Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2013 20:48 - ОФИЦИАЛНО ЗАКЛЮЧИХА ИСТИНАТА ЗА ГЕОРГИ МАРКОВ http://valentinfortunov.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1104 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

image
Има ли обаче прокуратурата власт над историята?

Агенция Франс Прес: Разследването в България за убийството през 1978 г. в Лондон на дисидента Георги Марков, афера, известна още като “българския чадър”, ще приключи без резултат поради давност. Това е казала пред АФП говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова. “На 11 септември съдебната процедура трябва да бъде закрита поради давност. Никакво конкретно действие – заповед за арест, задържане, обвинение – по отношение на дадено лице, позволяващо да се продължи 35-годишният срок на давност, не е предприето”, е обяснила тя.

Би трябвало тук на употребим клишето „Кратко и ясно“. Аз обаче няма да го употребя. Да, за кратко, кратко е, срамно кратко. А колкото до „ясно“, хайде да не си бием майтап с паметта на един голям писател.., а и да се абстрахираме от „голям“ и „писател“, достатъчно е, че става дума за прекъснатата нишка на един човешки живот.

И така, вместо „кратко и ясно“, нека кажем съвсем простичко – официално заключиха истината за Георги Марков, официално узакониха една от най-големите лъжи в най-новата история на България.
В уикипедията покрай многото пропаганден брътвеж, четем следното:

В репортажите си той критикува комунистическия режим в Народна република България. Смята се, че това е причината българското правителство да реши да го премахне, за което иска помощ от КГБ. Георги Марков умира отровен, след като е прострелян на 7 септември 1978 г. на улица в Лондон със сачма, пълна с рицин, най-вероятно от агент на българската Държавна сигурност.

Ето ви я цялата история за смъртта на един българин. Ето върху какво се градят километричните легенди и политически манипулации хвърлили кърваво петно върху репутацията на България. СМЯТА СЕ.., НАЙ-ВЕРОЯТНО… Или, както напоследък един квартален афоризъм наводни медиите „А дано, ама, надали…“

imageСамо че има едно писмо, което напоследък коментираме с г-н Иван Ценов до един Д.Б. и една книга, която излиза в съавторство с англичанин и се казва „Достопочтеното шимпанзе“, които говорят съвсем обратното. Георги Марков не е убит от „българския“ чадър, още по-малко от български правителствен агент, а от съвсем други сили. Тук вече и аз ще си позволя да използвам достопочтената фраза „най-вероятно“ – та най-вероятно от МИ-5, предположително с мълчаливото съгласие на руснаците. Защо ли, ами прочетете „Достопочтеното шимпанзе“ и ще разберете, как големият ни писател обръща палачинката и прави на маймуняк британския премиер-министър. Или пък въпросното писмо, ето ви откъс: „…Обществената съвест на Запад е или мръсна политическа игра на деня, или куп лайна, че тя не е искрен отклик на нищо, защото малцината честни и искрени донкихотовци, които милеят за човешкото достойнство, нямат достъп нито до радио, нито до телевизия, нито до вестници. Ако търговските интереси на Запад повеляват, те са в състояние да започнат да свирят съветския химн редом със собствените си национални диарии.“(Георги Марков)

Добър ден. Да коментирам ли?





Гласувай:
0


Вълнообразно


1. danailvdimitrov - че е убит от МИ-5 е в логиката на нещата...те затова толкова ровят в нашите архиви
17.09.2013 21:00
да заличат следите. Но колкото до мотивите се съмнявам, че са журналистическите му (на Г.М) излияния. Писаници като на всеки плеснат през устата журналист- нищо особено.

Виж ако е продължил да бъде майор от ДС и в Албиона (като своя любим герой майор Деанов от "На всеки километър") и е продължавал да пише своите "Задочни рапорт-ажи" от Лондон до София- това вече е нещо съвсем различно.За това вече наистина убиват.

Да не забравяме,че бяха стреляни и двамата с Владимир Костов, който далеч не "дрънка" такива неща, че да бъде стрелян.Затова пък и той беше майор от ДС.
цитирай
2. nikikm - Стопроцентовата
17.09.2013 21:18
истина,едва ли някога ще научим.Но че това,което е писал и Истина,най-големият неприятел и до ден днешен, на управляващите и на Изток и на Запад е факт! За Истината убиват! Разследват,слухтят,унищожават животи в пряк и преносен смисъл! И това по целия свят.За такива,като него,изходът е един!Като руския плакат на Политковская,където пише:ЦЕНА ПРАВДЬI-СМЕРТЬ! Та лично аз не виждам чудо. Истинска опозиция в България има ли?И доколкото я има,какъв живот водят нейните представители,наясно ли сте с това,г-н Димитров?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706524
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031