Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2013 18:21 - “Спящият терор” в САЩ или загрижеността за “правилната” история Светът днес
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
“Спящият терор” в САЩ или загрижеността за “правилната” история

imageАвтор: Kassade, Блогър

На 1 октомври американските законодатели отказаха да приемат законопроект за финансиране на редица държавни учреждения. В резултат почти 1 милион държавни служители ще бъдат изпратени в неплатен отпуск, а учрежденията им ще бъдат закрити за неопределено време. По всичко личи, че титанът е разчел неправилно силите си – заплахата пристигна не отвън, а отвътре. Съгласете се, че затварянето на държавни учреждения е потресаващ факт. Това означава, че властта в САЩ изобщо не може да се справи с преките си задължения. Това означава също, че избраният за президент на САЩ и целият му екип рискуват в най-скоро време да се превърнат в откровени подлеци.

На фона на катастрофалните събития в отвъдокеанската държава ФБР разпрати по всички полицейски управления на САЩ специални инструкции, в които се казва, че хората, които се съмняват в официалната версия за “Трагедия 911″ са потенциални терористи. Не, това не е шега – Федералното бюро за разследване, чистично изпълняващо в САЩ функциите на контраразузнаване, смята всеки втори американец за потенциален терорист. Ако вие по някое време публично сте изказвали подозренията си за причините за разрушаването на Кулите-близнаци, ако сте критикували САЩ по отношение на борбата с тероризма и поне веднъж сте отбелязали, че Америка сама си е виновна за атаките върху нея – вие попадате под специалното внимание на спецслужбите. Ще ви бъде забранено влизане-излизане от страната, ще бъдете добавени към цяла поредица от списъци, които ограничават живота ви, телефонът ви ще бъде подслушван, а по някое време вероятно ще се окажете във федералния затвор.

imageСпоред последните данни, почти половината американци не вярват на официалната версия за трагичните събития, случили се на 11 септември 2001 г. Теориите по отношение на случилото се в онзи ден са много, но болшинството експерти (в това число държавни) са сигурни, че небостъргачите не са могли да рухнат от врязалите се в тях пътнически самолети. Освен това, тайнствената смърт на Усама бен Ладен и неговото бързичко погребение практически потвърждават факта, че американските власти нещо крият от обикновените американци. Още повече, че американската история е бъкана с всякакви “теории за заговори” – започвайки с убийството на президенти и завършвайки с окупациите на държави от други континенти. И това е само една от основните причини за падане на доверието към американската власт.

imageОбикновеният американец вече просто не вярва на политиците, които твърдят, че небостъргачите в Ню Йорк са рухнали заради решението на някакви си необразовани камикадзета да ги гръмнат, не вярват, че в Афганистан и Ирак хората загиват в името на световната Демокрация, че държавните учреждения спират работата си заради злобните републиканци в Конгреса. Репутацията на Белия дом продължава да пада, Обама не може да се справи със ситуацията – “кръстоносният поход” против Сирия и Иран се провали, икономическата ситуация в страната започва да прилича на катастрофа. Остава само да затегнат гайките около вратовете на собствените им граждани и да благословят ФБР да реши проблемите с помощта на палките и обвиненията в тероризъм.

Засилването на контрола върху обикновените американци, наричайки ги “спящи терористи” са типичните признаци на полицейска държава, която предпочита да контролира ситуацията чрез силови методи. Само в речите на американските политици можем да чуем, че по-нататъшната либерализация на държавата е начинът да се решат проблемите в САЩ. Работата е далеч по-прозаична – ФБР, федералният затвор и филтрационните методи за неблагонадеждните хора.

Но този филм вече сме го гледали, нали?!





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19805090
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930