Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2013 21:17 - „Дойче Веле“: Каква ти детска болест? „От Извора“: Каква ти журналистика? http://www.otizvora.com/2013/09/5799/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 976 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„Дойче Веле“: Каква ти детска болест? „От Извора“: Каква ти журналистика? 21.09.2013 г. Раздел: Избрано, Фармафия От Стопанина

Препечатвам в цялост една публикация в българската секция на „Дойче веле“. По правило е редно да се цитират само отделни изречения и абзаци, на които искаме да направим коментар. Но статията плаче за рецензия от първата главна буква до последната точка. Моите забележки, уточнения и опровержения на изнесената информация ще бъдат маркирани в синьо.

* * *

Тепература, хрема, обрив (В превод: Страхувайте се, страхувайте се, страхувайте се от „ужасните“ симптоми): случаите на дребна шарка в Германия се множат (Колко се множат? Звучи така, сякаш става дума за пандемия, която е и поводът за написването на статията. А истината е, че става дума за не повече от триста случая годишно, което е смехотворна и нормална бройка за такова заболяване, особено в страна, чието население е десетки милиони.). През юли дори цяло училище в Кьолн трябваше да прекрати занятия заради заразната болест (Чудо невиждано! Училища прекратяват занятия за няколко дни и ако възпитаниците им хванат въшки). Защо тази уж детска болест се завръща и сред възрастните? (Своеволно добавяне на „уж“ за целите на пропагандата, понеже статията е поръчков пасквил, а това ѝ личи от всеки ред. Болестта винаги е била разглеждана предимно като детска, понеже много деца, да не кажем – повечето, я прекарват през първите години от живота си. Това е и причината, когато станат възрастни, вече да са изградили естествен имунитет срещу нея. Нещо повече – няма нищо ново и неочаквано, че понякога заболяват и възрастни. Така е от памтивека! И по тази причина има стара като света практика бабите и родителите да водят внучките и щерките си при болни деца, за да ги заразят умишлено. Защото, ако не са изградили имунитет до омъжването си, има опасност да се разболеят, докато са бременни, а това е опасно за плода.)

Нямаш ли имунизация, не те приемат в училище: в много страни по света децата задължително трябва да са имунизирани срещу определени инфекциозни заболявания, за да ги допуснат до учебния процес. В Германия обаче имунизациите не са задължителни, а това води до необичайни последствия. През юли например едно кьолнско училище остана затворено за няколко дни заради заразата от дребна шарка (морбили) – много от децата там бяха заболели едновременно. Във въпросното училище имунизирани срещу вируса са били едва една четвърт от учениците (Ето тук почитаемата колежка трябваше да уточни какви са „необичайните последствия“, понеже не стават ясни от предходните изречения. А най-необичайното е, че сред заболелите деца има и такива, които са били ваксинирани! Необичайно, наистина… Уж си защитен от морбили, а все пак ваксината не те предпазва от неваксинираните ти съученици. Спестяването на този важен факт, който действително е „необичаен“, говори красноречиво за „редакционната политика“ на медията.). В Берлин и в провинция Бавария през последно време също се наблюдаваха необичайни нови изблици на болестта, която протича с типични кожни обриви, висока температура и дихателни оплаквания. (Манипулативно изказване, което внушава, че дребната шарка едва ли не е била „изкоренена“ в течение на десетилетия, когато истината е, че от нея всяка година преболедуват много деца по целия свят. За невежата журналистка вероятно е новост и че пиковете и спадовете в разпространението на всяка болест също са напълно естествени.)

image

Дребната шарка е една от най-силно заразните болести изобщо (Знаем, „Дойче веле“, повечето хора познаваме „ужасната“ болест от личен опит, като доживяваме да си я спомняме и десетилетия, след като сме я преборили за няколко дни.). „От 100 души, които се намират в едно помещение заедно с носител на заразата, се разболяват поне 99“, казва германският вирусолог Мартин Терхард. Инфекцията се предава по въздушно-капков път. Достатъчно е някой да кашля или киха в непосредствена близост, за да се заразят онези, които не са били имунизирани срещу морбили (Както и онези, които са били ваксинирани, стига да не са преболедували морбили, след като са се заразили с нея от самата ваксина. Струва ми се, че спестеното уточнение е доста важно.). При това не е вярно, че става дума за чисто „детска болест“. (Тук медията си измисля твърдението, че болестта била „ексклузивно детска“, и започва да спори със себе си.) Близо половината от случаите, които са регистрирани през тази година в Германия, са на хора над 20 години. (За това можем да виним „имунизационните програми“, които са забавили изграждането на естествения имунитет в детска възраст и съответно поставят млади хора в детеродна възраст в опасно положение.)

Това има връзка с непоследователните имунизационни кампании в Германия. „Първо – те не са задължителни, а само препоръчителни, и второ – отправяните в течение на годините препоръки към населението, също се променяха“, казва Терхард. (На какво се дължат тези промени в препоръките? На неустановени становища в науката, на това, че някой министър не си е получил навреме хонорара от фармацевтичните картели?…) Родените преди 1970 година често пъти са преболедували дребна шарка, поради което са си изградили имунитет срещу болестта. (Именно! Това е естественият имунитет, който е и най-сигурният.) Сред родените по-късно обаче има огромни различия, породени от различните имунизационни практики в разделената тогава Германия. (Именно. Обаче това говори против самите „имунизационни практики“ и „необичайните последствия“ от тях.)

