Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2013 21:34 - Колаборационистът Плевнелиев на вечеря - ИФТАР Автор: doktora757
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 416 Коментари: 0 Гласове:
0



Колаборационистът Плевнелиев на вечеря - ИФТАРАвтор: doktora757
 

image


КОЛАБОРАЦИОНИСТЪТ  ПЛЕВНЕЛИЕВ  НА  ВЕЧЕРЯ - ИФТАР

                  

              „Ние сме във времето и то е в нас.Ние го обръщаме и то нас обръща.

               Ако това не разберем,няма да постигнем нищо.”

                                                                            Васил Левски

 

    На 07 август 2013 г. в Пловдив президентът гостува на вечерята - ифтар по случай Рамазан Байрам, по покана на Главния мюфтия на мюсюлманите в България. По думите на пресцентърът на държавния глава присъствието му е било „чисто човешки знак на уважение” към религиозния празник и традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание.

   Президентът беше атакуван от министри, медии, националистически формации, че участвал във вечерята-ифтар и пресцентърът му не е допуснал български журналисти, но за сметка на това турските журналисти бяха на първа   линия.

    На въпросната вечеря са присъствали гости от Косово, Гърция, Македония и разбира се от Турция, единствено в качеството си на представители на религиозните общности в съответните страни.Двустранни срещи с участието на държавния глава не са провеждани - твърдят от президентството.

    Прессекратариятът напомня, че от встъпването си в длъжност Росен Плевнелиев е участвал в празниците на различни религиозни общности в България.Този модел на религиозна и етническа толерантност е бил едно от най-значимите постижения на българското общество и той следвало да се съхранява не само с думи, а и с дела. Плевнелиев декларира, че до края на своя мандат ще продължи да почита традициите на религиозните общности в България. Нагло нали? Но това е доказателство,че „бащата” на нацията,който вместо да обединява,той настройва и разединява обществото, насажда ненавист.А ненависта дали не се поражда единствено от поведението на президента. Само дни преди въпросната вечеря беше чествано 136 години от подпалването на град Стара Загора изгорял до основи и възпоменание на избитите и изкланите  14 500 българи от града и околните села от турците, ръководени от Сюлейман паша       / Соломон Леви Явиш - еврейн приел исляма /.  На възпоминанието не присъстваха нито един от държавните мъже,липсваха и политици. Представители на изпълнителната власт бяха областния управител и кмета на Стара Загора. Произнесеното слово от бригаден генерал Любчо Тодоров - командир на Втора механизирана бригада припомни героизма на старозагорци. Първенците на местната власт на практика отсрамиха държавното и политическо присъствие. „Бащата” на нацията по този случай не е изпратил и един венец, а камо ли да присъства лично / вярно,че деня не е национален празник /, но е значим,паметен и заслужава най-малкото зачитане. Но нали ще „обиди” някои,нали с присъствието си ще засвидетелства един исторически факт, който усърдно и упорито се отрича от антибългарското настроение на историци,политици, ”защитници” на човешки права и тем подобни клакьори и подлоги служещи на чужди интерси.

Но да се върнем към въпросната вечеря. На този ден  - Рамазан Байрам мюсюлманската общност отбелязва края на постите през рамазана. Медиите - българските не бяха допуснати,но приятеля на Реджеп Ердоган - Касим Дал, както и обвиняеми в процеса за радикален ислям в Пазарджик бяха на първа линия.

   Поведението на президента е протурско и предателско, като това си е чиста проба васално поведение - демонстрирано открито,но завоалирано под формата на уважение, толерантност. На практика с присъствието си президентът лигитимира строенето на джамии в цялата страна, новините на турски език по БНТ 1, постоянния вой от високоговорителите поставени на минаретата на джамиите в цялата страна,както изнасянето на религиозните обреди извън джамиите. Не на последно място предстоящия строеж на „Ислямски център” в столицата в жк.”Младост,” местност „Малинова долина.” И съответно дава коз в ръцете на привържениците на радикаления ислям да продължават да ислямизират и турцизират мюсюлманското население в страната. На практика и подкрепя проектите за възстановяване на джамии в градове като Кюстендил, Стара Загора и др. градове на България,на места,които са културно-исторически паметници. Не на последно място засвидетелсва подкрепата си за членството на азиатската страна Турция в ЕС.

