Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2013 20:36 - “Проучвания” по поръчка – Алфа рисърч Posted by ANONYMOUS BULGARIA
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 900 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
“Проучвания” по поръчка – Алфа рисърч

image

Какво представлява Агенция – Алфа рисърч и кой има интерес от нейните проучвания. Първо нека видим какво пишат сами за себе си, за агенцията:


Кои сме ние?

Алфа Рисърч ООД е независима частна агенция за маркетингови и социални проучвания, създадена през 1997г. от:

  • Боряна Димитрова, управляващ партньор
  • Станислав Стоянов, управляващ партньор
     

Нашата сила е в нашия екип, в който работят 16 висококвалифицирани специалисти в областта на социологията, маркетинга, политологията, статистиката и икономиката. Централният офис в София, заедно с 27-те  регионални супервайзъра, организира работата на мрежата от 350 интервюера, които провеждат около 100 000 интервюта годишно.

Нашата дейност 

В Алфа Рисърч извършваме пълния набор от дейности, свързани с реализацията на социалните и маркетингови проучвания – изграждаме изследователска методология съобразно нуждите на клиента; разработваме комплексен инструментариум за всяко проучване и изключително прецизна извадка; осъществяваме теренната работа,  въвеждането, статистическата обработка на данните и задълбочен анализ на резултатите; предлагаме консултации и решения, основани на точни данни и висока професионална експертиза.  

Екипът ни  разработва гъвкави изследователски решения както чрез количествени, така и чрез качествени методи, като ви помага да изберете най-подходящите за вашия конкретен случай.  

За да бъде максимално полезна и ефективна за своите клиенти, Алфа Рисърч работи с най-съвременно специализирано оборудване  – САТI, CAPI, система за онлайн интервюиране АROS, зала за фокус групи с възможност за наблюдение и симултантен превод.

Нашият професионален опит

Алфа Рисърч е позната със своя богат опит в социалните и маркетингови проучвания и със своя авторитет на агенция със собствен стил. Ние не правим компромиси с качеството в нито един момент – от събирането на данните до анализите и публикациите. Доверието на респондентите, клиентите и общественото мнение е движещата сила на нашето професионално развитие.”

Точно това искахме да ви покажем, от последните две изречения по горе.

Нека видим до колко са независими в своите проучвания:

image

Боряна Димитрова
Управляващ партньор и един от създателите на агенцията през 1997г.
b.dimitrova@alpharesearch.bg

От сайта:

“Социолог с дългогодишна практика в областта на социалните и политическите проучвания. Ръководител на електоралните и социално-политическите изследвания на Алфа Рисърч, с многобройни публикации в български и чуждестранни издания. Доктор по социология, специализирала политическа и електорална социология в CNRS, Франция и нови методи в социалните науки в Йейл, САЩ. Чете курс лекции по изследователски методи в социалните науки.”

Само като прочетем Йейл, САЩ и ни „замирисва“ на мозъчни тръстове, индоктринация, секти, и др., но това е друга тема и няма да наблягаме върху нея.

Боряна Георгиева е съавтор с „експерта” Георги Ганев от мозъчния тръст Център за Либерални Стратегии (ЦЛС) в една книга издадена от Фондацияята „Институт Отворено общество“ на добре познатият ни спекулант Джордж Сорос. Прочетете повече за Джордж Сорос тук:

ИСТИНСКИЯТ ЛИК НА ДЖОРДЖ СОРОС

Книгата се казва „СЪСТОЯНИЕ НА ОБЩЕСТВОТО“ и е издадена през 2008 година. Вижте справката за книгата: http://www.cheti.me/kniga/sstoyanie-na-obshchestvoto-2002-2007, а тук можете да я прочетете в сайта на „Отворено Общество“ в електронен формат pdf – http://osi.bg/downloads/File/State%20of%20Society%202008.pdf

За да ви стане ясно, какво представлява „Отворено общество“ и тези „експерти“ от мозъчните тръстове „think tanks” е добре да прочетете следните публикации:

Експертите на прехода

Долу БСП и всички други стари и нови ПП

Защо гражданското общество не е единно?

Погледнете и огромната подкрепа, която имат помежду си всичките тези Неправителствени организации (НПО):

“Експерти”, соросоиди и think tanks (листа)

Вие бихте ли се доверили на подобни проучвания и техните резултати в медиите?

Хората от тези НПО използват много често като референция тези проучвания, примерно като това, когато Антоанета Цонева (председател на Управителния съвет на мозъчния тръст „Институт за развитие на пубичната среда“). –  цитираше проучването на Алфа рисърч, според което над 80% от анкетираните вярват, че има нужда от граждански контрол върху процесите в страната. Можете да видите тук:

Антоанета Цонева: Няма доказателство, че протестите са платени

Обърнете внимание, че много от споменаваните хора работещи и спонсорирани от мозъчни тръстове (малки и големи) се крият зад думи от рода на „експерт“ и „институт“, въпреки, че не са.

Тук можете да видите още по темата:

Порочна система

Както е известно, медиите на олигарха Иво Прокопиев (Икономедиа) са трамплин за мозъчните тръстове в държавата, и затова е винаги добре да се погледне, какво точно промоцират и искат да прокарват в съзнанието на българските граждани. Следователно откриваме, че Боряна Димитрова е много употребявана и в Дневник (едно от разклоненията на Икономдиа) – тук мозете да видите. В другата медия на Иво Прокопиев и трамплин за мозъчни тръстове откриваме също употребата на „агенцията“ – Капитал.

Това е само една малка справка за тази персона. Вижте какво казва в сутрешен блок на БиТиВи:

“Много откровено трябва да кажа, че ние имаме в общественото пространство проблеми със злоупотреба със социологически данни.”

Точно така, Борянче, и ти си част от този проблем.

През юли 2011 г. от ефира на същата телевизия Димитрова отправи обвинения в “груби методологически грешки” при изчисляване подкрепата за ГЕРБ в две последователни изследвания на МБМД. Повече в тази статия:

Ритане по токчетата

На нас това ни стига за да не се доверим на нито едно проучване произлизащо от тази агенция. А има още доста хора за проучване в агенция Алфа рисърч, но който има желание нека го направи.





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19824613
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930