Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2013 21:09 - Шменти-капелито продължава: Учени доказаха гениалността на Айнщайн Автор: fascindoo
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 496 Коментари: 0 Гласове:
0



Шменти-капелито продължава: Учени доказаха гениалността на Айнщайн Автор: fascindoo

Да, гениален е, ... но гениален крадец на формули!

През 1910-та великият Жул Анри Поанкаре го съди в Парижки съд за  плагиатство на знаменитите му формули през 1906, но не би..., умира през 1912 г.

А днес в-к "Дейли телеграф", позовавайки се на китайски учени, твърди:

"Геният на Айнщайн се дължи на необичайно добрите връзки между лявото и дясното полукълбо на мозъка му.

Трудовете, които Айнщайн публикува на 26 години, допринасят значително за съвременната физика и променят представата за космоса, времето, масата и енергията. За тази изключителна интелигентност вероятно са допринесли връзките в мозъка му.

Ръководителят на изследването Вейвей Мън от катедрата по физика в Източнокитайския университет разработва нов метод за изследване на мозъка, която разкрива в детайли голям сноп влакна, свързващи двете полукълба на мозъка на Айнщайн. С нея той измерва къде нервите преминават от едната страна в другата и тяхната дебелина. Това показва колко свързани са двете полукълба в конкретни райони, което улеснява различни функции в зависимост от това къде преминават влакната.

Движението на ръцете например е представено към предната част, а смятането на ум към задната. С новия метод учените сравняват показателите на Айнщайн с тези на 15 възрастни мъже и на 52-а млади мъже. Резултатите показват, че Айнщайн е имал много по-развити връзки между някои части на мозъчните полукълба в сравнение както с младата, така и с възрастната контролна група.

"Това изследване дава "вътрешен поглед" към мозъка на Айнщайн. Нещо, което предишните изследвания не са постигали",

каза д-р Дийн Фолк.

 Мън работи със снимките с висока резолюция, публикувани от Фолк и други учени през 2012 г. на вътрешните повърхности на двете полукълба на мозъка на Айнщайн ..."

През 1904 великият гении Поанкаре изказва принципа на относителността, въвежда термините "преобразувания на Лоренц" и "групи на Лоренц ", като показва, че е невъзможно да се констатира абсолютно движение, като се изхожда от представите за етера и уравненията на Максуел - Лоренц.

Така Поанкаре прави решаващата крачка към създаването на теорията на относителността. Той дава изходните принципи на новата теория, дошла да смени класическата механика и наложила преразглеждане на физичните представи за пространството и времето.

Е, и!

 

/за Плевен Онлайн Портал:
д-р инж. Никола Тодоров, доцент


а,КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА чАРЛИТО ЧАПЛИН,г-н Тодоров? Той не открадна ли световната  си визия от френски актьор? ..Н.М.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19852191
Постинги: 45076
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930