С присъствието си президента засвидетелства антибългарското си поведение, и най-вече с изгонването на българските журналисти от срещата,което е и нарушение на конституцията и посегателство върху свободата на медиите страхувайки се вероятно, да не бъде заснет как се здрависва с подсъдими лица, обвиняеми за тежки престъпления срещу държавата,както и с любимеца на турския министър председател Ердоган - Касим Дал, един от учредителите на Реформаторския блок.Смятам,че това е държавна измяна и Главният прокурор би следвало да вземе съответните мерки, но едвали.

Вероятно постъпката на Плевнелиев е продиктувана от гузната му съвест за присъствието му на тази тайна вечеря-ифтар, осъзнавайки гафа,който е допуснал

не допусна българските медии,за да присъстват на позорната среща, на която българският държавен глава ще седи на една маса с члена на неосманиското турско правителство - вицепремиера на Турция Бекир Боздаг, с който дори не са равни по ранг, т.е. равнопоставени. Ще го наблюдават как седи на една маса с Касим Дал, който е един от основателите  преди 1989 г. на Турско национално-освободително движение в България / ТНОДБ / - създадено в средата на 80-те години на миналия век с цел терористични действия, шпионаж, всяване на смут и хаос в страната. Въпросното движение е извършило десетки, десетки терористични атентатати,саботажи,диверсии и др. на територията на цялата страна. За тези действия Касим Дал е съден и осъден, като след 1989 г. един друг президент  туркофил и „демократ” го помилва и освободи от затвора. Този отцепник от ДПС създаде нова политическа партия - Народна партия „Свобода и достоинство,” чиито председател е Корман Исмаилов. Последният пък заявяви неотдавна: ...”гордея се, че турското правителство подкрепя партията”            / България днес 08.08.2013 /. В медиите излезе информация, че лидерите на въпросната партия Касим Дал и Корман Исмаилов са агенти на турските служби,а партията им се финансира от Турция / Faktor.bg 19.08.2013 /.

Интересно тази новосъздадена политическа партия в навечерието на парламентарните избори на 12 май 2013 г. каква е? Вероятно не попада под ударите на чл.11 т. 4 от Конституцията на Република България.

    Прокуратурата мълчи / при регистрацията в СГС на заседанията присъства задължително прокурор /, мълчи и след изказването от трибуната на НС на народен представител относно твърдението,че Исмаилов и Дал са агенти на турските разузнавателни служби, което е своего рода информация или съмнение, но би трябвало да се провери от съответните български служби             /  Faktor.bg 19.08.2013 г. /. Какво се получава на практика - за пореден път е погазена Конституцията, като не е зачетен и спазен чл.11 от същата.Само преди дни / 18.08 2013 г./ беше учредена  нова етническа партия в Пловдив - Обединение, прогрес, справедливост.На учредяването са присъствали 500 „роми” от цялата страна. Всички учредители са бивши членове на цигански партии / днес ; KOMENTATOR.bg 18.08.2013 /. Може би и тази формация не е създадена на етническа основа? Не един път съм споменавал,че циганските партии са около десет,а вече може би са и повече. Да, но прокуратурата мълчи. На „Темида” очите и са завързани и не трябва да вижда истините. Бих искал да запитам президента така. В коя европейска държава президент или премиер присъстват на подобни чествания под различна благовидна форма. Нима държавните мъже на европейските държави са по-лоши политици, държавници и управленци от българския им колега.

    На влизане  на вечерята Плевнелиев казва пред медиите: ...”Дошъл съм да уважа мюсюлманите послучай празника им” - и посочва, че е дошъл да им пожелае здраве и благоденствие,да похапнат заедно с уважение и любов към ближния и с най-топли чувства. Но дали така „похапва” и пожелава „благополучие” турския му колега Абдулах Гюл на турските граждани християни от български произход, от арменски произход. Дали пожелава благополучие на изповядващите юдаизма евреи, както и на кюрдите, които са над 25 млн. Колко ли пъти турския президент е присъствал на подобни религиозни празници като Великден – например за да уважи българите християни. Николко! В Турция е забранено дори оповестяването на християнските религиозни празници с камбанен звън - за разлика от всекидневното виене на ходжите от високоговорителите поставени по минаретата на джамиите в цялата ни страна, които са над 1550 заедно с молитвените домове без минарета  / меджеди /, включително и в столицата.