През 1970 ГДР въвежда задължителното имунизиране на децата. Във ФРГ през 1974 обаче има само препоръка за имунизиране. (Само от тези две страхотни изречения можем да направим извод за диктаторската и тоталитарна същност на задължителните ваксинационни програми.) Свикналите да се имунизират източногерманци продължиха да го правят и след Обединението на страната. И до днес разликите между Изтока и Запада са големи и по този въпрос. В обединена вече Германия, през 1991 беше препоръчано повторно ваксиниране, защото при 5%-10% от хората ваксината не показва ефект (Именно! Но, за сметка на това, ваксините в малка или голяма степен показват страничните си ефекти.). В случая става дума не за реимунизация, а за коригиране на този дефицит, поясняват лекари. (Да, и през ум да не ви минава, че ваксините могат да са неефективни.)

Кои са хората, които не желаят да се имунизират?

imageСкептични към ваксината са например голяма част от по-добре образованите (!) родители, които залагат на природната медицина. Децата от подобни семейства често посещават т.нар. Валдорф-училища, чиято концепция се основава на тясната връзка между човека и природата. Фактът, че затвореното училище край Кьолн е именно от този тип обаче, сочи, че поведението на подобни родители е безотговорно по отношение на всички останали. (Точно така. Изключително безотговорно е да си добре образован и да рушиш илюзиите на баламурниците сред родителите, лекарите и журналистите, които наивно вярват, че ваксинацията гарантира имунитет срещу която и да било болест.) Вярно е, че тежките усложнения вследствие на морбили са рядкост, но все пак ги има. (Вярно е също, че има и усложнения от тежките метали във ваксините, като последиците от действието на тези невротоксини напоследък дори не са рядкост.) Вследствие на усложнения от тази болест, през юни тази година почина едно 14-годишно момче.

(Е, колежке драга, ама не така – да бъдем по-професионални! Нека все пак разкажем повече за случая и тогава можем да направим други изводи. Твърди се, че въпросният Михаел от Вестфалия се заразил още като 5-месечно бебе в чакалнята на един лекарски кабинет. В резултат на това получава „нелечимо мозъчно възпаление“, за което се сочи морбили като главен виновник.

Обаче…

Добре известен е фактът, че другият от двата смъртни случая, свързани с морбили в Германия – да, те не са стотици или хиляди, както намеква статията – започва пак от чакалнята на същия този лекарски кабинет! Много интересно „съвпадение“, което по-скоро повдига въпроса не за пика на морбили „заради липсата на ваксинации“, а за хигиената и други проблеми на въпросното място.

Освен това не се оповестява информация дали Михаел е бил ваксиниран срещу морбили, преди да се разболее. Ако е бил ваксиниран, това отново повдига въпроса за ефективността на ваксината.

Спестена е информацията дали някой не е решил да го ваксинира, след като се е разболял от шарката, което само по себе си би било престъпно действие. Ако се окаже, че е така, това за мен е обяснение за усложнението на болестта. И няма да има нищо чудно, че е развил „нелечимо мозъчно възпаление“ (incurable brain inflammation), понеже такова е очаквано при въздействието на невротоксините във всяка ваксина, независимо от вида ѝ.

И също така се премълчава дали детето не е имало вродено или придобито съпътстващо заболяване, което да доведе до усложненията. За да има усложнения, трябва да има причина за тях, а такава причина НЕ може да бъде наличието на иначе безобидната болест или начините за нейното разпространение.)

Скептицизмът на някои германци по отношение на ваксинацията срещу морбили вероятно е бил подсилен и от теорията на един британски учен, според когото ваксината може да предизвика аутизъм. (Напълно в стила на пропагандните пасквили, позициите и доказателствата на безчет лекари от десетки страни са представени като „теория“ на „един учен“.) Това твърдение се смята вече за окончателно оборено (за окончателно оборено се смята само от фармацевтичните картели и хоноруваните от тях лекари и журналисти), но в някои социални мрежи и до днес се разпространяват слухове за това какви болести можели да предизвикат имунизациите. (За слухове отново може да говори само човек, който не си е направил труда да проучи и провери „слуховете“, както и причините да намират такъв отзвук не само в социалните мрежи, но и в специализираните трудове на учените, които са си направи труда да проверяват.) В отговор на последната (полит)просветна кампания на федералното правителство под мотото „Германия търси имунизационния си паспорт“, в социалните мрежи се появи група, наречена „Германия изгаря имунизационния си паспорт“. Над 2 500 души я бяха подкрепили.

АГ, ДПА, АФП, Б. Узунова/Редактор: М. Илчева (На ваше място, колежки, и аз не бих се подписал под тая помия с пълното или истинското си име.)

Рецензент: Иван Стаменов

* * *

Още по темата:

Безобидни ли са малките терористи д-р Кожухарова и д-р Кунчев

Спасението от „задължителните“ ваксини – съвети на много лош човек

Кой плаща милиони долари на сайтове за дезинформация относно ваксините

Хиляди лекари получават милиони за пропаганда на ваксини

Изобличение: Манипулират данни за връзката ваксини-аутизъм

Темида отсече: Има връзка между ваксините и аутизма

Зад кулисите на ваксините: Смес от бъбреци, смлян гръбнак, гной и…

На хартия: Днешните ваксини и ваксините на бъдещето





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697137
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031