Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2013 17:58 - КАТ скръцна на Коста, а кой ще скръцне на КАТ? http://www.mignews.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 436 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.09.2013 17:59


  В държавата на нотариусите и полицаите виновни са гражданите, които плащат за всичко image Иглика Горанова, Коментатор      

Две новини ме провокираха да напиша този коментар.  Първата е, че  КАТ скастри и вероятно ще глоби момчето, което помогна преди няколко дни  на движението на Петте кьошета  да се отпуши. В дъжд и при неработещ светофар, той стана регулировчик и  две линейки  стигнаха дотам, където са ги извикали, а тапата, предизвикана от аварията със светофара,  се отпуши.

В продължение на един час Коста беше регулировчик, а юристката  Валентина Георгиева го снима  и разпространи снимката му във социалната мрежа  Фейсбук. Постъпката  на момчето предизвика възхищение и не само. Самият Коста заяви пред komentator, че е безработен и че би се радвал да стане регулировчик. От КАТ реагираха светкавично на желанието му и заявиха, че е това, което е направил е опасно и не може всеки да става регулировчик.  Това е вярно, както  е вярно и друо - че  когато в КАТ  изпълняват буквата на закона е добре да я приложат към себе си. Кой от КАТ ще бъде глобен заради тапата на Петте кьошета и за това, че е нямало техен служител около час? Или поне кой ще ги скастри публично, кактбеше скастрен Коста?

Втората новина е също толкова “коментарна” – нотариусите скочиха срещу едно сравнително разумно предложение, което облекчава джоба на българина. А именно да не събират такси от заверки на продажби на предимно стари коли. Само преди дни излезе статистиката на  КАТ, че  годишно в България влизат по 200 хиляди автомобила, произведени в чужбина и болшинството са стари. Едва един на всеки сто е нов.  И нотариусите са против! Нещо повече-плашат българите, че ще се увеличат измамите със старите трошки на Европа, които се пласират у нас, ако държавата им отмъкне златната кокошка – таксите.  Нека си го кажем в прав текст – ако българинът престане да плаща такса на нотариусите, те ще обеднеят с 20 милиона лева годишно. Затова и сега пишат декларации и  манипулират общественото менние,  че ако таксите отпаднат, измамите ще се увеличат! Как точно ще се увеличат измамите е също много  интересен въпрос при положение, че  проверките ги прави КАТ. А в ЕС нотариусите изобщо не се занимават с такава услуга.

Излиза,че  у нас българинът, който е най-беден в Европа, трябва да плаща.  За да могат 620 нотариални кантори  да съществуват добре и да си делят една нелоша сума от 20 милиона лева годишно!

Ако сега държавата послуша нотариусите и даде крачка назад означава, че борбата с монополите, каквито и да се те, е тотално изгубена. Защото моноплът на нотариусите, които разполагат с инструменти за обществено влияние и, разбира се, с депутати в парламента, е също толкова  отвратителен, колкто и всички останали. Всъщност неговата сила ще се види поименно, когато законът влезе в парламента и трябва да бъде гласуван в полза на гражданите.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19821776
Постинги: 45028
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930