   На вечерята освен гостите от чужбина са присъствали и мюфтии от Централен и Южен район, както и пребиваващия на неофициално посещение в страната по това време, турски  вицепремиер Бекир Боздаг. Последният бил пропътувал 2000 км. за три дена,като обърнал внимание на архитектурните паметници от отоманската ера. Неговите констатации са,че „образците на отоманската архитектура намиращи се в България, са в отчайващо състояние.” Това е заключението, до което турския вицепремиер е стигнал. Но турският вицепремиер пропуска един много важен доказан факт, че по-голямата част от джамиите са строени върху основите на.... съборени и унищожени православни храмове, а Турция е била и „присъствала” на Балканите след колонизиране на територии, включително и български. А в какво състояние са християнските храмове / българските църкви / в Турция? Оставени са да се саморазрушават, с пропукани стени, течащи покриви и кубета, с растения по стените и покривите.

С замлъкнали камбани, може би от построяването им.

    В турската преса обаче не пропускат да споменат, ...” че България е била под отоманско управление 500 години до придобиването на своята независимост през 19-ти век” / отразено в „Дневник” /. Каква наглост и каква манипулация, и вменяване,че България е била под отоманско „управление,” но става ли ясно, защо е била,и каква е причината за 500-те години „управление.”

А този термин  „придобиването” на независимост дали е точен и правилен. Дори да го приемем за такъв не става ясно как е „придобита” независимостта, а защо е имало зависимост. Може би ей така по собствено желание българите са го пожелали. Може би ще ни обясни президента, ако не се е  задавил с някое парче баклава или кокал от тлъст овен. Убеден съм,че правдоподобен отговор от този субект няма да получим никога,но вероятно ще продължат „разясненията” в българските учебници за трети и пети, а и в по-горните класове, как българи и турци, християни и мюсюлмани са си живяли в мир и любов управлявани от Султана. Дори някой ибрикчия, като тези „българи” депутати от ДПС, като Йордан Цонев наричан Данчо Ментата, Христо Бисеров, а може би и професорката по синтаксис, министър на младежта и спорта от квотата на ДПС Марияна Георгиева, която неотдавна се изцепи в студиото на НОВА ТВ, че противоконституционната партия ДПС е „учител по демокрация за България.”

А може би историци като Андрей Пантев ще доразяснят, защо не е имало турско робство, и защо не е имало Баташко клане.

     Грешно е мнението, че тези, които призовават към мюсюлманите и тяхната религия да се проявява разбиране и толерантност, защото смятат, че така най-лесно ще се пренесат „западните ценности” и ще се задълбочи интеграцията им. Но да си припомним изказването преди време на германския канцлер Ангела Меркел и бившият президент на Франция Никола Саркози „мултикултуризма не се състоя.” Бих казал,че исляма и радикалния ислям изкривяват традиционната култура в европейските страни,силно вредят и заплашват именно цялостта на обществото.Да не изключваме,че застрашават националната сигурност в цялия ЕС. В подкрепа на това ще цитирам в. "Сега" бр.140 - 20 юни 2012 г.,където четем „Предписанията на Корана за тях са по-важни от законите на държавата,в която живеят.” Пак там „ислямът е религия на нетолерантност.” Подобни изказвания и описания можем да срещнем на много места и от много журналисти, политически наблюдатели, анализатори, изследователи, летописци, писатели, историци,учени и пр., които ги правят на основата на дългогодишни изследвания,наблюдения и тогава правят изказванията си, и пишат становищата си. По ли са глупави от нас северните народи от Европа, които настояват за забрана на строежи на нови минарета и джамии в страните си. Притеснението и страхът идват вероятно от ислямския фундаментализъм. За съжаление у нас този факт се подценява,който е бомба със закъснител.

