ако съм забравил нещо достойно за списъка, пишете ми или го добавете в коментарите отдолу.

www.otizvora.com




Тагове:   кой е обама,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. alegatora - Елементарно.
10.09.2013 20:13
Миреше на развалено комунал онанистическа лайно!
цитирай
2. nikikm - 1. alegatora
10.09.2013 21:42
За коментара ти ли става дума? Наистина мирише!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701062
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031