    Сякаш за да поизмие срама, а и да отвлече вниманието от позорната постъпка, президентът посети протоколно плануваното преди месеци честване на връх Шипка послучай 136 години от Шипченската епопея. Ще си позволя да цитирам част от словото на президента, тази част, която умишлено не се публикува нито от 24 часа, Труд, Дневник, мediаpool.bg и др. Какво се получава на практика - пак двоен стандарт на „независимите” медии. Може би да не засегнем някой си,да не дразним други,т.е. все да се съобразяваме с нещо си, с някой си, все едно живеем под наем,в чужда къща. Но това се дължи благодарение на политици и управляващи от 24 години до момента. Но като се постъпва така няма да има просперитет, успехи, възраждане и каквото и да било, за което говори и президента в словото си. Ето защо ще отразя дословно с много малки съкращения словото от 24.08.2013 г. по случай честването на 136-ата годишнина от Шипченската епопея на българския държавен глава,който не знам как е решил този път в речта си да спомене за неща,които друг път ги е заобикалял и предъвквал,казано по-просто,не ги е споменавал. Но Вие уважаеми читатели ще се убедите сами в това, което казвам. След обръщението си към присъстващите на тържеството гости, дипломати, държавници, военни, духовни лица и граждани, президентът започна словото си така: „Днес честваме 136-тата годишнина от Шипченската епопея събрани пред този паметник на безсмъртното дело.Отбелязваме историческия подвиг и почитаме светлата памет на героите извоювали свободата на нацията след пет вековното робство.Саможертвата на малобройните отряди защитници на прохода възроди и укрепи националното самосъзнание и искова новата държавност на българите.” И продължава: ...” Българите се хвърлиха във войната за да отхвърлят вековното потисничество проникнало във всеки кът на измъчената Родина векове наред. Националното самосъзнание се пазеше в манастирите, в църквите,в килийните училища, във всеки български дом, където нашите език и духовност се предаваха от поколение на поколение. Така се подготвяха българските свещенослужители, просветители, духовните и политически водачи на нацията. Въздаването просия във вековния мрак,когато в 1762 година монахът Паисий запали първата искра в народната свяст, история Славянобългарска. Неговите следовници неуморно пробуждаха съзнанието на народа, откриваха се училища,разпространяваха се  книги. Искрата на Паисий се разгоря и превърна във всенароден просветителски плам, oрганизирана и целенасочена  дейност за свободата на България. Народът възпяваше своите хайдути, повярва в безпределната смелост и в мисията на своите апостоли. Българинът се зае да изкове желаната свобода, като за нея събра в едно титанична вяра, героизъм и жертвоготовност. През паметната 1876 година целият свят стана свидетел на Априлското въстание избухнало в сърцето на империята, потушено, окървавено, смазано. В тази епична и разстърстваща битка българите дадоха пример на другите народи за национален дух и смелост. И доказаха, че са достойни за своята свобода. Такъв беше и примерът, който дадоха опълченците на Шипка пред цяла вселена. ”Една смърт юнашка и една победа България сега нази гледа” - написа патриархът на българската литература Иван Вазов. То бе пример за храброст и национален победен устрем и достойно бъдеще на българите.

Доблестта и подвига на българските опълченци положиха основите на новата българска държавност и нейната армия. При Стара Загора, Шипка, Шейново, те покриха със слава българското знаме. За Освободителната война шипченския проход имаше стратегическо значение. Шестте дни на жестоки битки при отбраната му са описани от очевидци, летописци, писатели, поети, от народа, като епически шипченски дни, в които малкия отред с невиждана самоотверженост успява да удържи прохода,изтощава силите на противника и решително спира настъплението му.” След това президента споменава мисъл на Александър Бендерев относно боевете и признанието и пр.,което ще пропусна,но ще продължа с последните редове от словото: ...” за това скъпи сънародници поклон пред смелите и достойни български,руски,румънски и финладски и воини от други националности, се бориха българите да бъдат свободни.” И така тук президента бих казал много смело отразява действителността. Но не споменава за героизма на старозагорци по време на съпротивата, която оказват срещу турските пълчища, за избиването им,изколването и подпалването на града. Освен,че не  споменава за хилядите избити от османските турци, не споменава за отвлечените в робство жени и деца през паметната 1877 г. Да, но историята го е отразила и описала подробно,описали са го и очевидци, както и чуждестранни такива. И колкото и неприятно да е на някои, това е факт и ще остане черно на бяло, да доказва за извършените зверства от „добрите” и „миролюбиви” турци на базата на „миролюбивата” религия Ислям. Явно президента се е врекъл да служи чуждопоклоннически, като с протурското си поведение и настроение

/и не само/ го доказва многократно. И след тази „похвала” за добрата му реч по-горе,веднага на 06.09.2013 г.президента се „поправя” или може да му е направена сериозна забележка,а защо и да нe е имало издърпване на уши             / Б.Б.му биеше чембери в ефир, та да няма дърпане на уши /. В словото си послучай 128 г . от Съединението не споменава една думичка за поробители, да не говорим за робство и пр., т.е. премина на „балансирана реч,” но не пропуска да спомене,че в никакъв случай нямало да позволи да се заиграва с етническата карта,да се насажда етническа омраза и т.н. Тъжното е,че само ние трябва да се съобразяваме с уважение,толерантност,а не получаваме реципрочност.

Може би конформиста Плевнелиев е верен или пък спазва стриктно думите на Ердоган изречени на една от срещите с тогаващния му колега Сергей Станишев: ...” Приемете реалностите за да запазим мира” / казано 2009 г. /. Допускам, че Станишев не е знаел,а може и сега да не го е научил, но предполагам, че Плевнелиев знае поради факта,че е израсъл сред мюсюлмани в район със смесено население,че в Корана има текст: ...”Мирът с неверниците е възможен само ако плащат данъците ни с покорство и приемат правата вяра за да не срещнат ятагана.”  И понеже стана дума за вярност,въпреки,че не исках да правя квалификации относно президента, но ето,че той ме предизвиква да изкажа мнение по въпроса. Ето,за какво става на въпрос. На 17.09.2013 г. на срещата на президентът с 230-те граждани за наболялите проблеми, Плевнелиев доказа,че е верен на задкулисието, скрит зад маската на лицемерието, загрижеността, в името на промяната. Прави мили очи и опит да се реабилитира за сетен път,като провежда „Диалог с гражданите.” Но за да е ясно,че остава верен на господарите си ще цитирам само много малка част от изказването му. ...” Защо трябва да спираме пенсионната реформа.”... /от това е видно, че той е да се работи докато сме живи,а колко ще се живее след евентуалното пенсиониране, ако изобщо се стигне до такова не е важно. ...”Нацията няма да спечели нищо от построяването на АЕЦ „Белене.” Аз съм против това.” То ясно,че е против, но ако започнат да го строят US компания или турска такава няма да е против. Това показва, че лицемерът Плевнелиев до край ще си остане верен на олигархията и чуждите интереси противопоставяйки се по всякакъв начин на жизнено важни въпроси касаещи нацията. Уважавам институцията Президент/ство/, но не бих могъл да споделя уважението си към подобен субект представляващ тази институция. Последният доказа,че не само е най-слабият президент, но и че е абсолютното недоразумение настанило се на „Дондуков” 2. Много обидни квалификации съм чул и постоянно слушам навсякъде за този мушморок, но ще кажа, че си ги заслужава. Няма да изреждам обидите, които му отправят гневни граждани, но ще дам кратко разяснение на думата колаборционист, която съм употребил в заглавието на статията. Да той е такъв,защото страната ни е окупирана с военни бази на САЩ, защото сме под икономическа зависимост от ЕС, от законодателна такава от ЕК,от турски фирми на територията на страната ни, от внос на всякакви стоки от азиатската държава. Стиснати сме за гушата и от НАТО, защото сме неин член, но никой не се е допитал до народа ни дали е съгласен или не. По думите на бившия лидер на противоконституционната партия ДПС Ахмет Доган обществото не е „узряло за референдуми.” Но обществото може да куса попарата на протурската пета колона вече повече от десет години в качеството и на управляваща партия независимо от коалицията с която е. Колаборционист на руски означава: „предатель”; на белоруски - „предатель”; на хърватски -izdajica”; на литовски - isdavikas” ; на сръбски - „издаjица.” На български е записано в тълковния речник така: „помощник и сътрудник на окупаторите на родината” / както споменах по-горе ние сме си в окупация /. И другото определение е : „човек от нападнатата страна,който сътрудничи, т.е. на враговете на страната му.” Ние дефакто сме колониална страна, с колониална администрация и колонизаторите ни експлоатират перфектно. А що се отнася до сътрудниченето на президента в полза на експлоататорите ни, мисля, че го е доказал.

    Смея да твърдя, че инвазията от Близкия Изток е на прага ни и ще бъдем заляти от бежанска вълна от Сирия,което ще е пагубно за страната ни,което ще застраши националната ни сигурност погледнато от всеки един ъгъл. Да, но нали Турция е от водещите в предстоящото евентуално нападение над суверенна Сирия, как да и се чупи хатъра. Но нали Турция е тази, която е „мост между Изтока и Запада” - острието на САЩ - машата обикновено, която вади горещите въглени от огъня. Тази Турция,която може би ще осъществи дългоочакваната си мечта - затварянето на ислямската дъга. Ако се замислим по - задълбочено дали пък българският президент не спомага за тези действия мънкайки и виещ се с инфантилните си движения под звуците на провлачения вой на зурни пригласян от тъпани. И може би не е далеко деня, в който това ще се случи. Не, това не е черногледство или пророчество, това ще се случи след евентуалното приемане на Турция в Европейският съюз.Много са анализаторите,които са на това мнение.

Вместо „бащата” на нацията да свика по спешност Консултативният съвет по национална сигурност, и да обсъди политическата криза в страната и предстоящото нападение над Сирия и последиците от това за България, той се разнообразява с „приятелски” вечери и похапване на баклава и тулумбички. По този повод мисля, че не се взима правилното решение от държавните мъже в държавата / до колкото я има /, като се правят неясни изказвания по отношение на позицията ни спрямо Сирия. Впрочем ясно е, че сме „за” „виновните” да бъдат наказани т.е. употребилите химическо оръжие. Но ако се окаже, че е употребено от терористите, или както ги наричат - опозицията, които са подкрепяни от САЩ,въоръжавани от тях, подкрепяни също така и от доста страни от ЕС, най-вече от Франция, Румъния, а и др., какво ще се получи. Поставям въпроса така,защото събитията се развиват много бързо. САЩ   заяви, че разполагат с „неопровержими” доказателства за използваното химическо оръжие от правителството на Башар Асад. Разбира се, че разполагат с неопровержими доказателства след като целта е да бъде осъществена една стара мечта - цел, а именно петрола и Иран,като крайна дестинация и неговите ресурси. Но никой не споменава другата цел на САЩ - приближаването до Русия с цел контрол, и не само. Но като чели последните часове цветнокожия Обама се е позамислил сериозно за последиците след евентуалното нападение. Позамислил се е върху въпроса за поскъпването на петрола, което ще бъде  в пъти, струва ми се,че сериозно се е замислил върху това дали няма да бъде обявен за агресор от международната общност, което е едно сериозно клеймо за цял живот. Е, дано пък тези проблясъци изиграят своята роля и  надделее разума. Впрочем към 14.09.2013 г. се получи някаква надежда за ненападение следствие на положените усилия на руската дипломация. Разбира се и позицията и авторитета на руския президент изиграха огромна роля за решаване на въпроса по дипломатически път - поне за сега. Решението на Русия и САЩ е Сирия да допусне експертите на ООН до обектите, където се съхраняват химически оръжия и в последствие да бъдат предадени и евентуално унищожени. Струва ми се, че руския президент спечели дипломатическия двубой за Сирия, като даде, и то добър урок на Нобеловия лауреат за мир Обама. Не може да се отрече,че САЩ допуска за втори път гаф, като излъга за химическа употреба над мирни жители от правителството на Башар Асад, както САЩ излъга и през 2003 г. по отношение на Ирак, че притежава, т.е. разработва оръжие за масово унищожение,което беше претекст за милитаристична инвазия в Ирак. И тогава се наложи САЩ да търсят съюзници като направи „коалиция на желаещите.” Сега варианта се повтаря,защото няма нищо ново под слънцето. Гони се една цел позната ни от десетилетия - доминиране в Близкия Изток и използване на богатствата на тези страни в района,а от там и евентуалния контрол в по-далечен план. Да, ама не. На практика изглежда,че сметките на САЩ, този път ще излезнат криви. Обама е объркан и търси вратички за излизане от положението. На път е да излезе, което ще успокои духовете,защото неговите гафове, които на практика са своего рода загуба,като се започне от Ирак, Египет, Либия, които не успя да  превърне в колонии. Загуби и стратегически съюзници в лицето на Канада, Британия, Норвегия, Чехия, Полша, които категорично отказаха военен съюз на САЩ. Доминанирането и превъзходството на Чичо Сам е до тук!

    Но дали ще надделее разума при нашия Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили, които по численост са, колкото по времето след подписването на унизителния Ньойски договор през 1919 г. За жалост след толкова години продължаваме да бъдем унизявани от унизителите ни от Запад, но за съжаление и от нашите политици, които са изключително прозападно настроени. Смятам,че правилната позиция е, не да се обяви неутралитет, а категорично да се заяви,че България няма да учасва във воени действия, въпреки, че на практика ние вече участваме, след като във България са пристигнали над 500 US военнослужещи- командоси, транспортни самолети „Херкулес,” джипове, камиони и пр.     Второто, което трябва да се направи, е затварянето на границите за бежанци и да се откаже по нататъшното им приемане. Лагерите за бежанци са препълнени, а бежанската вълна е на прага,както и хуманитарната криза, но ЕК и ЕС засега не са ни отпуснали и стотинка за покриване нуждите на пристигащите всеки ден бежанци. Разходите на ден за бежанец е 1100 лв. плюс т.нар. джобни около 70 лв. на месец. Да но страната ни сега трябва да отдели 10 млн. лв. от бюджета до края на годината, които дори няма да стигнат. При това положение българските граждани данакоплатци ще бъдат ощетени. Вменява се на българското общество,че се очакват 10 хил. бежанци, но не повече, което няма да бъде така ако не се затвори границата или своевременно не се вземат спешни мерки за ограничаване приема на бежанци,независимо от европейските директиви. България е външна граница на ЕС и прииждането и оставането на стотици хиляди бежанци от арабския свят,както и такива от Африка застрашават националната ни сигурност,която и без това е достатъчно застрашена. Да не забравяме и да не се заблуждаваме, че при евентуално „разведряване” на обстановката в Сирия приетите бежанци ще си заминат. Не, голяма част от тях ще останат тук и ще бъдат като допълнителен воденичен камък, който ще бъде в тежест на държавата ни. Да не забравяме,че сега в България има не по-малко от 10 хил. араби които са окопирали българския пазар в различните сфери,както и в разпространението на нерегламентирани стоки.Ето защо трябва да бъде не само ограничено даването на статут на бежанец на някои от дошлите или пък да се дава разрешение за временно пребиваване в страната. А изобщо да не се дават такива разрешения. Много от пристигналите са мъже без семейства и прибягват до хитрината като сключват фиктивни бракове с български гражданки и по този начин да придобият право за пътуване извън страната.Идват много жени с по две до четири деца, които също са рисков фактор.Въпреки успокоението от страна на правителството в лицето на вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев, че хуманитарна криза не съществува,което не отговаря на истината, тъй като само в момента всеки ден на турско-българската граница преминавайки я в нарушение  по 50-60 бежанци,а вече са и на няколко места по толкова.

Бежанците са предимно от Сирия,но останалите са от Афганистан , Ирак, Алжир, Пакистан и др. България е най-бедната страна в ЕС,но и се пада честа да играе ролята на майка Тереза, като се задължава с изхранването,настаняването на потърсилите убежище на подходящи места,като им предостави прилични условия за пребиваването на бежанците,които вече изявяват и претенции. Изказват негодуванието си като дори протестират нагло отправяйки закани за гладна стачка и бунт. Последните вече се изявяват като извършители на криминални престъпления в районите,където се намират. Ще последват и по тежки криминални престъпления,няма да ни отминат и евентуални терористични набези. Колкото и добре да се справят Гранична полиция, МВР и службите за сигурност, неизбежно е да  се пропуснат лица с нечисти помисли.За да не съм голословен ще спомена само това, че преди пет месеца - през месец април 2013 г. изпълняващия длъжността посланик на Сирия Башар Сафие, в нашата преса предупреди, че в България са влезли лица от средите на радикалния ислям, т.е. добре подготвени терористи. А такива могат да влязат всеки един ден под формата на бежанци от Сирия, без да бъдат различени дали са от там, дали са от друга арабска страна,а защо не и от африканска. И като стана въпрос за африканци напоследък прави впечатление, че в София е пълно с подобни субекти,които се движат в централната част, предимно мъже по двама - трима на възраст между 23 до 45 години, но има и по възрастни. В петъчните дни са най-забележими / няма начин да не бъдат забелязани поради приятния „загар”, който притежават /,защото се събират около джамията Баня Башъ. А що се отнася от къде са, и кога са пристигнали, по какви причини до момента не е ясно, защото правителството не е съобщило официално. С една дума не ни стигат нашите мюсюлмани, и тези които се радикализират,а ще си отглеждаме и такива от Африка и арабския свят. Да не забравяме,че олио и вода не могат да бъдат смесени, както и огън при барут не може да стои, т.е. ислям и православие са две несъвместими неща - две различни култури / доколкото едната може да бъде такава /. Защо ли ? - защото Ислям означава „изпълнявам,” „подчинение на Бога.” Защото това е войнсвена религия и е най-враждебно настроена срещу „другите,” срещу гяурите. Според Уикипедия „ислям” означава правови,морални и религиозни норми на исляма,които обхващат всички страни на живота на ортоксалните мюсюлмани.”Ислям”- „приемам,” подчинявам се.” Така „исляма” означава приемане и подчинение на Бога, а вярващите трябва да демонстрират това, а то е очевадно как го демонстрират и то в международен план. Според исляма - според тази религия няма етноси.Когато човек приеме тази религия става член на мюсюлманската Умна / общност, нация /. Исляма е войнстваща и враждебна религия към онези, които не споделят нейните ценности. 

А в кратце ще спомена, че за радикален ислям няма точно определение, може би по обясними причини. Но значението му е : неподчинение към властта,към законите, и всичко облечено в някаква законова рамка, отричайки всичко светско. Привърженици и последователи на радикалния ислям са т.нар. уахабити - секта, разклонение на исляма подчиняващи се единствено на шариата. Уахабизъм е течение в исляма,разпространено сред най-консервативно и реакционно настроените сунити. Но все пак нека видим визията на уахабизмът. Ето, какво пише авторът на Еднобожие  или смърт: при изворите на радикалния ислям Андрей Романов / Православие.бг /. ...”Аз вярвам, че единобожието е основа на исляма и вярата.Аллах е създал хората и духовете за единобожие: всичките си пророци е изпращал заради него. Хората могат да запазят имуществото си само в случай, че изповядват единобожие. А Аллах ни е заповядал да се бием с хората до момента, в който те не се откажат, на което се кланят вместо Него.”

...”За нас най - грешният еднобожник,колкото и злини да ни е сторил, е безкрайно по-добър и приемлив от всеки многобожник, колкото и добрини да ни е сторил. Ние уважаме, обичаме, дружим, сътрудничим и помагаме само на еднобожници. а многобожниците са мръсотия, за тях няма добро уважание, те са ни омразни.”

    Ето това е разделението на човечеството според уахабистите - на „ние” и „те,” т.е. еднобожници и многобожници, на човеци и нечовеци - дели обществото  на „наши” и на „те.” За да не съм голословен ще цитирам известният мюсюлмански богослов от Босна проф. Мустафа Сушич. Той казва: ”Уахабистите са абсолютно безмилостни към всеки, който не споделя техните възгледи. Идеологията им се опира  върху три принципа: непризнаване на официалните улеми, непризнаване на официалните /религиозни/ институции на исляма, непризнаване на държавата... те не признават властта на закона,не признават религиозните авторитети, не дават и дума да се каже за тях... с уахабистите не можеш да  водиш диалог. Уахабитското разделение на човечетвото е тотално и безпределно: „ние” и „те,” еднобожници и многобожници,човеци и нечовеци. Накратко без много подробност - многобожници са езичници, християни, евреи, будисти - то се подразбира от самосебе си. Но и онези мюсюлмани, които не приемат уахабитското определение на мнозинството. Идеите на уахабизма вдъхновяват и световната терористична организация Ал Кайда, водена от Осама Бин Ладен / бел. авт.- вече не е между живите / - уахабист от известен саудитски род.” Ето, с какви субекти си имаме работа. С какви субекти сяда на една маса „от чисто човешки чувства” „нашият” президент – губернаторът Гаврил Кръстевич на България  през ХХI век. Бих му задал въпрос. Кой сте Вие господин президент ? Защо ли? Ами преди дни на 30.08.2013 г. се появи пак от „чисто човешки чувства” в Рилския манастир на честване – панахида, 70 години от смъртта на цар Борис III. И там, рамо до рамо с един друг ибрикчия - да ибрикчията Симеон Борисов, защото същият управлява с ДПС два мандата и допринесе за сегашното положение на страната ни. Този,който през 2003 г. ни вкара във войната с Ирак, където дадохме свидни жертви на наши военнослужещи. Защо президентът се появи там ли ? - защото имат нещо общо, а това е корупцията, ламтенето към властта,забогатяването.Свързва ги вероятно антибългарското,  родоотстъпничеството, чуждопоклонничеството и не на последно място, васалния синдром.

     Но за да се намали или премахне зависимостта на България от чужбина е необходимо да бъдат премахнати фигурантите  в парламента, и там където ги има в изпълнителната власт, защото тяхната  единствена роля е да гласуват удобни закони в услуга на олигарсите, на  чуждите  външни интереси, както и да лобират за тях. А вторите пък са опасни със своите действия и бездействие в определени ситуации, както и с прикриване или даване на информация на „подходящите.” Вярно, че не можем да бягаме от миналото си, но миналото не ни оставя,като упорито търси и съответно намира начини да управлява. Да не забравяме,че от миналото ни зависи бъдещето. Не бива да се допусне днешните „богомили” да променът историята, статуквото, съдбата ни. Не, и точно те! Но това зависи дали желаем да съхраним и защитим българското, българщината и българското си самосъзнание.

                                                                                       

   Георги Прокопов





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703372
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031